Опера
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Опера
Камилски,
Снеси някаква информация от операта, бе - Кико Манолов ли ще печели "Борис Христов" тая година? Нали вече тече третият кръг, как са участниците, кои са допуснати до последния етап? Щото медиите ни държат в пълно затъмнение, а тази година нямам и кого да попитам.
Снеси някаква информация от операта, бе - Кико Манолов ли ще печели "Борис Христов" тая година? Нали вече тече третият кръг, как са участниците, кои са допуснати до последния етап? Щото медиите ни държат в пълно затъмнение, а тази година нямам и кого да попитам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Ще питам майка ми, но тя знае повече нещата, свързани с оркестъра.
Бтв колко е часът в момента?

Бтв колко е часът в момента?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
0:20, защо питаш?
А то няма лошо да знае нещата, свързани с оркестъра, ама те нали уж ще свирят на стейджинга на трети тур? Интересни са ми финалистите, освен Кирил, който изглежда логичен победител.
А то няма лошо да знае нещата, свързани с оркестъра, ама те нали уж ще свирят на стейджинга на трети тур? Интересни са ми финалистите, освен Кирил, който изглежда логичен победител.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Няма откъде да видя точен час. Що се отнася до майка ми - тя не е в града в момента. Като се върне ще я питам. А бтв на мен онази ария ми допада...не ми е от най - любимите, но...я понасям съвсем нормално. Айде тогава да те поздравя с друго от Тебалди: http://youtube.com/watch?v=YTsRHEx3p8c&feature=related . Надявам се, да харесваш....
"Тоска"
"Тоска"
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ти ме мразиш. Следващата, която ще пуснеш, ще е "Pace, pace, mio Dio", при все, че тя ми е любимата от трите.
От "Тоска" има едно нещо, което обичам до степен на екстаз, но което не мога да слушам и не съм пускала от... години. И в момента ми е намален звукът, но ще ти намеря линк - Ето, заповядай - това е Човекът в оперната драматургия, не приемам възражения. Айде, може да добавим и Ди Луна, Ренато и Родриго. Тийнейджърките (хахаха) да се задоволяват с Каварадоси.
От "Тоска" има едно нещо, което обичам до степен на екстаз, но което не мога да слушам и не съм пускала от... години. И в момента ми е намален звукът, но ще ти намеря линк - Ето, заповядай - това е Човекът в оперната драматургия, не приемам възражения. Айде, може да добавим и Ди Луна, Ренато и Родриго. Тийнейджърките (хахаха) да се задоволяват с Каварадоси.
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Of course not!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Уф, това по-бива - заради сантименти, както казах и в другата тема.
Не знам защо не ти се отваря линка, напиши в youtube Te Deum Bastianini и още първото клипче е онова, което исках да линкна, но явно не е станало.
Не знам защо не ти се отваря линка, напиши в youtube Te Deum Bastianini и още първото клипче е онова, което исках да линкна, но явно не е станало.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз, таковата... да се похваля - взеха ме за съавтор на най-бързо развиващия се сайт за опера в България. И, мен ако питате, е също така сайтът, който се прави и с най-голяма любов, което, в случая, е най-важното.
*Изфук, изфук*
*Изфук, изфук*
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Поздравления. 
- Of course not!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ти пък
Не го написах за поздравления, а само да се изфукам.
Питай майка си за конкурса, напомням!
Задачата е поставена. 
Питай майка си за конкурса, напомням!
В края на ноември
В края на ноември
РиспектТърговецът на кристал написа:Аз, таковата... да се похваля - взеха ме за съавтор на най-бързо развиващия се сайт за опера в България. И, мен ако питате, е също така сайтът, който се прави и с най-голяма любов, което, в случая, е най-важното.
*Изфук, изфук*
П.П. А кой е сайтът?

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
http://www.operata.net
Май не би трябвало да правим реклама, но мацката, която го поддържа, се старае наистина много, а и, трябва да се спомене, че всичко е на добра воля.
Май не би трябвало да правим реклама, но мацката, която го поддържа, се старае наистина много, а и, трябва да се спомене, че всичко е на добра воля.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Добре... не получих три потвърждения, а само две, но това не ме спира да похвана въпросите. Няма да отварям нова тема, защото посещаемостта ще е ниска - можем да си ползваме и тази, която, и без това, позамря.
Регламентът - задава се въпрос, свързан по някакъв начин с операта (или, да кажем, класическа музика по принцип, за да могат да участват и хора като Вел, например). Отговорилият вярно задава следващия въпрос. Няма ограничения откъде ще проверявате инфотмацията, т.е. Google е добре дошъл, ако имате затруднения.
Ето и първия въпрос, относително лесен, според мен, но да видим:
Коя опера на Пучини остава недовършена от композитора и кой я довършва вместо него? За бонус ще се признава и ако можете да кажете докъде стига неговата работа и откъде подхваща *другият*.
Регламентът - задава се въпрос, свързан по някакъв начин с операта (или, да кажем, класическа музика по принцип, за да могат да участват и хора като Вел, например). Отговорилият вярно задава следващия въпрос. Няма ограничения откъде ще проверявате инфотмацията, т.е. Google е добре дошъл, ако имате затруднения.
Ето и първия въпрос, относително лесен, според мен, но да видим:
Коя опера на Пучини остава недовършена от композитора и кой я довършва вместо него? За бонус ще се признава и ако можете да кажете докъде стига неговата работа и откъде подхваща *другият*.
В края на ноември
В края на ноември
Извинявай, че се забавих с отговора. Но ето ти моето потвърждение и одобрение за добрата идея
Та, операта е "Турандот", една прелестна творба. ПУЧИНИ не я довършва поради... ъм, здравословен проблем (ми да, смъртта си е здравословен проблем), като сцена 2 от трето действие остава ненаписана.
Честта да довърши операта се пада на Франко Алфано (автор на опера за Сирано дьо Бержерак и на още вероятно много прекрасни неща, за които не знам нищо
) който сглобява края на сцена 1 и дописва сцена 2 на базата на разни чернови на ПУЧИНИ и собственото си въображение.
Та, операта е "Турандот", една прелестна творба. ПУЧИНИ не я довършва поради... ъм, здравословен проблем (ми да, смъртта си е здравословен проблем), като сцена 2 от трето действие остава ненаписана.
Честта да довърши операта се пада на Франко Алфано (автор на опера за Сирано дьо Бержерак и на още вероятно много прекрасни неща, за които не знам нищо

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Абсолютно вярно, браво! Не можеш да отречеш, че почнах с лесно.
Питай.
(Само си оправи тоз "Росини" в отговора, че той е от друга опера...
)
(Само си оправи тоз "Росини" в отговора, че той е от друга опера...
В края на ноември
В края на ноември