Opera Contest 2 - Addio del passato ("La Traviata", Verdi)

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Най-добрата Виолета от така предложените е...

Геншер
1
17%
Кабайе
0
Няма гласували
Тебалди
1
17%
Ското
0
Няма гласували
Съдърланд
0
Няма гласували
Девия
1
17%
Мосуч
0
Няма гласували
Андерсън
0
Няма гласували
Френи
2
33%
Миракою
0
Няма гласували
Калас
0
Няма гласували
Нетребко
0
Няма гласували
Мофо
0
Няма гласували
Такова
1
17%

Общо гласове: 6

JSibelius
В началото бе словото

Re: Opera Contest 2 - Addio del passato ("La Traviata", Verdi)

Мнение от JSibelius »

Мосуч
Кабайе
Девия
Ското
-----
Мофо
Калас
Такова

Бях написал километричен постинг... но се затри, а ме мързи да пиша пак, особено като трябва да пиша есе сега =)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ей, Ян, добре дошъл. Познаваме ли се, или само подозирам нещо подобно?
Напиши си километричния постинг, няма лошо. Аз ако знаеш колко есета съм... пренебрегнала... :mrgreen:
Впрочем, дамите под чертата --- са, предполагам, онези, които харесваш най-малко. Имам конкретно питане - защо не ти харесва Мофо?
После ще правя рекапитулацията, че сега не ми се смята.
Сега ме е яд, че не можах да сплитна онази "Травиата" със Силс, тя също си струва.
Айде и днес да послушаме Виолета, пък утре ще ви сервирам десетина баритони. Кой от кой по-... прекрасни.
* Малка редакция - пак слушах Моффо във всички версии на Травиата, с които разполагам с нейно участие и установявам, че онова, което най-много обичам у нея, е начинът, по който прочита писмото (началото на арията), както и емоцията при пристигането на Алфред - към края на същата. Няяяяма такава любов, дано Чиони си е заслужавал поне. ;)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
JSibelius
В началото бе словото

Мнение от JSibelius »

Да, май сме се засичали... ама ти остана в магазина :)

Остави есето, още не съм го почтнал... излязоха други проблеми.

Май трябваше да отделя няколко секунди за да обясня, че:

5-о място се присъжда на Мофо.
6 - Калас (Запомнете това име :lol: )
7 - Такова

Отне ми 4 часа да ги подредя :) Три рунда, като накрая имаше оценки от сорта на 7,65 :))
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ъъъъ, шах с пешката. Какъв магазин? Не, сериозно, я кажи, че ми стана много интересно.
Явно много бъркам човека. Разкажи, разкажи...
Но така съм по-съгласна с класацията. :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

В интерес на истината това изпълнение ме запали по Тебалди : http://youtube.com/watch?v=NMkiYcLNMTI&feature=related :)
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Нееее, човече, нееее... само като видях коя е арията, затворих IE. Честно ти казвам, тази ария я понасям само в изпълнение на Мистър Бийн в пълнометражния филм. Бръх! *настръхва зверски*
Реагирам й почти като на "Un bel di vedremo", ама нея поне я обичам заради цялостната ми потресваща любов и сантимент към съответната опера.
Впрочем, за да ме намразите съвсем, издирих и видео от спектакъл на Девия - щото не върви наистина да пусна само концертно изпълнение - чуйте я и тук и утре ви подхващам с баритоните... ммм... някакво сладострастие ме обзема, като си помисля за моите любимци там. Трябва пак да можем да пишем по четирима. :D
Та, ето още един вариант на Addio del passato - 60-годишната Мариела Девия пее Виолета в Анкона през март тази година. (записът е мъничко изрязан накрая, липсва един куплет, но ви го пускам, за да придобиете идея).
И, последно-последно, за Тебалди - аз я харесах във фамозното видео на "Силата на съдбата" с Бастианини и Корели. Не за друго, просто я съжалих, така я смачкаха двамата, увлечени в битка помежду си... а тя си пее идеално, само дето от онзи запис хората помнят баритона и тенора.
В края на ноември
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Ъъъъ...защо така не харесваш тази ария? :shock:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Стига бе, човече, заради тая ария хората мразят операта и я дават като пример за пудра и Тантели по сцените. Ужасно, ужасно лигава е, вмотана някак из останалата част на операта и... абе, нелепа ми е, при това - не само на мен. Идеална за Калас. :lol:
И не ме разбирай грешно - обичам Пучини. Просто някак предпочитам "Турандот" и "Мадам Бътерфлай", след това и след известно количество драми, ще призная и маниакалната си пристрастеност към Скарпия... но "Джани Скики" не е моята опера.
*Обаче гледай - 5 души накръст в темата, ама добре си разлафваме, пък!
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Айде, стига толкова Виолета - мисля, че й се наслушахме (макар че сега слушам голямата й ария в изпълнение на Силс. Николай Геда е прекрасен Алфред, впрочем).
Класиране:
1. Мосуч - 9
2. Френи - 8
3. Девия - 6
4. Нели М. - 5
Кабайе - 5
6. Калас - 4
Тебалди - 4
8. Мофо - 3
Съдърланд - 3
10. Такова - 2
11. Ското - 1

