Франкофони,появете се!
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Специалност: френска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Франкофони,появете се!
Тя умира послена,то т'ва ясно!Но и най-мъчително.... 
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Здравейте! Аз ще се пробвам за първи път тази година и се чудя как се готвите за диктовките? Всичко друго, може да се каже ,че ми е горе долу ок ,ама диктовките направо ме убиват....честно.
а пък нямам и приятел ,който да знае френски...изобщо трудна работа
ако може някой да даде съвет,ще съм му благодарна.
а пък нямам и приятел ,който да знае френски...изобщо трудна работа
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ами мацка,за диктовките....в твоето положение,бих казала,че вече е късно за уроци.Следователно ти остават малко варианти...Първият...музика,телевизия...и се опитваш да запишеш това,което чуваш..Като по-удачният вариант е музика,защото ще имаш от къде да си провериш грешките.Естествено не става дума за рап...Aucies_bg написа:Здравейте! Аз ще се пробвам за първи път тази година и се чудя как се готвите за диктовките? Всичко друго, може да се каже ,че ми е горе долу ок ,ама диктовките направо ме убиват....честно.![]()
а пък нямам и приятел ,който да знае френски...изобщо трудна работа![]()
-
Acho
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
за да се покажа като джентълмен и пред новото момиче
, ето заповядай :
http://www.tv5.org/TV5Site/dictee/dictee.php
Не е кой знае какво, ама е по-добро от нищо.
А иначе това с записа е добра идея стига да не си мразиш гласа като е записан,щото аз направо като се чуя на някакъв запис ми идва да си извадя гласните стуни
, браво @DanaO за идеята
(а ти каква диктовка си имала след 8-ми клас, аз такова животно нямах, беше слушане с разбиране, подобно на това след 4-ти клас което имах
) .
http://www.tv5.org/TV5Site/dictee/dictee.php
Не е кой знае какво, ама е по-добро от нищо.
А иначе това с записа е добра идея стига да не си мразиш гласа като е записан,щото аз направо като се чуя на някакъв запис ми идва да си извадя гласните стуни
- Bety_
- Летящите Пръсти
Браво Ачо, какъв си на кавалерин.
Това наистина е много добър начин, а за подготовка никога не е късно - аз френския реших да го готвя за изпит някъде през февруари-март; после пък към май не го пипах около един месец, иамше си разни причини...
Тъй че, Aucies, кураж! Няма да се отчайваш и самодепресираш - пази си силите за университета.

Това наистина е много добър начин, а за подготовка никога не е късно - аз френския реших да го готвя за изпит някъде през февруари-март; после пък към май не го пипах около един месец, иамше си разни причини...
Тъй че, Aucies, кураж! Няма да се отчайваш и самодепресираш - пази си силите за университета.
Ама бие сте били страшни!
Мерси за идейте и за сайта!

Мерси за идейте и за сайта!
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Е как нема сме страшни?Нали сме франкофони!И трябва да се поддържаме,че...умираме бавно,но славно...
Да бе,Ачо,след 8ми клас на изпита...диктовки,писма,граматики,тинитири-минтири...слушане с разбиране,устен изпит...аххаххааха беше ми се паднала някаква автомобилна тема на устния изпит...хаххахаа майко мила,какви глупости ръсих...еееех спомени
) Дано така да се смея и след този изпит!
Абе къде са другитееее?!Няма само ние тримцата да сме на изпит по френски...опа четиримцата...
Да бе,Ачо,след 8ми клас на изпита...диктовки,писма,граматики,тинитири-минтири...слушане с разбиране,устен изпит...аххаххааха беше ми се паднала някаква автомобилна тема на устния изпит...хаххахаа майко мила,какви глупости ръсих...еееех спомени
Абе къде са другитееее?!Няма само ние тримцата да сме на изпит по френски...опа четиримцата...
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ся се сетих!Някой карал ли е матура?Щото аз много се смях с нея...изключително лесна...
-
Acho
- В началото бе словото
аз карах
)) Верно си беше пародия
Аз свърших след втория час
))). Щото то докато чаках паузите между слушането с разбиране, си направих граматиката и четенето, после само писах есето. Аз избрах да пиша по втората тема, ти коя избра? Ама все пак някъде съм пообъркал нещо де, щото имах 84 точки, демек 5.71, ама и на това съм доволен
А инче за франкофоните.... засъжаление наистина със всяка година ставаме все по- малко и по - малко
. В мойто училище аз бях в последната френска паралелка, след нас нямаше вече..... Ама нищо, малко ама яки и задружни 
А инче за франкофоните.... засъжаление наистина със всяка година ставаме все по- малко и по - малко
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ами аз есето не го правих.Само граматическата част и "текста",докато ми проверяваха диктовката.Имах една грешка на граматиката,щото съм патка и не гледам ко съм попълнила и ко не съм...така че не мога да ти кажа в оценка колко бих получила.Мисълта ми беше,че самата матура е смехотворна и подценява доста от децата...ноооо минало е вече!
Вие подадохте ли документи?
Вие подадохте ли документи?
-
Acho
- В началото бе словото
мнем... В понеделник ни дават дипломите....
А иначе де да беше толкова и граматиката на изпита за СУ колкото на матурата... Много е коварна на изпита, щото трябва много хубаво да си го превеждаш, не си ли си го превел, почти 100 % си сбъркал....
А иначе де да беше толкова и граматиката на изпита за СУ колкото на матурата... Много е коварна на изпита, щото трябва много хубаво да си го превеждаш, не си ли си го превел, почти 100 % си сбъркал....
На нас ни дадоха дипломите в петък.Иначе си купих документите и в понеделник ще ходя. 
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Кака се записааа в съботааа
))) Ей само да ви предупредя....номерата на специалностите ги пишете вертикално...
Е добре де,последно за превода...трябва да се стремиш максимално близо да си го френския превод с нормално българско звучене или трябва да е по литературен?
Е добре де,последно за превода...трябва да се стремиш максимално близо да си го френския превод с нормално българско звучене или трябва да е по литературен?
Ами трябва да си максимално близо до текста,но едновременно да е преведен на правилен български.
-
Acho
- В началото бе словото
Хайде и аз подадох документи
. Успех на всички на изпитите, знам че ще се справим
!!! Няма да се мяркам до след изпитите, щото ми спират интернета, а не мисля да го плащам до изпитите. Отново късмет!!!