Бихте ли емигрирали?

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Re: Бихте ли емигрирали?

Мнение от Ice_Spirit »

Не искам да емигрирам...
Не мога да съм далеч от семейство и приятели.
Не виждам и смисъл да започвам наново на друго място.
Предпочитам да се боря.
Toto-I will remember
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Fight for the Kingdom bound for glory,
armed with a heart of steel!
I swear for the brothers who stand before me -
to no man shall I kneel,
their blood is upon my steel

Поздравче, което след малко ще махна, щото е офтопик :)
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

Аз също предпочитам да се боря но в друга държава; обичам борбата и предизвикателствата, но далеч оттук....и дали бих емигрилала - ДА, кога? - ако имах възможност - още сега, а иначе моите адмирации към онези, които смятат да останат в България и да се борят за по-различен и по-справедлив живот тук. Предполагам, че за да го правят виждат смисъл; аз отдавна съм го изгубила и нямам сили да го търся(а и честно казано нямам и желание).
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

^ Колко "отдавна"? :? Ти на 40 години ли си всъщност? :shock: И как се "бори" досега? :?
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Joker написа:^ Колко "отдавна"? :? Ти на 40 години ли си всъщност? :shock: И как се "бори" досега? :?
;)

А как всъщност можеш да се бориш докато си толкова млад? Протести? Подписки? Теми във форуми? Смешно е. Аз засега само мисля и оформям неща в главата си. Когато получат завършен вид, ще започна да действам.

Борбата не е с башибозуците, а със личността. Не искам да искам да емигрирам.
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

Joker написа:^ Колко "отдавна"? :? Ти на 40 години ли си всъщност? :shock: И как се "бори" досега? :?
My Bad , може би не използвах правилната дума или по-скоро не обясних достатъчно добре какво имам предвид. Имам много приятели, които обичат България, но като казвам обичат имам предвид наистина обичат, с онази любов, която можеш да откриеш в очите им, когато говорят за нея, когато я възхвалят, дори когато споменават Ботев или Вазов. Наитина им се възхищавам затова. Моята 'борба' е скромната борба със самата мен в онези моменти, когато съм с моите приятели и не мога да кажа че обичам България(иска ми се, но не мога). Просто не съм такъв човек; не съм като онези, които застават и гордо казват 'Аз съм българин и мястото ми е тук.' Ако ми се отдаде възможност да напусна България, не бих се замислила дори; аз не вярвам в приказката за родината, по-скоро вярвам че родината ти е там, където се чувстваш добре, където смяташ че е мястото ти. Много хора не одобряват моят 'егоизм' ( който аз предпочитам да наричам практичност) и аз приемам това, но и не се извинявам за него, нито за онова в което вярвам, защото разбирам и чуждата позиция и се опитвам да я уважавам.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

missparker написа:
My Bad , може би не използвах правилната дума или по-скоро не обясних достатъчно добре какво имам предвид. Имам много приятели, които обичат България, но като казвам обичат имам предвид наистина обичат, с онази любов, която можеш да откриеш в очите им, когато говорят за нея, когато я възхвалят, дори когато споменават Ботев или Вазов. Наитина им се възхищавам затова. Моята 'борба' е скромната борба със самата мен в онези моменти, когато съм с моите приятели и не мога да кажа че обичам България(иска ми се, но не мога). Просто не съм такъв човек; не съм като онези, които застават и гордо казват 'Аз съм българин и мястото ми е тук.' Ако ми се отдаде възможност да напусна България, не бих се замислила дори; аз не вярвам в приказката за родината, по-скоро вярвам че родината ти е там, където се чувстваш добре, където смяташ че е мястото ти. Много хора не одобряват моят 'егоизм' ( който аз предпочитам да наричам практичност) и аз приемам това, но и не се извинявам за него, нито за онова в което вярвам, защото разбирам и чуждата позиция и се опитвам да я уважавам.
100% съм съгласен.
Ibiza DJ
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

missparker написа:аз не вярвам в приказката за родината, по-скоро вярвам че родината ти е там, където се чувстваш добре, където смяташ че е мястото ти.
РОДИната е там, където си се РОДИл. Не казвам, че мястото ми е тук, защото съм българин. Никога не съм краен, освен в борбата си с тютюнопушенето. Просто обичам България поради много различни причини и искам да живея в нея, защото тук се чувствам най-добре. Чувствам се гражданин на света. Бих живял и другаде, ако се чувствам добре и удома си. Но не се. В момента съм на едно полукълбо разстояние от родна земя, но не ми липсва толкова, защото е в сърцето и мислите ми, а и знам, че ще се върна след по-малко от три месеца. Има Интернет - има ви ВАС, ВИЕ също сте България.
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

Jamesmagno написа:
missparker написа:аз не вярвам в приказката за родината, по-скоро вярвам че родината ти е там, където се чувстваш добре, където смяташ че е мястото ти.
РОДИната е там, където си се РОДИл. Не казвам, че мястото ми е тук, защото съм българин. Никога не съм краен, освен в борбата си с тютюнопушенето. Просто обичам България поради много различни причини и искам да живея в нея, защото тук се чувствам най-добре. Чувствам се гражданин на света. Бих живял и другаде, ако се чувствам добре и удома си. Но не се. В момента съм на едно полукълбо разстояние от родна земя, но не ми липсва толкова, защото е в сърцето и мислите ми, а и знам, че ще се върна след по-малко от три месеца. Има Интернет - има ви ВАС, ВИЕ също сте България.
Знаех си, че ще се захванете за етимологията на думата :) Но мисля, че стана ясно, какво се опитвам да кажа, но просто винаги ще ги има двата лагера -' за' и 'против' емиграцията и въпреки че и двете страни говорят разумно, шанса да убедят другите да сменят мнението си е минимален :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мдаа, борбата ти е само за самата си теб. Смяташ, че си я спечелила поне със себе си. При същата логика и основателен егоизъм, приемащата страна ще ти стъжни живота... Според теб ще е напълно права да претакова нЕкой навлек... :blackeye:
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Ще ми се да имах сили да емигрирам, но уви съм болна от неизлечимата болест наречена "сляп патриотизъм"...
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Бай дъ уей, иване, като настана дума за глобализация октомври може да играем по кампанията на пацо в милано, щото както е тръгнало всички ще сме там тогава :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Преди година-две упорито отговарях не.
От 1-2 месеца си промених мнението.
Не знам дали завинаги, но е почти сигурно, че ще заминем най-вероятно след 1 или 2 години.
Ще бъде най-малкото полезен опит.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Родината си е родина, ама ако някой ме пита къде ми е по-добре, как да си кривя душата? Не че не ми липсва (в момента не съм в бг), ама ми писна да си мисля, като видя смръщеното изражение на някоя сервитьорка, че се е изплюла в кафето ми и продавачките да ме гледат злобно, ако не си купя нещо... и ако поздравя някой съсед той да ме гледа учудено и тн. (това са най-дребните неща естествено, но дават своето отражение). Тези които сте пътували повече, не сте ли забелязали колко сме дръпнати ние българите? (това ни най-малко не пречи да се гордея, че съм българка, но трябва да сме реалисти). Не знам, може и да бъркам и това да е само мое усещане.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Публикувай отговор

Обратно към “България”