Добър ден ,имам един много голям проблем,който трябва да се реши много бързо и за това искам вашата помощ.
Състезателния бал да речем във Софтуерно инженерство,оценката от изпита по математика 3-ри + оценката от физика от училище + оценката от математиката от училище ,Аз имам 5.75 по математика от задължителната подготовка през годините ,но имам 6.00 на матурата,коя оценка се взима за балообразуваща от матурата или от задължителната подготовка.
Прилагам:
(4) При образуване на състезателния бал се взима от дипломата за средно образование по-високата оценка от държавните зрелостни изпити и от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Източник:
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... al+bg.html
ПП Искам да ми отговорите добри хора,много Ви се моля .
Образуване на състезателен бал
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Образуване на състезателен бал
То си е доста ясно написано по-високата - т.е. в твоя случай от матурата 
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
То е написано,ама искам да знам точно ,защото сега си подадох документите и изобщо не погледнах ко ми написа човека,а майка ми каза 2 часа после(и тя каквато е заспала) ,че ми е писал 6,00 и се притеснявам,че ако ми е нанесена грешна оценка могат да не ме допуснат до записването,за това много ми трябва източника да е сигурен човек ,който е добре запознат,а не предположения,защото сега мога да отида и да прося да отварят плика и да поправя данните, има време.
Сложна ситуация с една дума,но ако взимат матурата всичко става лесно.
Сложна ситуация с една дума,но ако взимат матурата всичко става лесно.
Спокойно, взимат ти матурата 
Хората там си знаят работата, пък го има и написано черно на бяло и в справочника, и на сайта, а и по телефона ако се обадиш, това ще ти кажат
Хората там си знаят работата, пък го има и написано черно на бяло и в справочника, и на сайта, а и по телефона ако се обадиш, това ще ти кажат
И аз имам въпрос!Като прочетох червения текст много се стреснах.Зачи ли това, че като в профила ми има Английски и ми трябва за бала не мога да я ползвам?Защото аз така го разбирам според написаното, а това би било ужасно.Xelian написа: Прилагам:
(4) При образуване на състезателния бал се взима от дипломата за средно образование по-високата оценка от държавните зрелостни изпити и от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Източник:
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... al+bg.html
ПП Искам да ми отговорите добри хора,много Ви се моля .
NO EDGE!
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Хубаво де, непрофилиран английски нямаш ли?
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Ами аз се обадих в центъра за подаване на документи в моя град и питах коя оценка се взима 5,75 от задължителната или 6,00 от матурата ,там се чуваше как телефонистката пита човека ,който отговаря за СУ и той каза,че оценката ,която е по-висока от тези двете се взима,т.е. матурата.
Дано е така.
А за профилираната подготовка въпроса.
Ами ти ако имаш профилирана ,то трябва да имаш и задължителна подготовка по същия предмет и оценката се предполага,че трябва да е същата.Аз например имам профил математика 5,75 и на задължителната имам пак 5,75.
Дано е така.
А за профилираната подготовка въпроса.
Ами ти ако имаш профилирана ,то трябва да имаш и задължителна подготовка по същия предмет и оценката се предполага,че трябва да е същата.Аз например имам профил математика 5,75 и на задължителната имам пак 5,75.