НО!!! ТУК ИДВА ГОЛЯМАТА ДРАМА!
На страницата за кандидатстудентската кампания на ФЖМК присъства нова и доста по-различна от горната и респективно хартиената таблица, отпечатана в официалния справочник. Тя пък е ТУК. Според нея балообразуваща за завършилите през 2008 вече не е оценката по БЕЛ от дипломата, а тази от издържания ДЗИ. Последната балообразуваща оценка може да е по чужд език, но само ако и той е бил матуритетен. В противен случай пред пишман зрелостника остава възможността да използва само оценката си по история от дипломата. Оценки, които аз не съм посочил в документите си, защото справочникът иска други. Нищо, че иначе оценката ми по БЕЛ в дипломата е дори по-ниска от тази, която изкарах на зрелостните изпити. Просто не ги вписах никъде, защото от мен се искаше друго. Не и според сайта обаче. Хартиеният справочник не ни дава да използваме матурите си, а този в Интернет ни задължава да го направим. Първият дори ни подвежда да подадем ненужна информация, пропускайки нужната.
Сега, след като кандидатстудентските бюра вече не приемат документи за СУ и това става само на място – аз питам: Така подадените документи ще участват ли в класирането, или ще бъда дисквалифициран? Трябва ли да пропътувам 500 км заради това, че избрах книгата пред Мрежата? Имам ли вина, че в старанието си да бъда изряден съм допуснал, да бъда подведен? Виновен ли съм, че грешната таблица с липсващи матури все още стои не само в хартиеното, но и в електронното издание на справочника? След няколко часа ще звънна за съвет във ФЖМК и се надявам да има кой да помогне. Едва ли съм единственият, който се е подвел така и ви моля за съвет.