Кандидати за Право - тук

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Кандидати за Право - тук

Мнение от Derek »

:shock: wow!

Wake up boys & girls.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Целите сме в слух :D (покрай Гилмър май лесно ще се разберем с теб)
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

"...Money, it's a crime
Share it fairly but don't take a slice of my pie
Money, so they say
Is the root of all evil today
But if you ask for a rise it's no surprise that
They're giving none away, away, away..."

Pink Floyd - Money /Dark side of the Moon/

:)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Защо ли си мисля, че не всички ще са доволни от нашия офтопик :? Да прощават модовете и съфорумците :wink: ЛС е добра алтернатива в случая :thumbup:
drowning man
В началото бе словото

Мнение от drowning man »

Здравейте,
след като получих дипломата си видях, че освен в графата "Задължителна подготовка" имам оценка по български език и литература и в другата - "Задължителноизбираема подготовка". Тъй като втората е по-висока от първата - има ли вариант, в който да мога да използвам по-добрата оценка в балообразуването или за това е годна само тази от "Задължителна подготовка"?
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Ц! Боя се, че няма такъв вариант :wink: В справочника изрично е записано, че задължителноизбираемата подготовка не се включва при балообразуването.
Аватар
Nomad
В началото бе словото

Мнение от Nomad »

Как мислите ? Ще се промени ли бала за право тая година , по-висок ? по-нисък ? фактори много..
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

kapac написа:
aL` написа:Да му мислят юристчетата наблъскани в залите като сърми в тенджера, допълнителните бройки разочаровани първокурсници, които ще дават по няколко стотака и за квартира ( да не ревете после по форумите, че са малко местата в общежитията ) и принудените да прекъснат ( освен като в ТУ от 30 да завършват примерно 10 човека, не виждам, как ще се обучава такова пълчище бъдещи безработни :) хахаа ).

Не е така - един прост пример. Имаш голяма фирма и трябва да назначиш 20 млади юристи. Не можеш да избираш, защото кандидатите са 10 от СУ и 10 от Варненски свободен. В другия случай са 15 от СУ и 10 от Варненески свободен. Едва ли при втория вариант би взел пак решението на принципа фифти-фифти, а ще назначиш и 15-те, завършили Софийски. Така че - да му мислят останалите унита :) :wink:
Тотално вярно! Сега, напротив слуховете, има глад за юристи и то завършили СУ. Увеличаването на местата не е случайно. Дерзайте да влезете и като влезете да излезете с поне 3 езика и може да започнете със стартова заплата 700 - 1000 лева.
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

И да има глад ( за което не съм чул ), то глада ще е за добре подготвени кадри. А такива липсват и в строителството, и в туризма и пр.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Не можах да разбера в какъв смисъл има глад за юристи,а и как ще научиш 3 езика като на изпитите няма изпит по език?Иначе бала трябва да падне малко тая година с увеличаването на местата,но едва ли ще е съществено :bounce: :bounce: :drunken:
Аватар
fAsTLanE
От дъжд на вятър

Мнение от fAsTLanE »

Живот и здраве да влезете и тогава ще видите дали юристите в СУ са по-добре подготвени от тези в другите университети. Лично аз като знам как си взех изпитите и колко чувам нещо по време не лекциите,малко се съмнявам,че тия от СУ Варна са по-зле.... Ама така е ... и аз като кандидатствах - високопарни мнения как СУ-то било меката на образованието и как като не учиш там право,все едно нищо не си направил.Тъжната действителност е,че просто не е така...Това което ти дава СУ е средата...ако говорим за подготовка - наравно сме с УНСС(имам хиляди доводи за това).
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Според мене СУ не може да ти даде нищо, ако ти сам не искаш да си го вземеш :wink: т.е. ако имаш амбицията да станеш добър адвокат, ще се готвиш, ще четеш, дори и да не чуваш нищо по време на лекции. Голямото предимство на СУ пред всички останали университети в България е предимството, че си завършил най-старото и авторитетно висше учебно заведение в България. Друг е въпроса колко качествено и съвременно е образованието, но пак казвам- това колко ще научиш, зависи само от теб :wink:
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

fAsTLanE написа:Живот и здраве да влезете и тогава ще видите дали юристите в СУ са по-добре подготвени от тези в другите университети.
Добре - сигурно е така; аз поне нямам звездни очаквания от СУ (,а от себе си по-скоро :wink: ). Не е налице обаче друга по-добра алтернатива, поне в България. Дори СУ да е на същото ниво като другите (досега не съм чул някой да каже, че е по-зле), то поне голият престиж накланя везните към Алма матер.
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Подкрепям fAsTLanE. След 1 година в СУ и моите представи доста се промениха, макар по начало да не съм се филмирал много. Но и през годината не се случи нещо, което да покаже, че първоначалната ми нагласа не е била правилна . . . Такива ти работи.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Звучите безкрайно насърчително за кандидат-юристите. Без да съм запознат даже отдалеч с правото в СУ, смятам, че един що-годе упорит студент би получил добра квалификация; вие го изкарахте като най-голямата черна дупка в образованието, баси...
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”