Кандидати за Право - тук

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Кандидати за Право - тук

Мнение от Бавария »

kusmetliika написа:zdraveite na vsi4ki :D mi az sam ve4e za 12 klas i vse o6te ne sam orientirana imam merak za istoriq i iskam ako moje :roll: i ako nqkoi znae kakva e razlikata dali 6te hodi6 na 4astni uroci ili 6te si kupi6 temite? :) Ako nqkoi znae kakva e razlikata neka mi kajeeeee :bounce:
Разликата е, че в единия случай сам си пишеш темите и ти става по-ясно,
в другия трябва се кръстиш, да не ти са пробутали някви теми на полуолигофрени от 8-9 клас.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
kusmetliika
В началото бе словото

Мнение от kusmetliika »

ахммм :tweety: има не6то вярно :roll: :roll: :| а темите по история колко са?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

kusmetliika написа:ахммм :tweety: има не6то вярно :roll: :roll: :| а темите по история колко са?
24-25, нещо такова бяха.

За история ходи в СУ, там ем сама ще си напишеш, ем и ще ти ги проверят. Там подготовката е маса добра.
Изображение
Of Mice and Men
kusmetliika
В началото бе словото

Мнение от kusmetliika »

em 4e e ne bili mnogo :D :D
:D ti v SU li si?
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

kusmetliika написа:em 4e e ne bili mnogo :D :D
Щом така смяташ... За един стусент толкова теми може и да не са много, но за един кандидат-такъв са си доста голямо предизвикателство :wink: Просто в гимназията не сме се сблъсквали с толкова празни приказки, събрани на едно място :shock: (не го мисля сериозно това за празните приказки, просто илюстрирам големия обем информация)
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

СУ за курсове по каквото и да било не е най-доброто място ;). Адски много хора сте на едно място, не ти се обръща много внимание, а и цената не си заслужава. Това, че те карат да си пишеш темите сам е просто загуба на време. За мене най-добрият вариант са курсове, където ти дават готови теми и ти само задаваш въпроси, ако нещо не ти е ясно и правиш пробни изпити. :)
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Не съм ходил на курсове в СУ, но съм чувал такива работи...оставам без коментар, защото мога само да гадая. Според мен удачен вариант е преподавател да диктува ключовите места на темите (+разни тънки подробности), а тривиалната информация, която присъства във всеки учебник, да се допълва от кандидат-студента. В началото на урока трябва (редно би било поне) да има изпитване, защото на много хора им е слаб ангелът и не учат редовно :wink: Абе пинизът е да се намери добър учител, който да се навие да работи с 2-ма - 3-ма ученици мах :)
kusmetliika
В началото бе словото

Мнение от kusmetliika »

a hora poneje sam dosta umni4ka :D vav tozi sait samo pod4ertanoto li e nai vajnoto?http://store3.data.bg/kandidati/Istoriq/~contents.htm
:roll: na nqkoi ako mu se zanimava.... :drunken: neka metne 1 oko :)
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Подкрепям G__, а като допълнение за СУ мога да кажа споделеното ми от приятели, ходили там на курсове по история. За разлика от курсовете към УНСС, в които те подготвят хипердобре за съответния формат, в СУ не си дават много зор специално при проверяването на написаното от курсистите. Там на написана "дОма" тема обикновенно получаваш оценка м-у 5.25 и 6.00. НО зазубрена 1:1 темата на реален изпит (доказателство за което са резултатите от предварителния) носи относителното 3.50-5.25... Може и да не съм права, но всеки сам си преценява какво би рискувал и на каква цена. Според мен много ниската цена на курсовете в СУ е показателна. Но и ходенето при "университетски преподаватели" си е чисто разхищение на пари, като резултативността е под въпрос. Абе с две думи - стягай се, дупе да ти е яко!
Don't think you are, know you are!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

G__ написа:СУ за курсове по каквото и да било не е най-доброто място ;). Адски много хора сте на едно място, не ти се обръща много внимание, а и цената не си заслужава. Това, че те карат да си пишеш темите сам е просто загуба на време. За мене най-добрият вариант са курсове, където ти дават готови теми и ти само задаваш въпроси, ако нещо не ти е ясно и правиш пробни изпити. :)
Глупости пишеш.
Историята е на супер добро ниво.

