Кандидати за Право - тук

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Re: Кандидати за Право - тук

Мнение от aL` »

:)
...

steamer емотиконата цепи :)
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Derek написа:
kandidatstvasht написа:Като толкова не ти харесва СУ и е толкова гадно, чий х.. дириш в тоя университет?
Безсилието поражда агресия, нали?

:lol:
Объркал си се нещо, пич :wink:

Никаква агресия не тая в себе си, но виждам, че ти нещо си негативно настроен спрямо СУ. Та...като толкова не ти харесва, както и на всичко многознайковци от провансО /а и някои от столицата/, защо не изпълните команда кръгом и back to the village? :D
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Привет, и аз като вас искам да влезна право, но съм чувал, че изпитите са много трудни.
От 2 години ходя на уроци, всичко съм минал но се притеснявам.
Вие как се справяте?
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

kandidatstvasht написа:
Derek написа:
kandidatstvasht написа:Като толкова не ти харесва СУ и е толкова гадно, чий х.. дириш в тоя университет?
Безсилието поражда агресия, нали?

:lol:
Объркал си се нещо, пич :wink:

Никаква агресия не тая в себе си, но виждам, че ти нещо си негативно настроен спрямо СУ. Та...като толкова не ти харесва, както и на всичко многознайковци от провансО /а и някои от столицата/, защо не изпълните команда кръгом и back to the village? :D
Така ли, пич?

Не съм негативно настроен към СУ, все пак уча там. Против съм идеализациите и филмирането. Не съм казал никъде в прав текст, че не ми харесва. Голяма част от софиянците са софиянци само по паспорт. Във "Властелинът на пръстените" Гандалф каза:
"Много живи заслужават да умрат, много мъртви заслужават да живеят, можеш ли да им го дадеш?"
П.П. не тълкувай буквално.
:mrgreen:
Последно промяна от Derek на 04 Юли 2008, 14:14, променено общо 1 път.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Бавария написа:Привет, и аз като вас искам да влезна право, но съм чувал, че изпитите са много трудни.
Вие как се справяте?
Поздравявам те за добрия избор. Изпитите са трудни,но като започнеш да учиш отделните видове права ще се надсмиваш над литературата и историята, но е вярно, сега е по тежко, разбирам те. Всеки се е притеснявал за изпити. И на мен ми беше много зле, особено преди историята. Не мога да ти кажа да се успокоиш, защото няма да го направиш, но не губи вяра в себе си, това е важното.
Мари
В началото бе словото

Мнение от Мари »

proUSA написа:
Бавария написа:Привет, и аз като вас искам да влезна право, но съм чувал, че изпитите са много трудни.
Вие как се справяте?
Поздравявам те за добрия избор. Изпитите са трудни,но като започнеш да учиш отделните видове права ще се надсмиваш над литературата и историята, но е вярно, сега е по тежко, разбирам те. Всеки се е притеснявал за изпити. И на мен ми беше много зле, особено преди историята. Не мога да ти кажа да се успокоиш, защото няма да го направиш, но не губи вяра в себе си, това е важното.
Бавария толкова много се е притеснил, че чак е забравил, че учи право. :lol: Поне аз така бях чела някъде...
И той, и aL` явно гледат да се позабавляват, докато има кой да се терзае за изпити. :D Но предполагам е забавно да го правиш, след като вече си минал по този път.
:wink:
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Мдаа - правете си вие майтап с бедните кандидати :) ; очаква се обаче някакъв конструктивен съвет от опитните, колко очи очаквателно са вперени във вас... :study:
Аватар
explorer
Да живей словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Няколко страници назад се коментираше въпросът дали можело в ЕС да станеш адвокат, ако не си учил в съответната страна, какво давал СУ и т.н. Без да изказвам лично мнение, защото от позицията, в която съм, то няма да е компетентно, ще дам за пример едно име: Александър Корнезов. Човекът е завършил точно СУ преди около 7-8 години, учил е в Белгия, работил е в централния офис на една от най-големите адвокатски кантори (международни) в Брюксел, а в момента е референдер в СЕО, така че - който има от онова сивото в мозъка и е с достатъчен нюх и амбиция да пробива, струва ми се, може да го направи ;) Между другото пише и много готини разкази - има една книжка "Гласът на немите" ;)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Браво бе,kandidatstvasht, пак обърнахте темата на "София-срещу останалия свят" :) . Какво да се каже повече. . . като станеш студент сам ще видиш, че не всичко, което са ти говорили за СУ е вярно ( което всъщност не значи, че не ми харесва, но за мен в цялата история има дразнещи пропуски :) ) и пр. неща. Както се казва - не питай старило, питай патило ( Derek, да кажа и аз някоя мъдра мисъл :Р ).
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

харесвам подобни високоинтелектуални диспути.
все пак в крайна сметка стигаме до извода, че всичко идва от "Бяла спретната къщурка/ с две липи отпред". От посочените стихове можем да съдим, че лирическият герой е нацист и гей. Първото се потвърждава от "бяла"- персонажът не харесва черните неща и всячески се опитва да ги прокуди от съзнанието си, от дома си, от държавата си, от планетата. Допълнителен фактор в случая е, че дискутираните дървета са липи, а не брези. Макар и по-бели, брезите имат черни петна, които биха отвели към възприятия за расова миксация, а самосъзнанието на лирическия герой е неспособно да свърже с нещо подобно любимия.

