Въпрос за трета матура

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Re: Въпрос за трета матура

Мнение от inc »

Всъщност не е толкова сложно. :) Оценката важи. Поне по стандартните условия. Има само едно изключение. Както на всеки друг изпит имаш право да предадеш празен лист. При това положение, служебната двойка се вписва в дипломата, но оценката не участва при смятането на успеха. Може би и при некоректно попълване... (елементарните грешки, които евентуално се считат за специфичен знак и работата се анулира) За това вече просто предполагам, че не ми се рови.
Пък тя нали затова е по желание? :wink: Който сгафи с нея - сам си го е надробил. Да си сърба попарата. Аз съм си доволна.
Бтв, в стаята, където аз държах допълнително философия, имаше една мацка, дето се беше явила на 2 :!: допълнителни матури :!: . Сподели, че на географията по желание предала празен лист. Това направи и на философията. Заедно с половината стая. (8 човека бяхме от общо 15 явили се :lol: ). Само не знам дали се вписва изобщо, ако не се явиш. Казаха, че бройката заявили желание зрелостници били към 30. :P
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Добре де, къде е смисълът от явяване на матура, при положение че зрелостникът очаква да предаде бял лист? Двойката може и да не се изчислява при крайния успех, но фигурира в дипломата за смях на потомството :D
Аватар
inc
Плиний Стари

Мнение от inc »

Освен ако овек сам не я развява насам-натам или не си я окачи рамкирана на стената, няма как дипломата да те направи за посмешище пред родата. :wink: А и не мисля, че когато са си подавали документиет с желанията, хората са ОЧАКВАЛИ да предадат празен лист. Пробваш се на тото. Очакваш да е лесно. Попрочиташ отгоре-отгоре въпросите в съдбовния ден. Не ти харесват и си правиш сметка, че да изкараш 4 не те устройва. Предаваш си празен лист и не се тормозиш. При малък шанс, може човек да си докара и добри резултати. Все пак ако типа въпроси бяха относително ясни, то системата на оценяване беше мистерия. Според мен тотото си струваше. Пък и ти като я записваш тази матура, не разчиташ само и единствено на нея. :)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Разбирам.
Спирам да пиша в тая тема, щото е доста тъпо, при положение че не съм се явявал на трета матура, да пиша коментари :D
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Смисълът от евентуалното явяване на трета и четвърта матура беше в това, че имаш шанс да си изкараш висока оценка, с която да влезеш във ВУЗ ( визирам икономическия във Варна). Така и направи един мой приятел. А що се отнася до вписването- ако изкараш двойка, НЕ се вписва в дипломата ( факт, видях с очите си). Въпросното момче се яви на трета матура по история и като е видял, че не може да изкара 6, се е отказал и предал непопълнено. Когато изкараха резултатите в сайта на МОН пишеше НЕИЗДЪРЖАЛ, а в дипломата му пишеше само оценките от матурите, които е издържал-БЕЛ,Руски език, Английски еизк.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
inc
Плиний Стари

Мнение от inc »

Не, просто темата трябва да се прекръсти: "ЗА и ПРОТИВ 3та матура. Плюсове и минуси." И дано поне (ако някой бъдещ зрелостник зачете) да е от полза. :) Че с тоя експеримент шеги ама...
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Викам да оставим матурите в миналото, защо пред нас стоят други приоритети :wink:
Аватар
didka_
В началото бе словото

Мнение от didka_ »

Ъ? Е, не... :shock: Аз досега бях убедена, че оценката от третата матура замества оценката в дипломата по съответния предмет... И това така ме оправяше :D Не, че съм готова да се самоубия с предмети, които мразя, само и само за 6.00, но УАСГ искат цялата диплома :evil: .... УФФФ... То така... безсмислено е...
Аватар
inc
Плиний Стари

Мнение от inc »

МММ всъщност не. някак нелепо е да зачеркнеш няколко години труд (или безделие) заради един изпит, който и без това не беше с най-коректното изпълнение. Беше съвсем очаквано, че почти навсякъде ще се съобразят с всички оценки по даден предмет, и така е редно. Жалко за твоето разочарование, но подхода към оценките е напълно адекватен и смислен.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
didka_
В началото бе словото

Мнение от didka_ »

Ааа, не, аз не говорех за това, че е безсмислено :) ... безсмислени се оказаха моите планове да поправя грешката от нехайното отношение към глупавите петици през годините... По-скоро една глупава петица, 'щото за другите три има изпити за промяна на оценката. А при положение, че имам стремленията и, мисля, основателните надежди за максимална диплома... направо е жалко :lol:

Всъщност за едната стотна - точно една, - с която би ми повлияло на цялата диплома, едва ли си заслужава :D

И, да, много е нелогично даже една оценка да замени Х години труд - ииили безделие :), - и точно затова издирвах толкова внимателно и бях толкова безумно очарована, когато го прочетох преди месеци... Поне ми даваше всички опции, от които имах нужда... ако и в крайна сметка цялата история да не се увенчае с успех... е, карай, ще видим...
Заключено

Обратно към “Матури”