Да ти дадът готова тема е голяма глупост защото зазубряш някви работи, които незнайно от къде са сглобени.
Като си напишеш сам темата ти ем чете материала, ем после го пишеш - кажи речи накрая просто трябва да си прочетеш темата след като са ти я проверили да добавиш нужното, което си изпуснал и си готов.
СУ - курсове по история - перфектен избор.
Изображение
Of Mice and Men
kusmetliika
В началото бе словото

Мнение от kusmetliika »

mi az puk taka ili ina4e u4a na izust tai4e za mene e bez zna4enie :D :D :D
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

на изуст ако ги учиш - почни едно седмица преди изпита
иначе всичко ще забравиш

а и да ти кажа е по-лесно ако пробваш да ги разбереш, да свързваш събитията... пък и е хубаво след време да помниш поне 1/10 от наученото.
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Бавария написа:
G__ написа:СУ за курсове по каквото и да било не е най-доброто място ;). Адски много хора сте на едно място, не ти се обръща много внимание, а и цената не си заслужава. Това, че те карат да си пишеш темите сам е просто загуба на време. За мене най-добрият вариант са курсове, където ти дават готови теми и ти само задаваш въпроси, ако нещо не ти е ясно и правиш пробни изпити. :)
Глупости пишеш.
Историята е на супер добро ниво.

Да ти дадът готова тема е голяма глупост защото зазубряш някви работи, които незнайно от къде са сглобени.
Като си напишеш сам темата ти ем чете материала, ем после го пишеш - кажи речи накрая просто трябва да си прочетеш темата след като са ти я проверили да добавиш нужното, което си изпуснал и си готов.
СУ - курсове по история - перфектен избор.
Ти да не си някъв PR агент на Учебния отдел в СУ или кво ? Само не ми казвам, че имаш времето да си правиш темите по история сам. Лично аз съм ходил в Образоватените на курсове и си ми беше супер. Много по-бързо и лесно се учи тема, когато ти е структурирана такава, каквато трябва да е. Не забравяй, че това не ти е литература и тука се искат точно данни, изводи и сведения за събития, личности и т.н. Това е по-ефективния, по-лесния и като цяло по-добър начин(поне мойта практика това доказа). Аз дори не съм се напъвал да правя толкова пробни изпити, колкото просто да си чета темите. Когато научиш една такава тема, след това може да ти поиграе и въображението и да се изявиш и ти. Честно да си призная, ако трябваше да правя така, както ти казваш, никога нямаше да си изкарам изпита по история. Именно така съм по литература. 2 години ходя на уроци и тряя аз да си правя темите, да вадя от хиляда помагала и учебници някви неща и накрая нищо. Затва сега се моля за 3 по литература.
п.п. А, и докато го четеш наистина трябва логически да свързваш темите, защото иначе нищо не правиш. А и ако не преговориш няколко дни преди изпита всичко пак същото.
Последно промяна от G__ на 05 Юли 2008, 22:21, променено общо 1 път.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Добре, ве - ти като не си посещавал тея курсове , откъде на къде ще казваш какви са.
А образователни - мн хубаво - позданав доста хора, които ги посещаваха, уж учеха стабилно - ама нещо на изпита се поизложиха.

Не, живота ми не се върти около това да хваля курсовете на СУ, но пък като видя , че някой хули нещо и то не с право е редно да се намеся.

Това, което го казах го правят доста хора и всичките влезнаха на първо желание. ;-]

А ти ПР ли си на кампания - анти-Су курсове?

--- Да отбележа, че говоря за курсовете по история. Ходил съм, видял съм, очарован съм - а и тези, които са били с мен са ми колеги, няма двойки.
За литература - там наистина са супер слаби и незадоволителни, а и
курс по литература си е глупост по принцип. За тази материя се иска частен преподавател.
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Ми аз знам хора, посещавали не само тези курсове, но и ходили при професори от университета и да ти кажа само дето са платили двойно, а оценките им средно с около 2 единици по-малко от мойта. Подходът, който всеки си избира е индивидуален и няма нищо лошо в това. Аз просто искам да кажа, че някои супер много се прехласват по курсовете в СУ и особено частните уроци при професори. А това са ПЪЛНИ глупости, защото има толкова много хора, които се занимават с теми по история и уроци, които взимат двойно по-малко и предлагат същата услуга. Всеобща заблуда е, че проф. Николов ше те научи нещо повече, само защото е проф. от СУ. Той би ти помогнал, в случай, че ще пишеш докторска дисертация по история на еди какво си, но не и при кандидатстване. И пак казвам това го доказва личният ми опит, а когато фактите говорят и боговете мълчат.
Последно промяна от G__ на 05 Юли 2008, 22:28, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”