Двете липи са доказателство и за транссексуалност, и за ерективна дисфункция в поетичната интерпретация на реалността. От една страна те са дървета, които стърчат , но освен това и предизвикват нотки на сладост и радост в подсъзнанието на героя(замърсено от задръствания по Цариградско), но от друга са липи. Те нито са борове(забележете детската песничка "събрани под нашия БОР", където дървото обединява пеещите в хор момиченца и поражда чувство за умиление, радост и възбуда на духа.), нито пък тополи("дълги стърчащи дървесни образувания, лишени единствено от дебелина), нито пък вибратори с патенце(еманация на един по-добър свят). Като някакво-никакво дърво липата пробужда лека носталгичност у героя и някакси навява мисли за сеч, сиреч невъзможност за осъществяване на блянуваните сексуални преживявания.

Извод: Лирическия герой е селянин, напуснал родния си град и преместил се в дебрите на софийската джунгла, а освен всичко друго by default е незадоволен нацист- педераст.

б.а. Спорове София-Несофия-Немеинтересува имат логика и завършен смисъл точно толкова, колкото и подобни интерпретации.
kusmetliika
В началото бе словото

Мнение от kusmetliika »

zdraveite na vsi4ki :D mi az sam ve4e za 12 klas i vse o6te ne sam orientirana imam merak za istoriq i iskam ako moje :roll: i ako nqkoi znae kakva e razlikata dali 6te hodi6 na 4astni uroci ili 6te si kupi6 temite? :) Ako nqkoi znae kakva e razlikata neka mi kajeeeee :bounce:
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

ми...в съдържанието?

не знам, лично аз съм привърженик на уроците, защото ако нещо не ти е ясно- ти се обяснява, но...това си е мое мнение.
Аватар
Derek
Пишеща машина
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

radja написа:харесвам подобни високоинтелектуални диспути.
все пак в крайна сметка стигаме до извода, че всичко идва от "Бяла спретната къщурка/ с две липи отпред". От посочените стихове можем да съдим, че лирическият герой е нацист и гей. Първото се потвърждава от "бяла"- персонажът не харесва черните неща и всячески се опитва да ги прокуди от съзнанието си, от дома си, от държавата си, от планетата. Допълнителен фактор в случая е, че дискутираните дървета са липи, а не брези. Макар и по-бели, брезите имат черни петна, които биха отвели към възприятия за расова миксация, а самосъзнанието на лирическия герой е неспособно да свърже с нещо подобно любимия.

Двете липи са доказателство и за транссексуалност, и за ерективна дисфункция в поетичната интерпретация на реалността. От една страна те са дървета, които стърчат , но освен това и предизвикват нотки на сладост и радост в подсъзнанието на героя(замърсено от задръствания по Цариградско), но от друга са липи. Те нито са борове(забележете детската песничка "събрани под нашия БОР", където дървото обединява пеещите в хор момиченца и поражда чувство за умиление, радост и възбуда на духа.), нито пък тополи("дълги стърчащи дървесни образувания, лишени единствено от дебелина), нито пък вибратори с патенце(еманация на един по-добър свят). Като някакво-никакво дърво липата пробужда лека носталгичност у героя и някакси навява мисли за сеч, сиреч невъзможност за осъществяване на блянуваните сексуални преживявания.

Извод: Лирическия герой е селянин, напуснал родния си град и преместил се в дебрите на софийската джунгла, а освен всичко друго by default е незадоволен нацист- педераст.

б.а. Спорове София-Несофия-Немеинтересува имат логика и завършен смисъл точно толкова, колкото и подобни интерпретации.
...Трябва да се публикува... :wink:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

radja написа най-подходящия финал на дискусията; от тук насетне се очакват всякакви мнения, освен pros/cons СУ
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Мари написа:
Бавария толкова много се е притеснил, че чак е забравил, че учи право. :lol: Поне аз така бях чела някъде...
И той, и aL` явно гледат да се позабавляват, докато има кой да се терзае за изпити. :D Но предполагам е забавно да го правиш, след като вече си минал по този път.
:wink:
;-], дебелашки шеги, няма как.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”