Подготовка за кандидатстване с право

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Re: Подготовка за кандидатстване с право

Мнение от ivoto_la »

Почнах с преговор на Вазов гледам да наваксма литературата,че там съм по-зле има и резервен варант,ако не изкрам нищо по литераура,а имам по-висока по история да вляза друга специалност.Искам да питам какво ви е мнението за анализи по литература на Иван Инев(червена книжка) там ЛИС ми изглеждат написани на много високо ниво и си мисля,че езиковата ми култура е доста под нивото като ги чета :( :x
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Май си по-амбициозен, отколкото е нужно; все пак не кандидатстваш за НАСА :wink: Чети си текстовете, пък анализите остави за 12 клас; Въпросният корифей не съм го чувал - може и да е голям авторитет, но просто не съм запознат с него.
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Пич, чети си засега само произведенията, даже ако пожеш наизусти повечко стихотворения, за да ти е по-лесно да цитираш след това :wink: Четенето на анализи остави за 12 клас...
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

ivoto_la , аз като седнах в началото да чета изпаднах в паника ,защото нямах никакъв стил на изказване , пишех НЕГРАМОТНО , не бях чела никога повечето автори , но сега виждам ,че паниката излишно ме е изморила и можех съвсем спокойно да мина и без нея .Виждам ,че нямаш търпение да почнеш реалната си подготовка и това не е лошо :) , радвам ти се за хъса ,който имаш , но гледай да не се изхабиш до края ,защотото това ниво на мотивация трябва да го задържиш до край.Моя съвет е да си четеш произведенията и по някой наистина много общ анализ ,за да си начешеш крастата . Каза ,че стилът ти се струвал много висок на някой си критик , възможно е наистина да е много висок , но има и друга вероятност -ти да не си свикнал да четеш глупости . Съжалявам , но тази година ще ти се наложи много глупости да четеш . За да свикна аз с така наречения литературен начин на изказване си взех една дебела тетрадка и всяка дума ,която не ми беше ясна я записвах , а срещу нея- речниковото и значение , по този начин повечето ми влезнаха в речника и сега звуча по - литературно , но аз бях наистина много много зле и за повечето хора такива дръстични мерки са ненужни . Не се пренатоварвай и не губи мотивацията си . УСПЕХ !
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”