Съществува ли истинско приятелство между момиче и момче?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- FightForFreedom
- Паисий
Re: Съществува ли истинско приятелство между момиче и момче?
Някои момичета като си кажат веднъж, че са просто приятели с някого и край....
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Да, сякаш сами не вярват, че могат да им дойдат чувствата и да се обърне палачинката*. Напротив - когато те почват да харесват свой приятел, то е в повечето случаи** защото той си е хванал гадже и не им обръща толкова внимание на приятелките. Или защото той се е трепал като луд за отношенията им, но те го осъзнават достатъчно късно - когато отношенията им са се прецакали***FightForFreedom написа:Някои момичета като си кажат веднъж, че са просто приятели с някого и край....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
Kristo написа:Да, сякаш сами не вярват, че могат да им дойдат чувствата и да се обърне палачинката*. Напротив - когато те почват да харесват свой приятел, то е в повечето случаи** защото той си е хванал гадже и не им обръща толкова внимание на приятелките. Или защото той се е трепал като луд за отношенията им, но те го осъзнават достатъчно късно - когато отношенията им са се прецакали***FightForFreedom написа:Някои момичета като си кажат веднъж, че са просто приятели с някого и край....
Аааа, никога не се казва "никога" щото....
Но иначе си има другарство между половете-когато взаимно се смятат за грознички например и не се желаят...остава им да си общуват по останалите несексуални начини
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Чакай да се замисля дали имам красиви приятелки, към които никога да не съм изпитвал сексуално влечение... Ами не - към всичките изпитвам
Но това по никакъв начин не ни пречи да си бъдем приятели
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
pora_e_priqtel написа:Чакай да се замисля дали имам красиви приятелки, към които никога да не съм изпитвал сексуално влечение... Ами не - към всичките изпитвам![]()
Ехм...той Порът е приятел ...
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ей такива искрени признания обичам! 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- renesanz
- Легендарен флуудър
еми то си е така. или установяваш някакъв ред в отношенията или те се развиват в зависимост от ситуациите 
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
един от мойте примери в виртуалния животpora_e_priqtel написа:Чакай да се замисля дали имам красиви приятелки, към които никога да не съм изпитвал сексуално влечение... Ами не - към всичките изпитвам![]()
И аз тъй
My will be done!!!
- Elitsa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Подкрепямkokteil_molotow написа: Но иначе си има другарство между половете-когато взаимно се смятат за грознички например и не се желаят...остава им да си общуват по останалите несексуални начини
Без тези условия, според мен, не съществува приятелство м/у момиче и момче.
-
falio
- От дъжд на вятър
ти си мега влюбена в твоя "приятел"Търговецът на кристал написа:Знам, че много хора ще се изредят да казват, че не е възможно - затова искам аз да съм първата.
ДА! Възможно е. Много е възможно и аз имам това изключително щастие. Да, изпитвам чувства към това момче, по-дълбоки, отколкото към която и да е от "любовите" ми и го обичам изключително много... като приятел. Обратното също е в сила. Вече... Боже, 8 години...
Скоро ще разказвам за него в блога... всъщност, вече съм говорила. И някой ден пак ще говоря.
И пожелавам по едно такова приятелство на всеки.
* Забележка - скоро му обяснявах, че като се зажени, трябва да ме накара да седна на един стол, да ме върже ако трябва и да ме принуди да изгледам "Сватбата на най-добрия ми приятел", за да не ми минат грешни мисли в главата.Много се надявам да не го е възприел само като шега.
** Позволявам си да се самоцитирам по тоя повод: "Приятелство между момче и момиче... Като Умната Блондинка или Дядо Коледа. Не съществува, викате, а?
Е, съществува. Независимо дали ви се вярва, или не. Такова едно, по мъжки обсъждащо, по женски разбиращо... човешко и хубаво, и топло, и истинско...
Онова лице, което ти се иска да видиш, когато се прибираш у дома след половин година на сумати хиляди километри от него. Онзи човек, когото искаш да гушнеш - да го прегръщаш, докато не му изкараш въздуха (или, по-скоро, той - твоя). Същият, който ще те замъкне да пиете бира още същата вечер, направо от летището, и с когото ще продължите разговора, сякаш не сте се виждали от сутринта. И докато вървите, ще те хваща за ръка, сякаш за да се увери, че ти наистина си там, а когато, пресекли улицата, пусне ръката ти, ти ще улавяш неговата. Ей така, просто защото ти е хубаво.
И нищо повече. И всичко повече. Някой ден ще ви разкажа още за това единствено приятелство - сега мога само да ви пожелая да имате и вие такъв един човек до себе си, дори когато, всъщност, той не е до вас."
Простете за дългия пост.
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Чудесен пост, обаче. Искам и аз такова приятелство. Всъщност май имам 
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Има приятелство между момиче и момче.
Аз супер много се разбирам с момчетата от моя клас(те са само 3)
Поне знам, че при тях по-рядко се срещат интригите и завистта.
