Записване за изпитите - кратък наръчник

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Re: Записване за изпитите - кратък наръчник

Мнение от proUSA »

Добре си си научил урока майсторе. Грешка нямаш.Това е процедурата.
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Предполагам ще трябва да напиша оценките си от дипломата.То сигурно ще пише в документите тази от ЗП или от ДЗИ се взима,ама някой ще ме светне ли,че нямам търпение вече.
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Надеждичка написа:За СУ- тази от ЗП, а ако попълваш състезателната карта на УНСС там пишеш от матурите оценките :) (Ако те интересува УНСС пиши ЛС)
:love4:
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
TsarBoris
В началото бе словото

Мнение от TsarBoris »

Дори и да сбъркаш оценките за УНСС,жената ще ти ги поправи и няма проблем.Днес така стана при мен.Добре поне,че се уредих и с връзки ме прекараха набързо,без да чакам на опашката под този пек :lol: ,макар че УНСС изобщо не ме интересува и го смятам само за краен резервен вариант.
Аватар
shlqkkk
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от shlqkkk »

sharovski написа:Предполагам ще трябва да напиша оценките си от дипломата.То сигурно ще пише в документите тази от ЗП или от ДЗИ се взима,ама някой ще ме светне ли,че нямам търпение вече.
и 2те ги пишеш - има си графи и за 2те оценки :)

proUSA, тая графа съм я пропуснала ;( . сега няма да ме приемат ;( :D
Show me the way to the next little girl... :lol: :lol: :lol:
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

Имам няколко въпроса и ще ви бъда благодарен да ми отговорите, че от справочника е изложено изключително неясно.
1. Такса на изпит = 20лв. ?
2. Писал съм, че съм държал предварителен по математика, но от някои постове назад в темата останах с впечатление, че ще трябва едва ли не да платя, за да ми се зачита оценката от предварителния за класиране. Има ли нещо вярно ?
3. В Молбата, в графата "Оценки от дипломата за средно обр." БЕЛ се нанася от матура или от училище - тоест по-високата оценка, така е и с оценката от 2рата матура(примерно математика) ?

Благодаря.

Едит : Стаичките на 2я етаж (мисля, че бяха 2) пак ли са толкова на брой и твърде много ли се чака..На предварителния помня, че ходих първо да платя, а после във въпросните стаички..Там ли се плаща ?
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
shlqkkk
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от shlqkkk »

1. - да
2. - не. има си едно поле, в горния ляв ъгъл на документите, в които си отбелязваш, че си държал предварителен изпит (те са дадени, ти само го отбелязваш - дали с кръгче, подчертаване или нещо друго, мисля, че няма значение).
3. - и двете. има отделни графи за ДЗИ и ЗП. ти си нанясаш оценките от матурите и от училище, пък те после се оправят като ти взимат по-високата оценка.

пп. в стаичките се плаща, не се чака много - двамата с гаджето ми минахме общо за 15 мин., но с условието, че попълвахме неговите документи. отидохме в 16.20 :). а стаите мисля, че са повече 2.
Аватар
blz
Да живей словото

Мнение от blz »

Мерси, а до колко работи ?

Аз не виждам 2 графи за оценките от ДЗИ и от даскало. Има поле "Желая да позлвам оценките от ДЗИ" и се пишат там, но аз не искам да ползвам оценки от ДЗИ ?
Аватар
shlqkkk
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от shlqkkk »

работи до 16.30ч.

при това положение мисля, че не е нужно да ги попълваш, но не съм сигурна. попитай на място, вчера нас ни обслужи един мъж, който беше много учтив и ни обясни това и онова. :)

иначе в "желая ала-бала" се нанасят оценките от ДЗИ.
а другото, оценките от училище, са в сравнително централната част на листа - т.е. под личните ти данни.
moon_child
В началото бе словото

Мнение от moon_child »

А случайно някой да ги знае кога почиват по обяд? Защото искам да отида следобед, но се притеснявам,кче към 2 може и да не намеря никого и да си отвися там до края на деня.
Човек, който търси мъдрост, може да се нарече умен, но ако мисли, че я е намерил, е безумен.
Аватар
blz
Да живей словото

Мнение от blz »

shlqkkk написа:работи до 16.30ч.

при това положение мисля, че не е нужно да ги попълваш, но не съм сигурна. попитай на място, вчера нас ни обслужи един мъж, който беше много учтив и ни обясни това и онова. :)

иначе в "желая ала-бала" се нанасят оценките от ДЗИ.
а другото, оценките от училище, са в сравнително централната част на листа - т.е. под личните ти данни.
Благодаря ти. ;)
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

Prudence написа:Мога ли да попитам, защо ( по дяволите ) след като съм платила таксите за двата изпита, на които ще се явя, ме накараха да плащам 32 лв "такса бюро" ?! (записвах се от провинцията) :evil:
Защото трябваше да кандидатстваш онлайн: https://www.ebg.bg/su-admissions/page/index.faces :wink:
Става бързо и без допълнителни такси.
Само не е уточнено, че големината на файла със сканирата диплома трябва да е до 2MB и коментарът към него трябва да е на кирилица, а не както е показано в инструкциите - на латиница.
Има и друг вариант, където пак щеше да ти е по-евтино: http://www.naps.bg/ - ако нямаш банкова карта, с която да платиш в ebg.bg, защото в сайта на СУ се плаща задължително оттам.

И към blz и shlqkkk едно уточнение за таксата от 20лв. - всеки кандидатстващ заплаща 20лв. такса, ако смята да не се явява на редовен кандидатстудентски изпит (например ако е изкарал 6.00 на предварителния), пише го в секцията Документи за кандидатстване:
"Такса в размер на един изпит заплащат:
....
3.3. Желаещи да ползват оценка, получена на предварителните изпити и които няма да се явяват на изпити от основната кандидатстудентска кампания"
Ако ще се явява на изпити от основната кандидатстудентска кампания, не заплаща допълнително за предварителния, но оценката от него се взема под внимание, т.е. в бала участва най-високият резултат от редовните и предварителния изпити. Например по математика може да се явиш три пъти на изпит - предварителен и два в основната кампания.
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
ophidia
В началото бе словото
Специалност: Биология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от ophidia »

Записах се вчера за няма и половин час :bounce: :bounce:
Наистина няма нищо страшно, само си прочете внимателно указанията, всичко е обяснено
Успех :mrgreen:
"Some people look at things the way they are and say, 'Why?' I see things the way they never were and I say, 'Why not?'"
Robert Kennedy
hernan
В началото бе словото

Мнение от hernan »

а дали някой знае кога ще излезе списъкът с разпределението по стаите?
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Ден-два преди изпита :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”