Wake up boys & girls.
Кандидати за Право - тук
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Derek
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Кандидати за Право - тук
Wake up boys & girls.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Целите сме в слух
(покрай Гилмър май лесно ще се разберем с теб)
- Derek
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
"...Money, it's a crime
Share it fairly but don't take a slice of my pie
Money, so they say
Is the root of all evil today
But if you ask for a rise it's no surprise that
They're giving none away, away, away..."
Pink Floyd - Money /Dark side of the Moon/

Share it fairly but don't take a slice of my pie
Money, so they say
Is the root of all evil today
But if you ask for a rise it's no surprise that
They're giving none away, away, away..."
Pink Floyd - Money /Dark side of the Moon/
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
- pink floyd
- Пишеща машина
Защо ли си мисля, че не всички ще са доволни от нашия офтопик
Да прощават модовете и съфорумците
ЛС е добра алтернатива в случая 
-
drowning man
- В началото бе словото
Здравейте,
след като получих дипломата си видях, че освен в графата "Задължителна подготовка" имам оценка по български език и литература и в другата - "Задължителноизбираема подготовка". Тъй като втората е по-висока от първата - има ли вариант, в който да мога да използвам по-добрата оценка в балообразуването или за това е годна само тази от "Задължителна подготовка"?
след като получих дипломата си видях, че освен в графата "Задължителна подготовка" имам оценка по български език и литература и в другата - "Задължителноизбираема подготовка". Тъй като втората е по-висока от първата - има ли вариант, в който да мога да използвам по-добрата оценка в балообразуването или за това е годна само тази от "Задължителна подготовка"?
- pink floyd
- Пишеща машина
Ц! Боя се, че няма такъв вариант
В справочника изрично е записано, че задължителноизбираемата подготовка не се включва при балообразуването.
Как мислите ? Ще се промени ли бала за право тая година , по-висок ? по-нисък ? фактори много..
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Тотално вярно! Сега, напротив слуховете, има глад за юристи и то завършили СУ. Увеличаването на местата не е случайно. Дерзайте да влезете и като влезете да излезете с поне 3 езика и може да започнете със стартова заплата 700 - 1000 лева.kapac написа:aL` написа:Да му мислят юристчетата наблъскани в залите като сърми в тенджера, допълнителните бройки разочаровани първокурсници, които ще дават по няколко стотака и за квартира ( да не ревете после по форумите, че са малко местата в общежитията ) и принудените да прекъснат ( освен като в ТУ от 30 да завършват примерно 10 човека, не виждам, как ще се обучава такова пълчище бъдещи безработнихахаа ).
Не е така - един прост пример. Имаш голяма фирма и трябва да назначиш 20 млади юристи. Не можеш да избираш, защото кандидатите са 10 от СУ и 10 от Варненски свободен. В другия случай са 15 от СУ и 10 от Варненески свободен. Едва ли при втория вариант би взел пак решението на принципа фифти-фифти, а ще назначиш и 15-те, завършили Софийски. Така че - да му мислят останалите унита![]()
И да има глад ( за което не съм чул ), то глада ще е за добре подготвени кадри. А такива липсват и в строителството, и в туризма и пр.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- ivoto_la
- От дъжд на вятър
Не можах да разбера в какъв смисъл има глад за юристи,а и как ще научиш 3 езика като на изпитите няма изпит по език?Иначе бала трябва да падне малко тая година с увеличаването на местата,но едва ли ще е съществено

Живот и здраве да влезете и тогава ще видите дали юристите в СУ са по-добре подготвени от тези в другите университети. Лично аз като знам как си взех изпитите и колко чувам нещо по време не лекциите,малко се съмнявам,че тия от СУ Варна са по-зле.... Ама така е ... и аз като кандидатствах - високопарни мнения как СУ-то било меката на образованието и как като не учиш там право,все едно нищо не си направил.Тъжната действителност е,че просто не е така...Това което ти дава СУ е средата...ако говорим за подготовка - наравно сме с УНСС(имам хиляди доводи за това).
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Според мене СУ не може да ти даде нищо, ако ти сам не искаш да си го вземеш
т.е. ако имаш амбицията да станеш добър адвокат, ще се готвиш, ще четеш, дори и да не чуваш нищо по време на лекции. Голямото предимство на СУ пред всички останали университети в България е предимството, че си завършил най-старото и авторитетно висше учебно заведение в България. Друг е въпроса колко качествено и съвременно е образованието, но пак казвам- това колко ще научиш, зависи само от теб 
- pink floyd
- Пишеща машина
Добре - сигурно е така; аз поне нямам звездни очаквания от СУ (,а от себе си по-скороfAsTLanE написа:Живот и здраве да влезете и тогава ще видите дали юристите в СУ са по-добре подготвени от тези в другите университети.
Подкрепям fAsTLanE. След 1 година в СУ и моите представи доста се промениха, макар по начало да не съм се филмирал много. Но и през годината не се случи нещо, което да покаже, че първоначалната ми нагласа не е била правилна . . . Такива ти работи.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- pink floyd
- Пишеща машина
Звучите безкрайно насърчително за кандидат-юристите. Без да съм запознат даже отдалеч с правото в СУ, смятам, че един що-годе упорит студент би получил добра квалификация; вие го изкарахте като най-голямата черна дупка в образованието, баси...