Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Аз понеже се имах за ,,голям" литератур цяяяяла година учих само и единствено по история и оставих литературата за 2те седмици преди изпита ...
което ,,учудващо" се оказва невъзможна за изпълнение задача
всъщност, трябва да е наобратно
историята се зазубря за месец-два, а литературата се кара година
Don't look back, 'cause you know what you might see "И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
Хм тва с историята малко шантаво Явно при всеки е различно, но си мисля, че докато литературата се поддава на малко по-общи анализи, историята трябва да си я бацаш стабилно по фактологията и утвърдената аналитична част, т.е. има повечко учене там
blackout написа:Хм тва с историята малко шантаво Явно при всеки е различно, но си мисля, че докато литературата се поддава на малко по-общи анализи, историята трябва да си я бацаш стабилно по фактологията и утвърдената аналитична част, т.е. има повечко учене там
историята я научаваш
литературата трябва да я разбереш
нали по история си има теми и това е -
а по литература една дума да ти сменят от залавието и трябва да сменяш сичко вътре, по-сложно е,
Don't look back, 'cause you know what you might see "И най-добре скроените мечти на мишките и хората
Абе историята е по-малко като материал, но е по-конкретна, докато литературата е повече, но можеш доста неща да ги кажеш и със свои думи и не трябва да помниш супер точно 4783781 дати...
kandidatstvasht написа:Абе историята е по-малко като материал, но е по-конкретна, докато литературата е повече, но можеш доста неща да ги кажеш и със свои думи и не трябва да помниш супер точно 4783781 дати...
ами нз, но по мое време едно събитие имаше няколко дати
поне в средновековието
така, че грешки до 2-3-4 години понякога нямат значеие
emalfy написа:Най- гадното на литературат й е ,че няма предварителен и не върви много да рискуваш , като не научиш някой автор. На предварителния по история отидох с 15тина теми , които знаех , а сега няма как да си спестя нещо
И с оглед на това - има ли доброволци да ми обяснят какво представлява Право Задочно ...
е, имайки предвид, че аз съм право-задочно
имам бегъл потлед над нещата :-]
- аз пък на предварителния отидох с 1 тема... и не се падна.
но на редовния отидох с 5, сигурна работа, и се падна :-]
Ами по тая тематика дълго мога да ти говоря, защото съм ходил и на редовно лекции и на задочно.
Но... тъй като у форума не е подходящо за дълъг разговор да обобщим.
задочно обучение е 6 години, редовно е 5
задочно е 2 седмизи, редовно е 3 месеца
задочно е по 11 часа а ден, редовно е по 3-4
преподавателите са едни и същи,
задочното няма упражнения,
но с задочно може да почнеш работа в кантора и да бачкаш
т.е. като завършиш не тепърва да си търсиш работа, а вече да имаш 4-5 годишен стаж
Това е накратко - мога да ти изброявам мн плюсове и минуси и на двете форми на обучение.
А и по време на задочното обучение в столовата има по-малко хора, което е аванта.