Взривове в Челопечене

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Re: Взривове в Челопечене

Мнение от rueva »

Ice_Spirit написа:
Swаy написа:Ник'во земетресение. :?

http://news.ibox.bg/material/id_1493327 ... e_2/#clist
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=114746
а може ли да е имало взрив и той да е предизвикал земетресение?! това възможно ли е изобщо?
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Аз нищо не чух, само го усетих. В Гео Милев съм.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Има предел на търпението. Сутринта изпитах и уплаха, но много повече яд, защото слушам как хората са отчаяни,една жена каза по БНР, че в хотел на километър от складовете има 50 деца, които са нощували там, разплака се, звучеше много отчаяно. Имам едно на ум, че медийте преувеличават, но този път става въпрос за тонове експлозиви. И забележете, че се охраняват само от двама души, а цялата столица се разтресе. На Запад си отиват правителства. Това не е фест на фойерверките, не е панаир на сеира, а тежък инцидент - счупени стъкла, напукани къщи, та даже показаха 2 паднали покрива. Наводни се миналата година с."Цар Калоян" и нищо - нито присъда, нито оставка. Етем вовеки!
Natally
В началото бе словото

Мнение от Natally »

Прав си, prоUSA, но кажи как според теб да реагираме? Трябва да има реакция, иначе се научаваме да се примиряваме и да ни правят на майнуни. Витоша не се вижда от Mall of Sofia, цялата е в пепеляци..вече чувствам гняв, защото не може да позволяваме това безхаберие да продължава..замислете се хора, и нека да се предлагат мерки, нека нещо да направим, аз не искам да прекарам младостта си в констатации на глупави решения и наблюдения на безотговорна и престъпна некадърност и безхаберие..
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

Според мен голям проблем за БГ, е че нямаме гражданско общество, което да е коректив на властта. Ето ти един пример. През 2005 станаха едни от най-големите наводнения в страната и се оказа, впоследствие, че е било от изпускането на язовирите, които са били под стопанисването на хора на ДПС. И до днес няма кой да им потърси отговорност и ДПС са мандатоносители при това. Как искаш да им се потърси отговорност? Днеска видях доста хора по улиците с маски. Това са умни хора, които искат да си запазят живота, а не като други , които ги чувах да казват: "А запалили са се некви складове! Голема работъ!" Е Натали, от такива хора не можеш да искаш сметка.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Вие го изкарахте като огромното бедствие, авария, ужас, погром, апокалипсис. Изгърмяли са няколко си бомби там, сумати експлозиви. Реално обаче няма химически, биологически оръжия, както и няква радиация. Така че не би трябвало да има паника и истерия.

lilianas честно казано не знам някой реално да спомена за радиация от тези взривове. Нещата с радиацията тръгнаха от другаде. И аз иначе съм много наясно с положението - също като теб мога да кажа, че тази сфера с ядрената енергетика ми е добре позната.

А кво може да се направи? Запалили са се складовете - случват се аварии. А вие веднага изкарахте правителството виновно , че се е случила авария. :shock: Все едно да не се огледам на улицата като пресичам, да ме тресне кола и да обвиня правителството, че заради тях ме е блъснала.

В никакъв случай обаче не казвам че са ни много компетентни управляващите. Иначе сутринта дезинформацията е била големичка, което за такъв случай е недопустимо. Да не знаеш сумати време кво се случва.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Natally
В началото бе словото

Мнение от Natally »

Да, прав си, и все пак трябва да има някакъв начин! Нали така, нали има начин?! Снощи Слави в шоуто беше поканим някакъв историк, много умен човек, и той каза, че нашата нация е най-бързо изчезващата в света! Оставихме англичани да ни купуват земята!, земята! - в коя държава се позволява това? Те, хората, не са виновни: търсят си доходността, от другата страна хората искат да имат пари...но как това се отразява на нацията като цало, на нашето бъдеще? Как да възпитаме това гражданско общество..ясно е че все сме били под робство и това си казва думата, но нека най-сетне теглим чертата..честно, много съм ядосана. Видях, че търпението не вози до нищо хубаво, само се влошава ситуацията и все повече затъваме..
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Начини има ама те не са като обвиняваш за всичко управляващите например - тва си е чисто и просто прехвърляне на отговорност. Тва къв е манталитета на народа си зависи само от нас. Ние сме тия които позволяваме да се случват разните неща, от които после се възмущаваме.

