Франкофони,появете се!

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Специалност: френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Франкофони,появете се!

Мнение от DanaO »

Тя умира послена,то т'ва ясно!Но и най-мъчително.... :twisted:
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Aucies_bg
В началото бе словото

Мнение от Aucies_bg »

Здравейте! Аз ще се пробвам за първи път тази година и се чудя как се готвите за диктовките? Всичко друго, може да се каже ,че ми е горе долу ок ,ама диктовките направо ме убиват....честно. :violent1:
а пък нямам и приятел ,който да знае френски...изобщо трудна работа :sad11:
ако може някой да даде съвет,ще съм му благодарна.
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Aucies_bg написа:Здравейте! Аз ще се пробвам за първи път тази година и се чудя как се готвите за диктовките? Всичко друго, може да се каже ,че ми е горе долу ок ,ама диктовките направо ме убиват....честно. :violent1:
а пък нямам и приятел ,който да знае френски...изобщо трудна работа :sad11:
ако може някой да даде съвет,ще съм му благодарна.
Ами мацка,за диктовките....в твоето положение,бих казала,че вече е късно за уроци.Следователно ти остават малко варианти...Първият...музика,телевизия...и се опитваш да запишеш това,което чуваш..Като по-удачният вариант е музика,защото ще имаш от къде да си провериш грешките.Естествено не става дума за рап... :) Другият вариант е...ох чак веселичко ми става само като се сетя :))) Та намираш си диктовките от СУ,четеш си ги и ги записваш на някакъв носител...после пускаш и пишеш...поне аз така правих за изпита в 8ми клас :mrgreen: Ако някой има идея...да не се противи да я сподели...аз лично за друго не се сещам в 7 сутринта :))) и между другото ахахаххаххаа Бон матЕн :))) ахаххахахахаххахахахаха дИмек бонжурееец и бон журнеее :mrgreen:
Acho
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Acho »

за да се покажа като джентълмен и пред новото момиче :wink: , ето заповядай :
http://www.tv5.org/TV5Site/dictee/dictee.php
Не е кой знае какво, ама е по-добро от нищо.
А иначе това с записа е добра идея стига да не си мразиш гласа като е записан,щото аз направо като се чуя на някакъв запис ми идва да си извадя гласните стуни :bounce: , браво @DanaO за идеята :lol: :lol: (а ти каква диктовка си имала след 8-ми клас, аз такова животно нямах, беше слушане с разбиране, подобно на това след 4-ти клас което имах :)) .
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Браво Ачо, какъв си на кавалерин. :mrgreen:
Това наистина е много добър начин, а за подготовка никога не е късно - аз френския реших да го готвя за изпит някъде през февруари-март; после пък към май не го пипах около един месец, иамше си разни причини...
Тъй че, Aucies, кураж! Няма да се отчайваш и самодепресираш - пази си силите за университета. :D
:happy6:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Aucies_bg
В началото бе словото

Мнение от Aucies_bg »

Ама бие сте били страшни! :notworthy:
Мерси за идейте и за сайта! :hello1: :hello1:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Е как нема сме страшни?Нали сме франкофони!И трябва да се поддържаме,че...умираме бавно,но славно... :|

Да бе,Ачо,след 8ми клас на изпита...диктовки,писма,граматики,тинитири-минтири...слушане с разбиране,устен изпит...аххаххааха беше ми се паднала някаква автомобилна тема на устния изпит...хаххахаа майко мила,какви глупости ръсих...еееех спомени :)) Дано така да се смея и след този изпит!

Абе къде са другитееее?!Няма само ние тримцата да сме на изпит по френски...опа четиримцата... :|
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Ся се сетих!Някой карал ли е матура?Щото аз много се смях с нея...изключително лесна...
Acho
В началото бе словото

Мнение от Acho »

аз карах :))) Верно си беше пародия :lol: Аз свърших след втория час :)))). Щото то докато чаках паузите между слушането с разбиране, си направих граматиката и четенето, после само писах есето. Аз избрах да пиша по втората тема, ти коя избра? Ама все пак някъде съм пообъркал нещо де, щото имах 84 точки, демек 5.71, ама и на това съм доволен :D
А инче за франкофоните.... засъжаление наистина със всяка година ставаме все по- малко и по - малко :( . В мойто училище аз бях в последната френска паралелка, след нас нямаше вече..... Ама нищо, малко ама яки и задружни :lol:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Ами аз есето не го правих.Само граматическата част и "текста",докато ми проверяваха диктовката.Имах една грешка на граматиката,щото съм патка и не гледам ко съм попълнила и ко не съм...така че не мога да ти кажа в оценка колко бих получила.Мисълта ми беше,че самата матура е смехотворна и подценява доста от децата...ноооо минало е вече! :mrgreen:
Вие подадохте ли документи?
Acho
В началото бе словото

Мнение от Acho »

мнем... В понеделник ни дават дипломите....
А иначе де да беше толкова и граматиката на изпита за СУ колкото на матурата... Много е коварна на изпита, щото трябва много хубаво да си го превеждаш, не си ли си го превел, почти 100 % си сбъркал....
Aucies_bg
В началото бе словото

Мнение от Aucies_bg »

На нас ни дадоха дипломите в петък.Иначе си купих документите и в понеделник ще ходя. :bounce:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Кака се записааа в съботааа :)))) Ей само да ви предупредя....номерата на специалностите ги пишете вертикално...

Е добре де,последно за превода...трябва да се стремиш максимално близо да си го френския превод с нормално българско звучене или трябва да е по литературен?
Aucies_bg
В началото бе словото

Мнение от Aucies_bg »

Ами трябва да си максимално близо до текста,но едновременно да е преведен на правилен български.
Acho
В началото бе словото

Мнение от Acho »

Хайде и аз подадох документи :) . Успех на всички на изпитите, знам че ще се справим :wink: !!! Няма да се мяркам до след изпитите, щото ми спират интернета, а не мисля да го плащам до изпитите. Отново късмет!!!
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”