ФМИ или финанси в УНСС
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
ФМИ или финанси в УНСС
Здравейте!Случи се така,че изкарах оценка по математика,която би ми стигнала за повечето специалности във ФМИ...В УНСС съм с отличен начален старт
Икономиката ми допада,както и финансите в частност...Може би софтуерното инженерство единствено би ги изместило,ако се напъна още малко на редовните,но в противен случай кое ли е по-добре
За стопанския факултет не размишлявам,защото просто не ми се ходи на изпит по език 
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Re: ФМИ или финанси в УНСС
Няма място за колебание. ФМИ е най-добрият вариант, откъдето и да го погледнеш.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
И аз мисля,че няма място за колебание,но само за 2-3 от специалностите там.Притеснявам се,че изучаването на математика или приложна математика би било доста тежко за психиката ми,а с по-малка реализация от финансите след товаshayne написа:Няма място за колебание. ФМИ е най-добрият вариант, откъдето и да го погледнеш.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Няма по-добро място от ФМИ, за която и да е специалност от изучаваните тук. Аз ще уча математика и да, няма да е никак лесно. А относно реализацията, може да поспорим. Е, ако не искаш да се заровиш в България разбира се, тогава е друго.mitakis написа:
И аз мисля,че няма място за колебание,но само за 2-3 от специалностите там.Притеснявам се,че изучаването на математика или приложна математика би било доста тежко за психиката ми,а с по-малка реализация от финансите след това
Цветелин Биков
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Оффф, в "музика и концерти" някои неща влияят кофти на психиката на болшинството. Математиката и тя.mitakis написа:на математика или приложна математика би било доста тежко за психиката ми
Бъзикайте се, ама аз намерих връзката между компютърните и некомпютърните специалности по вашата терминология и музикалните предпочитания.

Четох доста теми и разбрах,че е твърде тежко в математиките...Имаше изказвания от сорта: "не са за хора","ще се видим в лудницата"
Явно ще съсредоточа избора си в 2-3 специалности,които наистина си струва да се учат и имат голяма реализация,ако не стане се насочвам към УНСС.
И каква е тя че ми стана интересно?Бeтон написа: Бъзикайте се, ама аз намерих връзката между компютърните и некомпютърните специалности по вашата терминология и музикалните предпочитания.
Иначе по темата личното ми мнение е, че трябва да учиш това, което ти е най-интересно, а не това, което има най-голяма реализация за момента.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Ами че най-големите метали са от компютърните специалности.
А най-големите фолкаджии са от некомпютърните.
Факт. Тук присъствуващите във форума няма как да отрекат.
Това ще да е от прекомерното програмиране. Изтрещява човек. Няма да кажа, всеки го знае, кой влиза с кубинки в час, мята си мешката на първите редове и изревава - "Готови ли сте за програмиране, уеее". Добре, че не се занимавам с това по цял ден.
А за прекомерната математика лудницата ли предписвате? Ами аз по цял ден и с математика не се занимавам.
С двете неща се занимавам само за удоволствие
Педагогиката ми е кеф, но не се занимавам по цял ден, защото аджеба, нали трябва да има време за дискотеки? И те са ми за удоволствие.
ОК съм си
Не мога да повярвам, че след 4-ти курс, Държавния и животеца няма да е толкова розов.
Факт. Тук присъствуващите във форума няма как да отрекат.
Това ще да е от прекомерното програмиране. Изтрещява човек. Няма да кажа, всеки го знае, кой влиза с кубинки в час, мята си мешката на първите редове и изревава - "Готови ли сте за програмиране, уеее". Добре, че не се занимавам с това по цял ден.
А за прекомерната математика лудницата ли предписвате? Ами аз по цял ден и с математика не се занимавам.
С двете неща се занимавам само за удоволствие
Педагогиката ми е кеф, но не се занимавам по цял ден, защото аджеба, нали трябва да има време за дискотеки? И те са ми за удоволствие.
ОК съм си
Не мога да повярвам, че след 4-ти курс, Държавния и животеца няма да е толкова розов.

Аз тогава да взема да си пренаредя желаниятаБeтон написа:Ами че най-големите метали са от компютърните специалности.
Но да се надяваме че некомпютърните не са само фолкаджии
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Не са бре. Написах го да поддържам огъня.
Зависи от извадката. Ама при представителни извадки ми се потвърждават тезите на 100%.

Зависи от извадката. Ама при представителни извадки ми се потвърждават тезите на 100%.

Май не знаеш какво искаш да учиш.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз като страничен наблюдател имам следните впечатления: в момента за работа се търсят най-много или програмисти или разни икономисти, финансови експерти в частност и счетоводители , разбира се. Определено икономиката има общо с математиката, но я виждам някак си като по хуманитарна наука и лично на мен ми харесва, а искам дебело да подчертая, че не си падам и не разбирам много от маематика.Та ако те влече повече точната наука, заложи на някоя компютърна специалност, а ако имаш повече интерес към хуманитарното и смесицата от други науки, грабвай финансите. Друг е въпросът вече дали в УНСС ще придобиеш необходимите знания и качества за един бъдещ добър и реализирал се финансист
Като птичка в небесата 
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Аграрен бизнес в УНСС е съветът ми.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.