Който гласувал, гласувал. То май само Контесата не се обади, но на нея сме й подбрали едни мъже... не може да не гласува. :mrgreen:
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Търговецът на кристал написа: не си падам по "драми на килограми", каквито щедро се леят от творчеството на Френи и Калас...
Мноо жестоко! :shock: Брутално! :roll:
И какво следва? :P
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Виж горе, има нова закована тема с наистина много качествени изпълнения. И, така и така си тук, дали ще имаш интерес към тема с оперни въпроси? Нищо сложно, ще може да се ползва гугъл. Събирам мнения, защото не съм сигурна, че ще се получи.
А за Калас и Френи... може да е жестоко, но наистина го мисля. Калас е единственото сопрано, което може да направи и Розина да звучи като жената с най-опустошителната драма на света.
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Калас да, Френи не! :blackeye:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ще ме караш специално да ти вадя от тюба примери... колко си лош! Кажи за темата с въпросите, не ме карай да ти пиша ЛС.
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Нз, да пробваме! :bounce:
Аватар
Barberini
В началото бе словото

Мнение от Barberini »

Ама каква тема сте си заформили, а? Брех тез търговци на кристали, леко с шише-джама, че ще разориш радостта на новобогаташите (сваровски)...

Калас даже не я пуснах, ама не е изненадващо, Бога ми, Тебалди е като доброто старо Райне - да си вземем addio с двете. Мосуч, хмм, малко ми е chirpy. Другата румънка е ужасяваща, нещо ме отврати, не мога да го определя. Не се сърди за следващите думи, но Девия да не я пее, прекрасна е, аз също я обичам, но точно тук искам малко драма. Тя е съвършена, красива, но студена, няма как да повярвам, че аха-аха и е ритнала петалата. Съдерланд е идеалната за първо действие, но само си представи този огромен платноход как ще се гътне от охтика? Така е, когато се налага да ги гледам. Иначе е плюс, че й се разбира. Не че Ското и Кабайе не са по-едрички, но определено ми водят класацията. Ското леко да изкриви грозно, но се справи, може само аз да съм го чул така. Кабайе - там съм зверски пристрастен, заради този невероятно красив глас, а и добре й пасва. Всичко обаче е в писмото, поне за мен, срам ме е да си призная, но Френи добре се справи, не обаче по-добре от Мофо, но не в този запис. Всъщност почти поради стари пристрастия да гласувам за нея, а и тази красота.

Три пропуска в списъка, то вярно, че не е възможно всички, но все пак, за мен са непростими. Едита Груберова в записа й с Нийл Шикоф от 1983 година, тогава още не е маниерна, изкара двата куплета почти изцяло в пианисимо, ефектът беше потресаващ. Бевърли Силс - актриса, а й онзи особен "плач" в гласа й пасва супер IMHO. Последната може и да ви изненада, Тереса Стратас във филма на Дзефирели - онзи поглед в огледалото не се забравя, тая наистина ще мре.

Не споменах две, Ла Нетребко - ама за рускинчето не ми се говори дори, няма да споменавам за ужасния акцент и това скопено "тарди", тая с камъни и обратно при Гергиев да пее Шамиханската царица и други такива. Лейла - жалко, че звукът криви, иначе само се вслушайте в нюансите и играта с думичките. Не е чудно за кого съм гласувал, май
Credeasi misera!
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”