Балообразуване за спец. Биология при държана матура
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
Re: Балообразуване за спец. Биология при държана матура
Искам само да попитам нещо.Техническия университет ,след като разбраха колко голям е броя на пълните шестици на матурата по математика,обсъждат или може би е вече е прието, приема с матура да се осъществява на равнище 3-о или 4-о класиране ,което е пълно безумие,защото се предполлага ,че тогава всички места ще бъдат вече заети или поне тези най-желаните специалности.Мислители ,че и в Су може да стане така ???Не искам да бъда лош пророк ,но все пак....
- BraziLianka
- В началото бе словото
Да се надяваме, че и тази година ще има такива "аномалии"...Но не трябва да забравяме и тези, които са решили да си кандидатсват чрез приемен изпит, а не с матура...ще стискаме палци само...аз особенно за някакви си 12 стотни...НО...

-
uli
- В началото бе словото
Това за ТУ не е вярно...не може един университет след като вече е взeмал решение да го промени в последния момент...това решение е залегнало и в правилника 
Имам въпрос.Следейки форума разбирам ,че има доста хора ,които имат 6.00 на матурата по биология.Според вас колко човека ще приемат, като се абстрахираме от обявената бройка,защото знам.,че никога не се спазва и винаги приемат повече.Но да си предстваим има 50 4овека ,които имат 6.00 на матурата .6.00 по био и химия в дипломата.(което не е невъзможно имайки предвид ситуацията в БГ и лесното писане на оценки )Тогава дали ще вземат оценката от цялата диплома ??? .Притеснявам се ,защото моята не е 6,00 и мисля ,че това значително намаля шансовете ми.
-
uli
- В началото бе словото
не се притеснявайMBG написа:Имам въпрос.Следейки форума разбирам ,че има доста хора ,които имат 6.00 на матурата по биология.Според вас колко човека ще приемат, като се абстрахираме от обявената бройка,защото знам.,че никога не се спазва и винаги приемат повече.Но да си предстваим има 50 4овека ,които имат 6.00 на матурата .6.00 по био и химия в дипломата.(което не е невъзможно имайки предвид ситуацията в БГ и лесното писане на оценки )Тогава дали ще вземат оценката от цялата диплома ??? .Притеснявам се ,защото моята не е 6,00 и мисля ,че това значително намаля шансовете ми.
-
uli
- В началото бе словото
по био имам една петица в дипломата...ще се мола за някакви 50 стотниMBG написа:uli ти по био и химия в дипломата имаш 6 , а иначе като цяло димпломата ти е по-малко или........ все пак трябва да бъдем оптимисти
Ще стискам палци да стане!
-
ophidia
- В началото бе словото
- Специалност: Биология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Не са много специалностите, които се приемат с оценка от матурата. Аз имам 6.00 на матурата по биология, но тази оценка не ми трябва като оценка за вход, а като балообразуваща, така че спокойно
"Some people look at things the way they are and say, 'Why?' I see things the way they never were and I say, 'Why not?'"
Robert Kennedy
Robert Kennedy
Вчера ходих да се записвам.Имаше един дълъг списък за Су,на който бяха маркирни със зелен маркер специалностите,за които ще може да се кандидатства само с матура.Направи ми впечатление ,че мед.рехабилитация и ерготерапия не беше сред тях
.Защо така?Може би са забравили....... (надявам се
)
-
ophidia
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Странно, пишеше че се приема с матура ... да не са се разколебали нещо 
"Some people look at things the way they are and say, 'Why?' I see things the way they never were and I say, 'Why not?'"
Robert Kennedy
Robert Kennedy
и аз мислех да пускам с оценката от дипломата за тази специалност, но като гледам доста хора има с пълни 6-ци на матурата явно няма да мога да се натикам

people always leave
-
ophidia
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не пречи да опиташ, нищо не губиш 
Robert Kennedy
Robert Kennedy
ДА и за мен беше мн учудващо ,че тази специалност не беше маркирана ,но се адявам ,че няма да има проблем.А eleos аз също мисля ,че можеш да пробваш.Нищо не губиш , а ако не го направиш може и да съжаляваш
Успех от мен 
Благодаря. То се е видяло че ще се пускат документи, пък каквото сабя покаже
Успех на всички !
people always leave
Някой подаде ли документи вече,ползвайки матурата по биология за Рехабилитация и ерготерапия.Ако има такива нека споделят.