Re: Съществува ли в България морал?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ок, разбрах гледната ти точка. Има ли и друго мнение?
САЩ.pora_e_priqtel написа:Гейовете си имали държава? Брей! Не знаех. И коя е?
pora_e_priqtel написа:А това, което не ми хареса в писмото на патриарха е, че изразява закостенялостта на мисленето на православната църковна институция и определя хомосексуализма като грях. Нека някой ми обясни защо да си хомосексуалист е грях.
Пише го в Библията. Определено е като "неестествено".
You shall not lie with a male as with a woman. It is an abomination. (Leviticus 18:22)
И е такова. Наказуемо е със смърт според Стария Завет:
Новият Завет е съвсем малко по-либерален - Апостол Павел към Коринтяни:If a man lies with a male as he lies with a woman, both of them have committed an abomination. They shall surely be put to death. Their blood shall be upon them. (Leviticus 20:13)
Do you not know that the wicked will not inherit the kingdom of God? Do not be deceived: Neither the sexually immoral nor idolaters nor adulterers nor male prostitutes nor homosexual offenders nor thieves nor the greedy nor drunkards nor slanderers nor swindlers will inherit the kingdom of God. (1st Corinthians 6:9-11)
Като нищо не разбираш от идеологията на християнството и това какво е "грях", "съблазън" и как бива въведен човек в тях, по-добре не се изказвай. Смей си се чистосърдечно, но друго мнение е рисковано да изразяваш, поне в контекста на религиозните и традиционни догми.pora_e_priqtel написа:А пък това, че гей-парадът щял да бъде "съблазън за всички, които ще бъдат волни или неволни зрители на това аморално и греховно шествие", най-чистосърдечно ме разсмя![]()
Едно си баба знае, едно си бае. Това за затвора аз го казах почти на шега и то взе, че се превърна в изключение за "хормоналната" ти аксиома. Брех! Хомосексуализмът е поне наполовина психологически проблем и ти много добре го знаеш, така че не знам защо продължаваш да бърбориш за тази пуста хормонална предразположеност.pora_e_priqtel написа: От какво се страхува Максим? Че гейовете ще съблазнят хетеросексуалните хора да обърнат резбата? Няма такава опасност. Един човек, който не е предразположен хормонално към хомосексуализъм няма да промени хетеросексуалната си ориентация, освен ако примерно не отиде в затвора само с мъже.
Последно промяна от Boromir на 29 Юни 2008, 10:13, променено общо 1 път.

- bboydev
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
В интерес на истината аз не съм чувал в болница да казват "честито, роди ви се здраво гейче". Ще споделиш ли, поре, как са доказали, че е от хормоните всичко? А така и не разбрах защо е толкова важно да се покаже тази "хормонална предразположеност" по улиците? Още повече след като по цял свят се знае, че тези демонстрации дразнят повечето нормални хора.Boromir написа:
Едно си баба знае, едно си бае. Това за затвора аз го казах почти на шега и то взе, че се превърна в изключение за "хормоналната" ти аксиома. Брех! Хомосексуализмът е поне наполовина психологически проблем и ти много добре го знаеш, така че не знам защо продължаваш да бърбориш за тази пуста хормонална предразположеност.
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Според мен тези демонстрации дразнят повечето НЕнормални хора. Нормалните просто си живеят живота без да се възмущават, тъй като никой не ги принуждава да стават гейове.
Защо не си чувал в болниците да казват "честито, роди ви се здраво гейче"? Имам няколко предположения:
1. Никога не си влизал в родилен дом и не си присъствал на раждане
2. Дори и да си, докторите наистина не говорят такива глупости при раждането
3. Сексуалната ориентация си проличава чак през пубертета
4. Тя може да се отгатне и по-рано чрез хормонални изследвания, но нали се сещаш, че никой няма да тръгне да прави такива изследвания на новородено
Колкото до прословутата хормонална предразположеност - сексуалната ориентация зависи от количеството тестостерон, което получава ембрионът между ако не се лъжа четвъртата и шестата седмица от бременността. Не съм сигурен в цифрите, но останалото е доказано чрез множество изследвания. Ако ембрионът е мъжки, но получи недостатъчно количество тестостерон, детето ще се развие като хомосексуалист и общо взето няма как да промени ориентацията си. Ако ембрионът е женски и получи твърде много тестостерон, момичето ще стане лесбийка.
Към Боромир - неестествено =/= грях, освен може би към Бога. Ако някой християнин извърши деяние, което не вреди по някакъв начин на друг човек, но нарушава нормите на религията, това е грях, нали? Но ако този човек не се определя като християнин, тогава той не е извършил грях срещу християнския бог.
Ще се радвам да ми дефинираш "грях" и "съблазън" спрямо догмите на твоята религия.
Защо не си чувал в болниците да казват "честито, роди ви се здраво гейче"? Имам няколко предположения:
1. Никога не си влизал в родилен дом и не си присъствал на раждане
2. Дори и да си, докторите наистина не говорят такива глупости при раждането
3. Сексуалната ориентация си проличава чак през пубертета
4. Тя може да се отгатне и по-рано чрез хормонални изследвания, но нали се сещаш, че никой няма да тръгне да прави такива изследвания на новородено
Колкото до прословутата хормонална предразположеност - сексуалната ориентация зависи от количеството тестостерон, което получава ембрионът между ако не се лъжа четвъртата и шестата седмица от бременността. Не съм сигурен в цифрите, но останалото е доказано чрез множество изследвания. Ако ембрионът е мъжки, но получи недостатъчно количество тестостерон, детето ще се развие като хомосексуалист и общо взето няма как да промени ориентацията си. Ако ембрионът е женски и получи твърде много тестостерон, момичето ще стане лесбийка.
