Ислямистките забрадки в Университета!?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Ислямистките забрадки в Университета!?

Мнение от Boromir »

Joker написа: носенето на забрадките като символ на религиозна демонстрация
Първият пост достатъчно ясно поставя проблема. А темата пак до турци и гърци стигна. Тц-тц.

Така че либералите сред вас е добре да прочетат отново първия пост, преди да почнат да клеймят "дискриминацията".

А тези, които напомнят робството и прочие работи - не е тук мястото.
Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

pi4 написа:
Дъждът върху лицето написа:Защото са мюсюлмани или заради историята?
И заради двете :!: Аз пък не мога да разбера какво толкова мразиш гърците-те са православни християни като нас и трябва да ги уважаваш :!: Освен тва Гърция е страхотна страна,с превъзходна музика и език :P :P
Първо никъде не съм казала, че мразя гърците. Не мразя или уважавам даден човек заради националната му принадлежност. Второ ако ти не харесваш някои народи заради историята то Гърция също трябва да е в списъка ти. Мисля, че се отклоняваме от темата и предпочитам да спрем до тук. Съгласна съм с Boromir, не е тук мястото.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Леко ми освинихте темичката отначало, но и аз така правя често... :D
Сега:
1. Това, което предлага Порчето в началото е съвсем неприложимо - да се атакуват забрадките в Иран или в С. Арабия. Британците са го измислили - стратегията round up - обкръжаваш врага и го атакуваш в слабото му място. България е такова слабо място засега и изгледите за успех не са лоши.
2. Враг ли е Ислямът? А има ли доказателство, че не е? Той е отрицание на нашата цивилизация - европейската или ако предпочитате евроатлантическата. (Не мислех, че ще напиша нещо добро за нея...)
3. Не разбирам защо във воплите за търпение, толерантност и т.н. забравяте, че в нашата изключително идиотска конституция, Православието е изрично споменато като същностна характеристика на нашата държава и на нашето общество! Защото е стожер на това общество, изградило тази държава - еднонационална, на българската нация! Заедно с езика, културата, общата територия, общото минало и всичко друго, което ни прави нация като всички останали нации - с национално формиращите митове, симпатии и омрази.
3. Не говоря против свободата на вероизповеданието и уважавам правото на всеки да бъде какъвто си ще! Накрая Господ ще познае своите и всекиму според делата!Говоря против агресивната религиозна пропаганда...
4. Тук вече бе споменато за насилието, съпровождащо забраждането. Забраждане има и при Православието, но само в храма, където му е мястото и само за жените, естествено! :wink:
Спомням си случай, който ме покърти в гимназиалните ми години. Ученици от село Рибново бяха насила заставяни от родителите си под влияние на дядовци и баби да носят забрадки, а момчетата дори чалми в гимназията! Прародителите пък били заставяни от ходжите, а те действали заедно с агентите на ДПС! Писаха чак в МОН за съдействие....
Така се почва, а се продължава с насилие да наизустяват Корана, да учат турски и т.н....
Не чухте ли последния случай, когато ходжа отказал да погребва, защото починалият не бил с турско-арабско име, а с немюсюлманско (не с християнско!).
Стига, че сигурно ставам досаден, за тези, които не искат да слушат такива неща...
:bom:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

phoebe написа:Какво значи pro domo sua?
Мойто мнение, мисля, че е ясно по въпроса :albino:
Не е хубаво да съдиш, а да не говорим налагаш нещо, на хора, чиято религия изобщо не разбираш, а най-тъжното е, нямаш и желание да го направиш :(
Si vivis Romae, Romano vivito more
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И в превод на един бивш близкоизточен език: When in Rome, do as the Romans do!
Как ли ще бъде това на новия европейски английски? :lol:
Ven in Rom, du es ze Romanz du! :mrgreen:
Последно промяна от Joker на 10 Юни 2008, 19:56, променено общо 1 път.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Joker правилно засегна въпроса, че се учи Турски...
Въпрос: Знаете ли коя влас въвежда за пръв път изучаването на книжовен турски в България????
Отговор: Комунистическата...
Същата, която обявява делото на "Родина" за фашистко и връща арабските имена на българомохамеданите, позволява им да носят шалвари и фесове...
Това е простимо, но да наложиш на тези хора да учат книжовен турски при положение, че БГ турците до тогава ас говорили диалект, който е бил смесица от местни, български и турски думи...е престъпление, което трябва да се казва, помни и осъжда...Така само за поколение, две...тези турци израстват с турско самосъзнание и ясна податливост, към държавата Турция...
Не искам да се превръщам в онези, които обвиняват комунистите за глобалното затопляне и т.н , но когато носят историческата вина за проблемите на моят ден, на моят живот....ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ.
А който се съмнява в достоверността на това, което казвам...има интернети уикипедии и тем подобни...пълни с инфо за "Родина".
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Joker написа:Всички чухме за решението на Турския конституционен съд, което забранява носенето на забрадките като символ на религиозна демонстрация в университетите на Турция, където се преподава светска наука.
забранени са в Турция,но в нашия университет забрадениете момичета не са само туркини...
изобщо,религията и "светската наука" какво общо имат? и не намесвайте пак политиката,защото ДПС си прави мизериите и се опитва да наложи много неща,но ние не можем да кажем на мюсюлманките "съблечете се,за да не показвате религията си"...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

renesanz написа:да кажем на мюсюлманките "съблечете се,за да не показвате религията си"...
Това беше най-конструктивната идея в тази тема! Поздравления! :D :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

renesanz написа:да кажем на мюсюлманките "съблечете се,за да не показвате религията си"...
:D "Нека се обичаме без да се събличаме...." :wink:
Ма, много моля, никого не карам да се съблича, освен ако не го влече.... :bom:
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Докато всички сме толкова толерантни към всички отанали, същите ще ни го наЧукват всеки ден. Докато не си изградим принципи за никъде не сме. Мислите ли, че ако аз отида при мазните араби като кръстоносец в някой елитен университет ще мога да си джиткам свободно? Аз не мисля. Обаче на тях няма да им пука дали са толерантни към мен. На нас обаче ни пука! Защо? Защото трябва да проявяваме търпимост. Има една много хубава българска поговорка: "Бива, бива, ама цял бивол за курбан не бива".
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

THE_PARASITE написа:кръстоносец в някой елитен университет
Християнски студент преди лекция в елитен арабски университет.
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Учудвам се колко дълбоко е залегнал в християнското съзнание образът на кръстоносеца! Дори в нашата страна, която е разказала играта на единия кръстоносен поход и никога не е имала някакво участие в тях... :roll:
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Joker написа:Учудвам се колко дълбоко е залегнал в християнското съзнание образът на кръстоносеца! Дори в нашата страна, която е разказала играта на единия кръстоносен поход и никога не е имала някакво участие в тях... :roll:
Просто дадох пример. :)
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Joker написа:Учудвам се колко дълбоко е залегнал в християнското съзнание образът на кръстоносеца! Дори в нашата страна, която е разказала играта на единия кръстоносен поход и никога не е имала някакво участие в тях... :roll:
как бре, я виж що думат наш'те тамплиери...някои извадиха и някакви родословни дървета с рицарска рода... :? :D :lol:
Ubi concordia, ibi victoria!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

За тях бих употребил "родословни дърва"... :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “България”