Взривове в Челопечене

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Взривове в Челопечене

Мнение от phoebe »

Всъщност, сега се замислям, дори и да има нещо опасно за хората (да не дава Господ), едва ли ще ни го съобщят веднага. Това според мен е и правилното решение, за да не се създава огромната паника, защото веднъж нещо от този тип стане ли ясно, реакцията ще е лавинообразна. Не ми се мисли какво ще стане в София, ако нещо подобно се случи.
medicate, medicate
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Отдавна се говори че в София има радиация, но има твърде малко информация.
Ibiza DJ
Natally
В началото бе словото

Мнение от Natally »

Здравейте,

пускам си мнението, защото наистина съм много ядосана цяла сутрин и вече не знам къде и как да изкажа мнението си, и тъй като съм възпитаник на СУ, реших че тук е подходящо място. Мили млади хора, и не толкова млади, писна ми да живеем в една страна, в която властва пълно безхаберие и тотална липсва на каквато и да е отговорност и лично и обществено съзнание! Аз съм на 26 г. и досега все се примирявах и търпях, но в последните дни вече нервите не ми издържат. То не е инфлация, то не са загинали хора по пътищата, то не са протести, то не е гавра с лекари, учители,,,сега пък ще ни изтровят като пилци..че след не знам си колко взривени тона боеприпаси въздухът над София не е същия е явно! И да има нещо опасно едва ли ще ни го кажат!
Яд ме е на това, че вече години наред ни третират като тъпи овце, и ние го търпим! Яд ме е, че сме млади и кадърни, а се случват толкова много простотии на нас самите, на хората, които обичаме..
Не знам какво трябва да се направи, но просто положението е отчайващо. Това, което аз мога да направя, и Ви призовавам и Вас: бъдете по-отговорни пред себе си и обществото, имайте принципи и морал, и дано с дружни усилия България стане място за достоен живот, един ден!!!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Напрегнаха ни нервите тази сутрин с това изживяване... Към 6.30 се събудих със силен тътен и ударна вълна. Няколко врати в нас се бяха отворили сами. Досетих се, че някъде има взрив и веднага излязох на балкона (по гащи :lol: ) да видя какво става. Целият блок беше по прозорци и балкони, но никъде не се виждаше дим. То в това неясно време... Много беше дразнещо да знаеш, че явно някъде нещо се е взривило, но да не виждаш нищо и да няма никаква ясна информация по медиите. Общо 4 пъти май се разтресохме силно тук, а сме сравнително далече в Обеля. Четвъртият взрив, който усетихме, ни разтресе около 10-15 секунди по-късно от ефира по Нова ТВ. Как може толкова време да няма официално изявление от отговорните органи и единствената информация да е от хора, които звънят в телевизионните канали? Въобще не съм изненадан обаче. Имаме късмет, че се разминахме без човешки жертви. Ами ако беше станало като в Албания?
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ахаха, аз живея точно до Попа, нищичко не съм чула, събудих се час по-късно от Лорчето Крумова :) Гледах точно половин час, скъсах се от смях, щото медиите рядко натворяват такива глупости за толкова кратко време, след което легнах да спя и се събудих в 11.15.
А после ме осведомиха за останалите простотии - за Витоша, за райския газ, за йода, за тротила, за какво ли още не... такива нелепици не бях слушала отдавна, направо ми оправиха настроението за дни напред. :lol:
Както каза един приятел, гледай какви сме - хората седят и чакат 20 тона тротил да избухне, а ние си разлафваме за опера. :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

аз съм до НДК и нищо не съм чула. всъщност преди час станах и ако не беше блогът на Еленко, едва ли щях да разбера нещо :? но добре си спомням, че сутринта мама ми затвори прозореца в стаята. дано да няма нещо лошо във въздуха, защото се съмнявам да ни кажат, ако е така.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

phoebe написа:Всъщност, сега се замислям, дори и да има нещо опасно за хората (да не дава Господ), едва ли ще ни го съобщят веднага. Това според мен е и правилното решение, за да не се създава огромната паника, защото веднъж нещо от този тип стане ли ясно, реакцията ще е лавинообразна. Не ми се мисли какво ще стане в София, ако нещо подобно се случи.
не си прав. Все пак хората имат право да знаят какво се е случило и какви последици може да има :!:
Ibiza DJ
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