Аз супер много се разбирам с момчетата от моя клас(те са само 3)
Поне знам, че при тях по-рядко се срещат интригите и завистта.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
falio,
Аз мега много го обичам. Има известна разлика.
Не, не бих правила секс с него; не, не бих се оженила за него; не, не ми подскача сърцето, когато го видя и не ми се подкосяват краката. Просто ми става топличко и знам, че винаги ще е до мен, или поне ми се иска да е така.
Така е било в последните почти 9 години. Надявам се нещата да не се променят.
Аз мега много го обичам. Има известна разлика.
Не, не бих правила секс с него; не, не бих се оженила за него; не, не ми подскача сърцето, когато го видя и не ми се подкосяват краката. Просто ми става топличко и знам, че винаги ще е до мен, или поне ми се иска да е така.
Така е било в последните почти 9 години. Надявам се нещата да не се променят.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
SixkilleR
- Пишете, о, братя
- Специалност: ПМ forth edition final
- Курс: четвърти
странно, но и аз мисля като файо, с едно уточнение - не ви познавам и двамата и незнам що за хора сте.
Но определено от описанието и аз останах с впечатление, че си мега влюбена, в смисъла не на "само приятели".
А това, че не би правила секс с него и т.н. и т.н. е може би защото те е страх, че след нещо "глупаво" всичко ще се "провали", което според мен вече си зависи само и единствено от хората.
Едно време имах приятелка, която представях пред хората като "най-добрата ми приятелка", аз нямах нищо към нея, просто ми беше приятно да разговаряме, а и бях в такъв период, че ми трябваше някой да ме изслушва и този някой беше тя. Обаче се оказа, че тя има нещо повечко към мен, една вечер на един купон се понапихме и се по нае*ахме... и тук свърши приятелството. Не съм я виждал от доста време, а преди си бягахме заедно от часовете и си бяхме почти нон-стоп заедно.
Има я разбира се и другата страна на медала - имам много приятелки, които ако ми кажат "липсва ми мъжка ласка" въобще няма да се замисля какво ще стане след това - както казах - зависи си от хората - може след един секс да се развазали приятелството, а може и да прерасне в една прекрасна връзка.
Та, да обощя, че вече стана много дълго и сълзливо, приятелство между мъж и жена, без никакво сексуално привличане от едната страна, не съществува. А вече какво се разбира под "истинско приятелство" е доста индивидуално, човек може да прави истински неща с цел едната забивка, секс, брак, деца и т.н.
п.с. сравнение на приятелство между двама мъже и приятелство между мъж и жена просто няма - при мен все така е ставало, че жените някак си са ме прецаквали, предавали и наранявали. Не, че не се е случвало и с мъже това, но не съм ги чувствал като "истински приятели" в смисъл в които аз си го разбирам.
Но определено от описанието и аз останах с впечатление, че си мега влюбена, в смисъла не на "само приятели".
А това, че не би правила секс с него и т.н. и т.н. е може би защото те е страх, че след нещо "глупаво" всичко ще се "провали", което според мен вече си зависи само и единствено от хората.
Едно време имах приятелка, която представях пред хората като "най-добрата ми приятелка", аз нямах нищо към нея, просто ми беше приятно да разговаряме, а и бях в такъв период, че ми трябваше някой да ме изслушва и този някой беше тя. Обаче се оказа, че тя има нещо повечко към мен, една вечер на един купон се понапихме и се по нае*ахме... и тук свърши приятелството. Не съм я виждал от доста време, а преди си бягахме заедно от часовете и си бяхме почти нон-стоп заедно.
Има я разбира се и другата страна на медала - имам много приятелки, които ако ми кажат "липсва ми мъжка ласка" въобще няма да се замисля какво ще стане след това - както казах - зависи си от хората - може след един секс да се развазали приятелството, а може и да прерасне в една прекрасна връзка.
Та, да обощя, че вече стана много дълго и сълзливо, приятелство между мъж и жена, без никакво сексуално привличане от едната страна, не съществува. А вече какво се разбира под "истинско приятелство" е доста индивидуално, човек може да прави истински неща с цел едната забивка, секс, брак, деца и т.н.
п.с. сравнение на приятелство между двама мъже и приятелство между мъж и жена просто няма - при мен все така е ставало, че жените някак си са ме прецаквали, предавали и наранявали. Не, че не се е случвало и с мъже това, но не съм ги чувствал като "истински приятели" в смисъл в които аз си го разбирам.
Не оставяй днешната работа за утре, като можеш да я свършиш и в другиден!
[00:18:27] GaVrosH каза: ше трябва така да ти гледам учите
Приложната не е за хора
Respect is earned, not given
[00:18:27] GaVrosH каза: ше трябва така да ти гледам учите
Приложната не е за хора
Respect is earned, not given
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Истинското приятелство по начало е рядко, защо да го ограничаваме още повече? Има хора които след като са били приятели се влюбват, има и такива, които са останали приятели след като са се разделили. Как може да твърдите, че не съществува само защото не се е случило на вас!?
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.