Записване след първо класиране

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Записване след първо класиране

Мнение от Бeтон »

pink floyd написа:Не звучи на място все пак: "обичам една колега", "красива колега" или "колега, имате страхотен бюст"...
Може да не е книжовно, но колежка, няма пълен лексикален заместител :)
И ти не си прав. Ако требе да се довериме на интелигенцията у форумо, демек журналя :lol: и български филолози, в краен случай нещо с латински или старогръцки...
днес едни колега беха на изпит от минала година и си го вземаха.
колега - същ. име, нар.; м.р. мн.ч.
Изображение
Аватар
nonsense
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Записване след първо класиране

Мнение от nonsense »

babangida написа:
piros написа:Още един въпрос, Ако подам молбата за второ класиране (т.е. не съм приет първата специалност, която искам и желая да продължа да се боря за нея, губя ли си мястото там, където съм бил приет? Пример: искал съм СИ, но съм приет Информатика, отивам на второ класиране, мястото ми за Информатика, не се губи, нали? Предполагам, че не, но пак да питам :)
Ако си приет от второ желание, както казваш Информатика, но искаш да се бориш за първо желание, подаваш молба за участие във второ класиране. С тази молба фактически ти се отказваш от специалността, която си приет на първо класиране, и на второто участваш отново наравно с всички останали. Мястото НЕ ти се пази.
Ако си приет на първо класиране - второ (трето,4,5,6...)желание.. и подадеш декларация за 2ро класиране..мястото в тази специалност ,в която си приет на 1во ти се ПАЗИ!!!Можеш единствено да вървиш към по-горните желания!
"Талантът винаги боде бездарниците в очите!"
Петър Георгиев
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”