DADO написа:
phoebe написа:Всъщност, сега се замислям, дори и да има нещо опасно за хората (да не дава Господ), едва ли ще ни го съобщят веднага. Това според мен е и правилното решение, за да не се създава огромната паника, защото веднъж нещо от този тип стане ли ясно, реакцията ще е лавинообразна. Не ми се мисли какво ще стане в София, ако нещо подобно се случи.
не си прав. Все пак хората имат право да знаят какво се е случило и какви последици може да има :!:
ама е прав, че едва ли ще ни кажат, ако има нещо :| като едно време.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз ги проспах. То да стане интересно и аз да го пропусна пак, пфу! :lol: :lol:
DADO написа:Отдавна се говори че в София има радиация, но има твърде малко информация.
То навсякъде има радиация :) Въпросът е в кви нива. Нищо й няма на София иначе. :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

В Разсадника се чу яко и яко разтресе. Веднага си помислих за Кремиковци или за цистерните на летището, защото съм живял 10 години в Дружба-1 и районът там е сред най-опасните в София.
Потресен съм от ревящи по телефоните и по телевизията женици, живеещи в доста безопасни квартали като Слатина, Люлин и т.н. Явно народът превъртява и е склонен да възприема абсолютно всичко като в латиносериал... "драми на килограми", казва Търговецът на едно друго място, дето се опитваме да си разцъкваме за опери...
Толкова потресен съм и от пълната некомпетентност, опасна за обществото и държавата, на госпожа-нинджа Емел Етем! Рядко тъпо и неподготвено за нищо същество, начело на рядко некомпетентен екип! Самата тя и министерството й са най-голямата авария и бедствие за страната ни! Дори и в ДПС все ще има поне 1000 души по-подготвени от нея за този пост, на който тя се учи в продължение на 3 години! :twisted:
lilianas
В началото бе словото

Мнение от lilianas »

Непросветените да не се обаждат,моля. Каква радиация,кви лъчения ви бият в главите?!?! Говорим за военен склад - там освен химически снаряжения и други такива военни темподобни НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
Аз работя в такава фирма (за оборудване за измерване на радиация) и много добре знам КОЛКО СТРОГИ СА ПРАВИЛАТА НА АГЕНЦИЯТА ЗА ЯДРЕНО РЕГУЛИРАНЕ, и колко необходими документи и лицензи и медицински и т.н.удостоверения ти трябват за да можеш да съхраняваш такива материали!!! За сведение - има определен брой предприятия и лаборатории на територията на РБългария, които разполагат с такива разрешения (могат да се проверят, не са много) и военните не са едни от тях!!! Особено някакви складове в района на София.
Хайде да не си чешем езиците с излишни демагогии.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

химическите са достатъчно опасни, за да донесат притеснение!!!!!!!!!
Toto-I will remember
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Аз съм в Младост 4 и нищичко не съм чул. Баща ми обаче е чул.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Natally написа:Здравейте,

пускам си мнението, защото наистина съм много ядосана цяла сутрин и вече не знам къде и как да изкажа мнението си, и тъй като съм възпитаник на СУ, реших че тук е подходящо място. Мили млади хора, и не толкова млади, писна ми да живеем в една страна, в която властва пълно безхаберие и тотална липсва на каквато и да е отговорност и лично и обществено съзнание! Аз съм на 26 г. и досега все се примирявах и търпях, но в последните дни вече нервите не ми издържат. То не е инфлация, то не са загинали хора по пътищата, то не са протести, то не е гавра с лекари, учители,,,сега пък ще ни изтровят като пилци..че след не знам си колко взривени тона боеприпаси въздухът над София не е същия е явно! И да има нещо опасно едва ли ще ни го кажат!
Яд ме е на това, че вече години наред ни третират като тъпи овце, и ние го търпим! Яд ме е, че сме млади и кадърни, а се случват толкова много простотии на нас самите, на хората, които обичаме..
Не знам какво трябва да се направи, но просто положението е отчайващо. Това, което аз мога да направя, и Ви призовавам и Вас: бъдете по-отговорни пред себе си и обществото, имайте принципи и морал, и дано с дружни усилия България стане място за достоен живот, един ден!!!
Все едно слушам вътрешния си глас. И на мен взе да ми писва. Аз се събудих от първия голям тътен. Въобще не ми мина през акъла, че може да е станала авария. 35 минути, бога ми, 35 минути не се знаеше нищо. После казаха, че са взривени складове на "Оргахим" и тогава се уплаших, защото комунистите така както са си мълчали през 1986, така и сега ще си замълчат. И няма да се изненадам, ако сега крият нещо от нас. После г-жа Бедствие взе да ни успокоява и разбрах, че трябва да се оправяме сами. Не мога да се доверя на хора като Етем, Миков, Първанов / за него 1 и 30 мин. съобщаваха че пътува към мястото - егати консомолската мижитурка /.
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Току-що усетих ОГРОМЕН трус от взрив...

Секцията се разклати, всички мебели сякаш се помръднаха от местата си а аз, лежаща на леглото (понеже уча), направо усетих как стомаха ми се преобърна!

Баси !
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”