Що е то Aрабистика и има ли тя почва у нас?
Що е то Aрабистика и има ли тя почва у нас?
След буквално дълго ходене по мъките и опити да уча и да се занимавам с неща, които никак не ми допадаха, взех решение да кандидатствам за пореден път и то специалност, която аз лично мисля, че си заслужава усилията, а именно Арабистика. Това което силно ме вълнува и наистина искам да разбера е дали си заслужава да опитам или пак ще се озова на поредния път към нищото? Естествено ще кажете, че докато не опитам няма как да знам, но още една изгубена година ще ми е четвърта подред
, така че наистина искам да прочета реални мнения по въпроса. Благодаря предварително на всеки, който се отзове и ми помогне с поредната ми мини дилема

- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Re: Що е то Aрабистика и има ли тя почва у нас?
Имаш ли интерес към тия неща? Към арабския свят и арабите? С каква представа си за тях?
А като специалност - никой не знае кво става, като завършиш 4ти курс. Всички като че ли изчезват
А като специалност - никой не знае кво става, като завършиш 4ти курс. Всички като че ли изчезват
medicate, medicate
Доста добре им познавам т.нар. манталитет на работа и разсъждение, да кажем че прекарах своите все още несъзнателни години от живота си работейки и общувайки с тези хора и общо взето съм със смесени чувства към тях. Също така много от хората с които и в момента работя са от арабския свят, но има голямо значение все пак от коя част са
защото от Дубай са доста по различни от тези в Бейрут например, но не ми се задълбава сега в това... Имам просто конкретен въпрос и му търся отговора, дали ще го получа един Господ знае
. А що се отнася до интерес, наистина имам звучи ми предизвиактелно и това ми харесва, а какво в крайна сметка какво ще излезе от мен
не се знае
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Е въпросът ти не мога да кажа, че е от от най-конкретните, може да се пише наистина много по темата.
Разгледай в раздел "Студенти", има 3 или 4 теми за арабистика, там има мои и на колеги мнения, какво се случва в специалността.
Иначе е яко, даже много яко, но за да стигнеш до този момент, в който си доволен, от това което учиш, трябва наистина доста работа.
Разгледай в раздел "Студенти", има 3 или 4 теми за арабистика, там има мои и на колеги мнения, какво се случва в специалността.
Иначе е яко, даже много яко, но за да стигнеш до този момент, в който си доволен, от това което учиш, трябва наистина доста работа.
medicate, medicate
Сто процента е така, всичко си зависи до това кой колко усилия си полага, но аз исках да знам и твоето лично мнение, което наистина оценявам
Аз съм сигурна, че и на мен ще ми е яко ако уча това, но исках да видя и прочета мнения на хора, които вече са минали по този път, защото именно тяхното мнение е според мен реално. Мерси още веднъж
, ще се поразровя още 
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Специалност: френска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Хъм...второ желание ми е! Предизвикателството си е предизвикателство...особено с арабския манталитет и начин на живот...но въпреки всичко,няма да си променя мнението...искаааам!!! 
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
- zvezdichka
- В началото бе словото
И аз писах арабистика на първо място, но незнам дали няма да съжалявам, ако ме приемат. Писах си с няколко хора от СУ, които са в тази специалност и просто нямат време да дишат. Не се плаша много, защото обичам предизвикателствата, но знам ли какво ще изскочи от Ориента?!? 
Няма невъзможни неща!
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Специалност: френска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Какво може да изкочи...много трудности,един-двама гнусари и мнохо Х-та 
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
- Sun Shine
- Драскач
Моята класна е завършила това скоро, а работи като учителка по английски 
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Той и Първанов е завършил История, ама работи като президент, нали?Sun Shine написа:Моята класна е завършила това скоро, а работи като учителка по английски
Няма почти никакво значение какво ще учите, деца мои

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)