Без такса за редовен!
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
Без такса за редовен!
Днес майка ми подала документите в ректората и ми каза, че не са и искали пари за редовен по история, като е питала специално дали може да ползвам оценката по история от предварителния без да плащам нова такса. Туй щото секи кат питаш тука и ти казва, че трябва да плащаш таксите и за изпитите, на които няма да ходиш. И в УНСС е била същата работа. Общо взето 90 кинта спестени само с няколко минути разговор с администрацията.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Re: Без такса за редовен!
сигурен ли си в това , а и всеобщото мнение е ,че трябва да си платиш редовния ,поради простата причина ,че така пише в сайта ,ако ли не ,късмет ,също ще си ползвам оценката от предварителния 
- blackout
- Летящите Пръсти
2. Такса в размер на един изпит заплащат:Nomad написа:сигурен ли си в това , а и всеобщото мнение е ,че трябва да си платиш редовния ,поради простата причина ,че така пише в сайта ,ако ли не ,късмет ,също ще си ползвам оценката от предварителния
2.3. Желаещи да ползват оценка, получена на предварителните изпити и които няма да се явяват на основната кандидатстудентска кампания - подават документи и заплащат такса в зали №№ 243, 255 и 256 на Ректората, северно крило, ІІ етаж;
Аз ще се явявам по български на редовен(за право) и затова няма да плащам тази единична такса, която е направена в случай, че не искам да се явя на НИТО ЕДИН изпит от редовната кампания.
Примерно. Изкарал съм 5.50 на предварителен история. Искам да кандидатствам само история, философия или нещо подобно, където тази оценка върши работа. Решавам да не се явя на нито един изпит от редовната сесия. Ето в тази ситуация трябва да се плати единичната такста.
-
tinglit
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: втори
Много странно...съвсем се обърках. Ще се повторя сигурно като кажа, че като ходих на курс по история, организиран от СУ, 100 пъти ни казаха, че трябва да платим и таксата за редовен изпит...Единственото, което ме притеснява е да не стане някоя издънка... 
...Work smart, not hard!...
- blackout
- Летящите Пръсти
Ако искаш да си ползваш оценката от предварителен и няма да се явяваш на никакъв изпит в основната сесия тряа да снасяш, иначе не...и все пак, който не вярва да се обади да пита в учебен отдел - има ги телефоните в сайта или направо на бюрата за подаване на документи.
Ако няма да се явяваш на редовен пак трябва да си заплатиш такса,зада ти дадат нов входящ номер,чрез който след като излезне класирането да си го провериш.Старите входящи номера от предварителните изпити се премахват 
-
Ardjet
- В началото бе словото
Как така днес майка ми ме записа и не е платила такса за редовен 
Ако искате да си ползвате оценката от предварителния, но ще се явявате на други изпити от редовната кампания, плащате си само тези изпити. Примерно аз ще си ползвам оценката по история от предварителния и не искам да се явявам на редовен. Платих си за българския и английския. Ако искате обаче да ползвате оценката от предварителния по история (или някой друг) и няма да се явявате на НИТО един изпит от редовните, то тогава си плащата 20 лева за обработка на документи и за да ви издадат нов номер.