Франкофони,появете се!

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Специалност: френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Франкофони,появете се!

Мнение от DanaO »

Звездичке,хииич не сме много...поне тези,които сме писали във форума...е ако е запълнена квотата отиваш в по-долното желание.На следващо класиране,ако некой избега от спеиалността,поемаш ти мястото му :albino: Ако съм разбрала правилно въпроса ти :bounce:
Па за диктетата,ще се оглеждаме повече кви глупости сме писали...
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Acho
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Acho »

zvezdichka написа:Здравейте! И аз ще кандидатствам с френски тази година. И май ще се конкурираме доста, защото на първо място съм писала арабистика, на второ-португалска :D Аз също няма да споделям откъде ми дойдоха идеите да пиша тези специалности, че наистина ще решите, че съм луда. Иначе с Ачо сме съученици, даже ходим при един и същ преподавател на уроци. за съжаление тръгнахме малко късно - чак април. Най-много като че ли се плаша от диктовките, упражнявам се, но пак правя някакви елементарни грешки и ме е яд на самата себе си. Малко съм се паникьосала, особено като виждам, че им повече желаещи за тези специалности, отколкото предполагах. И все пак ме поуспокоихте като казахте, че изпита е бил лесен миналата година. А да, имам едно въпросче, може би малко глупаво, но все пак. Ако ми стигне балът за дадена специалност, задължително ли ме приемат, или ако вече е запълнена квотата, отивам в по-долното ми желание?!?! :shock:
аххххх разконспириран съм :evil: :evil: :evil:
Спокойно бе звездичке, сигурен съм че ти ще имаш 6.... ама аз дали ще вържа 3.....
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Ачо,сега защо се подценяваш? :evil:
Аватар
rossonerogirl
В началото бе словото

френска филология

Мнение от rossonerogirl »

Здравейте,като чета по форума май няма много хора,които ще кандидатстват с френски език за филологията..и все пак,тези които ще се пробват с изпита по езика кажете как го намирате като трудност и как мислите да се справите с диктовката?Лично аз..нямам никаква идея,диктовката ме убива,не мога да отлепя от 0т!иначе останалото не ми се струва толкова трудно..вие как мислите?
Nothing lasts forever..even cold november rain
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

Здравейте на всички френскоговорящи :)
И аз се водя такъв.Смятам да кандидатствам Стопанско управление на френски (или Икономика,ако не ме приемат).
Обичам френски,кефи ме ,ама е труден ако не му обръщаш достатъчно внимание (както аз за съжаление...).

Така че се притеснявам за изпита на 22ри,дано не е много сложен.
Имам сертификат В2,уча си френски,на 22ри имам рожден ден,ами едно 3 трябва да вържа поне ми се струва :P
Аватар
rossonerogirl
В началото бе словото

Мнение от rossonerogirl »

аз също ще се пробвам с френски,на първо място писах европеистика а на 2ро ми е френска филология.Имам диплома за В2 и си уча езика ама да ви кажа тея диктовки ме съсипват!!незнам как сте вие ама аз съм..доста зле!!ина4е като гледам изпита от миналата година..не бил толкова труден и дано да се справим:))
Nothing lasts forever..even cold november rain
kasije
В началото бе словото

Мнение от kasije »

Здравейте на всички :D Аз също ще кандидатствам с френски за филология. На първо място писах японистика, а на второ френска филология, но за първото бала е много висок, така че се надявам на френската филология :wink:
Аз обаче не съм на мнение, че изпитът е много лесен. Е, разбира се, в сравнение с изпита по литература или история е елементарен, но и тук си има доста уловки :roll: А и много зависи на кой проверител ще попаднеш...Или пък, аз съм чувала, че ако направиш 11-12 грешки на диктовката, дори другите ти елементи да са с много малко грешки,проверителите нарочно те порязват и не пишат повече от 3 :roll: Дано това не е вярно, защото и аз съм зле на диктовките, а и все пак това е изпит...Притеснен си и лесно може да объркаш нещо :roll: А някой знае ли за френската филология каква е най-ниската оценка, с която могат да те приемат(ако си момиче)? Иначе пожелавам успех на всички и кой знае... с някои от вас може да се окажем в една група след няколко месеца :wink:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Хъм...сега се сетихте!Но все пак здравейте на всички новодошли :)))

Аз лично не съм чувала т'ва за диктовките...но..ако беше така си мисля,че 90 щяха да са само 3ки :))) Както и да е...Труден-лесен,ще се преборим!

А и дори да не сме в една група,нека се поддържаме...все по-малко и по-малко оставаме... :|
Аватар
zvezdichka
В началото бе словото

Мнение от zvezdichka »

Професора, при когото ходя на уроци каза, че ще пита колко са кандидатстващите с френски тази година, дано само не забрави! :D В предишни години е имало по 900, по 700 кандидати. Каза ми, че поне 42 и повече процента са двойки, ама както се изрази "солидни двойки" ! Даже преди години е имал две работи, написани на кирилица!!! :laughing6:
Няма невъзможни неща!
Acho
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Acho »

ами тези двамата кандидат-студенти :lol: може да са искали да направят иновация в френския, като сменят ортографа от латиница на кирилица :lol: :lol: Аз се чудя дали да не провбвам да пиша на санскрит :lol: :lol: .
Иначе навремето наистина си е имало доста кандидати, то по български съм чувал че са били над 8000!!!! Сега франкофоните не се множко, ама поне сме си печени, както констатирахме преди ти да се присъедиш в наща скромна компанийка, звездичке :wink:
А другото каквото сабя покаже, всичко си е много относително... и най-вече всичко е до късмет!!!
milito
В началото бе словото

Мнение от milito »

някой може ли да ми прати миналогодишния изпит по френски на линк :bounce:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

хъм,поне това аз не го имам в способностите си... :mrgreen:
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Ей колко много нови хора се се появили. :)
Мили, не мисля, че изобщо някой би могъл да ти прати такъв линк, не ги качват официално доколкото знам. По-скоро някой случайно да си пази изпита (но ето аз например не съм го направила).
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
Nicolette
В началото бе словото

Мнение от Nicolette »

спокойно,тези който са си взели B2 би трябвало да нямат проблеми с изпита:)имам примерни варианти...не е кой знае какво...но все пак трябва да не си гола вода по френски:) :D
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Еее, бива ли да не честитите на Борянка значи!! :P
Борянке, много много здраве, усмивки, късмет! И да не забравиш да си намислиш специлаността, преди да духнеш свещичката. :mrgreen: :occasion4: :occasion6: :occasion9:

Изображение
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”