Към Боромир - неестествено =/= грях, освен може би към Бога. Ако някой християнин извърши деяние, което не вреди по някакъв начин на друг човек, но нарушава нормите на религията, това е грях, нали? Но ако този човек не се определя като християнин, тогава той не е извършил грях срещу християнския бог.
Ще се радвам да ми дефинираш "грях" и "съблазън" спрямо догмите на твоята религия.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Все пак има гейове по душа и по задник,така че такива демонстрации са абсолютна гавра с обществеността,аз демонстрирам ли че съм мъж с още двеста говеда като си вея патката по центъра,ай сиктир 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- renesanz
- Легендарен флуудър
това,че заключиха темата за гейовете не значи,че трябва да я пренасяте тук. за мен също не е морално да се състоят подобни "паради",но нищо не може да се направи.
и не винаги се раждат такива,в последно време сами си го избират....
и не винаги се раждат такива,в последно време сами си го избират....
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Доколкото разбрах никой не си е вял патката в буквалния смисъл. На един от другите гейпаради, май в Берлин беше, лъсна един гол мъжки задник, което вече си беше неприятно за гледане
Но още по-неприятно ми беше да видя как един български лумпен пред камерите и пред полицията бие круше на нормално изглеждащ и държащ се участник в парада.
Съвет към хората, които се дразнят на демонстрирането на ориентацията на гейовете - ако спрете да им обръщате внимание, те ще спрат да търсят публична изява.
Но още по-неприятно ми беше да видя как един български лумпен пред камерите и пред полицията бие круше на нормално изглеждащ и държащ се участник в парада.
Съвет към хората, които се дразнят на демонстрирането на ориентацията на гейовете - ако спрете да им обръщате внимание, те ще спрат да търсят публична изява.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Съгласен съм,редовия гей ще спре да търси изява,а организациите,които живеят от гейски популизъм?Те ще спрат ли да натрапват тази форма на сексуална ориентацияpora_e_priqtel написа:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Днеска гледах "На четири очи". Във втората част гости бяха Евгени Минчев и Любен Дилов и чух доста интересни и верни изказвания от двамата. Самият Евгени Минчев каза, че този парад е пълно безумие. Защо? Ами защото реално няма смисъл от него. България наистина е една от най-толерантните държави и педерастите няма от какво толкова да се оплакват. Както той се изрази - "дърпа се опашката на дявола". А на гей организацията Джемини явно са били обещани пари от вън (защото тя е чужда институция, там работят и чужденци) ако организират такъв парад, който да съвпадне с множество такива из Европа. В крайна сметка всичко опира до пари и интереси. Не, че ме изненадва това.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Поре, остави теологическите разсъждения на хора, които разбират от тяхpora_e_priqtel написа:Към Боромир - неестествено =/= грях, освен може би към Бога. Ако някой християнин извърши деяние, което не вреди по някакъв начин на друг човек, но нарушава нормите на религията, това е грях, нали? Но ако този човек не се определя като християнин, тогава той не е извършил грях срещу християнския бог.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Парадите съвпадат по време, защото отбелязват годишнина от първия масов протест на гейовете в Ню Йорк. Това за толерантността на българите прости ми, но не го вярвам. А това че Джемини са платени отвън, сигурно е вярно.
Всъщност за мен смисълът от такъв парад е именно реакцията сред масите, която той ще породи. Иначе сам по себе си според мен е безсмислен. За съжаление реакцията не беше нещо, с което мога да се гордея като българин.
@Smoking Mirror - аз нали затова помолих по-сведующите за разяснения
Всъщност за мен смисълът от такъв парад е именно реакцията сред масите, която той ще породи. Иначе сам по себе си според мен е безсмислен. За съжаление реакцията не беше нещо, с което мога да се гордея като българин.
@Smoking Mirror - аз нали затова помолих по-сведующите за разяснения
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За справка - виж в Италия какво правят с циганите. Виж реакциите от първия гей парад в Сърбия, има качени филмчета в YouTube. Виж в интернет снимки от анти-гей протести в United States of Advertisement. То не са плакати с "God hates you, fags!" и подобни.

-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
На мен ми е интересно защо САЩ са държавата на гейовете? 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз не мога да разбера защо въобще някой тръгва да защитава педерастите.
Тази сган се сношава, което е противоестествено и ако не друго от тях е тръгнал спин-а.
Толерирането на тези болни хора е голяма грешка - младежта се учи и подръжава.
Всеки туке толерантен, но кой иска сина му да го ебат в гъза?
Тази сган се сношава, което е противоестествено и ако не друго от тях е тръгнал спин-а.
Толерирането на тези болни хора е голяма грешка - младежта се учи и подръжава.
Всеки туке толерантен, но кой иска сина му да го ебат в гъза?
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз най-малко съм тръгнал да ги защитавам. Просто илюстрирам, че по света има доста по-нетолерантни в това отношение "модерни" държави.