Както има една приказка "Всяка страна си заслужава управляващите".
Изображение
Natally
В началото бе словото

Мнение от Natally »

Pisobella, аз лично съм така възмутена, защото този случай е просто следствие на много други процеси в тази страна..Това не е нормалната страна, в която да се случи нещо подобно би било някакво "изключение". При нас всеки ден се случват "изключенията', под различни форми...и ето че свикваме че това ли не е нормално. А не е. За първи път днес пиша във формум по подобен проблем и обсъждам гражданската позиция, и то защото не знам по какъв друг начин да отреагирам в този момент. Аз не желая да се събуждам в 6.30 от взривове, да дишам прахоляк, и да казвам: е, какво толкова е станало. Защото моето здраве и неври никой няма да ми ги компенсира. И ми писна все да мина от мен, от теб, от нас...Искам да споделя мнение, искам да чуя какво хората мислят по въпроса.
Natally
В началото бе словото

Мнение от Natally »

Да, така е, и затова пиша именно тук: където влизат мои колеги, и много млади хора, във форума на университета, който избрах, а не избягах в чужбина. И пиша всичко това с надеждата, че ние самите ще се осъзнаем и ще станем по-отговорни, и един ден, когато ние взимаме решения, които касаят живота и бъдещето на много хора, ще бъдем по-разумни и по-адекватни. Иначе не обвинявам властта: те просто толкова си могат. Просто ми е жал, че ние сме потърпевшите.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

Има много корупция.Навсякъде има корупция, но тук е безобразие. Загубих вярата си в бъдещето си тук.Как да създам семейство като мутренския начин на живот е идеал за много хора. Погледни какви хора са на власт. Днес на "Попа" се разминах с Фидел Беев - и този мафиот е депутат, ами Кузов, избран е пак от хората - какъв парламент имаме.
Pisobella никой не спори, че това може да се случи, но това е склад с тонове боеприпаси и с охрана от 2 души. Не просто е гръмнал някакъв си склад - паднали са два покрива, счупените прозорци може и да не ги броим, но покривите и напукана къща е нещо сериозно. Раждаш човек, гледаш го, даваш си живота и силите за него и той загива, защото има безхаберие, това ако имаше жертви. Аз не критикувам защо е станало, нито Натали, но е крайно време да има затвор.
Наскоро ми се случи да видя майката на убитото във фоната на пл. "Славейков" момче, която закачаше свежи цветя на некролога на сина си. Няма осъден, няма разследван. Нека припомниме "Индиго" - Цвятко Бърчовски - една година условно срещу мъртви деца, не е справедливо. Писна ми от непоемане на отговорност. И Натали и аз имаме това предвид. Защото утре ще се оженя и недай си боже да се случи нещо с детето ми, тогава трябва да мина на лична вендета, но аз не съм такъв човек.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Отговорност трябва да се потърси и то на всяка цена. Как да не обвиняваме държавата? Кого да обвиняваме? Хората ли са виновни за случващото се?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Natally
В началото бе словото

Мнение от Natally »

Много силно ProUSA и точно в десятката..абсолютно си разбрал какво имам предвид. Трябва да си призная, че днес реших, че изминалият ден е пропилян: не можах да се концентрирам върху работата си, бях ядосана и се оставих емоциите да ме владеят. Но след това, което прочетох, че чувстам по-добре: защото има хора, които ги боли за същото, както и мен: че бихме могли да имаме нормален живот, а трябва да живеем в страх утре да не застрелят нас или децата ни като кучета, просто защото властва безхаберието!
ProUSA, благодаря ти, днешният ден не е пропилян за мен!
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

Помните ли 11 август 1995г.? Тогава загинаха 11 воиника на Околовръстното. Някой може ли да се сети за обвинени? Няма да се сети, защото не намериха кого да обвинят и сега майките на тези момчета се събират там. Нагледах се на такива гледки. След всеки подобен случай си говориме едно и също и естествено повечето снимат "сеира" с мобилен апарат за 700 лева, а като се приберът у тях псуват държавата, тайно, под мустак.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Natally Не мисля, че на някой му харесва ситуацията. И не казвам, че е много готино да се будиш с гърмежи, да дишаш лайна и т.н. Има много неща, които не ми харесват и които според мен трябва да са по друг начин, но за това не са ми виновни политиците, а всичките хора в България като цяло.

специално за този случай - станалото - станало. Кво да се направи? Аварии се случват. Все едно и за земетресението после да обвините държавата. Според мен можеха и трябваше много по-адекватно да се реагира, но тва е положението. Какъв затвор, какви оставки!? Ако се докаже, че е било умишлено - да. Но при сегашните обстоятелства виновни няма.

proUSA Това е склад за ОБЕЗВРЕЖДАНЕ на боеприпаси, такива, които са бракувани. това е склад, където принципно не е имало човек на работа в момента. Ти в 6.30 колко охрана очакваш да има?! 100 човека?! След като са били 2ма, значи се е смятало, че са достатъчни. И 100 да бяха - кво щяха да направят? И ако беше умрял някой? Какво? Инцидент! НЕ! Държавата го е убила! Тя е виновна. Как е виновна, че човекът е бил там?!

А sedrik, ти за всичко ли обвиняваш правителството? Сигурно и за по-скъпите цени на нафтата? Сигурно и за глобалното затопляне правителството ти е виновно?! Щото трябва да има виновен, а управляващите винаги са виновни за всичко.

Иначе сте прави, че винаги се измиват ръце и в крайна сметка квото и да стане, виновниците не си получават заслуженото. В това съм абсолютно съгласна.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”