Затварянето на 51-ви и 18-ти блок

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Затварянето на 51-ви и 18-ти блок

Мнение от Blood Countess »

А имате ли представа дали мога да се настаня в 42 - Б за лятото? :roll:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
mеmento
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mеmento »

Ем... и аз и без това си търся квартира, така че който иска... come and join me :) the more, the merrier
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Без да съм ви изчел постовете...
Наистина ли затварят тея блокове? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
За колко време?

Не ми се вижда възможно, защото 18-ти е един от най-големите. 51-ви и той не е малък. Всъщност като другите. Смятайте какъв дефицит на леглови места ще има, ако не ме лъже логиката.
Изображение
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

Значи да започваме да търсим квартири... :?
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
cards
В началото бе словото

Мнение от cards »

Едно е ясно, който напусне 51-ви блок това лято, почти сигурно няма да се завърне обратно. Дали да не си спретнем един голям прощален купон скоро?
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

mеmento написа:Ем... и аз и без това си търся квартира, така че който иска... come and join me :) the more, the merrier
Верно ли беее? Айде с мен! /ако смяташ, че можеш да ме издържиш :lol: /
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Моя успех отсега знам, че няма да стигне за общежитие по никакъв начин. Мисля освен на класирането по оценки да разчитам повече на това по соц. критерии, защото изпълнявам голяма част от тях.

Но това второто класиране е към началото на октомври и ще рече, че ще трябва да живея някъде дотогава... и съответно съм в 51блок и няма да си запазвам стаята до настаняването есента...

Предполагам ще стане ясно по-нататък...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

"Социална" е трета класация, а не втора. И тя също е не толкова социална, колкото просто удовлетворяване на индивидуални молби на базата на свободните места. В смисъл ясни социални критерии няма.
Изображение

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

^PrincessA^ написа:"Социална" е трета класация, а не втора. И тя също е не толкова социална, колкото просто удовлетворяване на индивидуални молби на базата на свободните места. В смисъл ясни социални критерии няма.
Да, чух за тази класация, според сайта тя е към септември и октомври, като посочените критерии ме устройват напълно...

Но индивидуалните молби могат ли да бъдат предадени по-рано от тези месеци и пак да включа разни документи за доходи и пенсионни плащания (с родител пенсионер и учаща сестра съм, както и с нисък доход) и какъв е шанса още лятото да ме одобрят?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Мисля, че няма проблем да ги подадеш по-рано, даже е препоръчително, щото се има предвид и входящият номер на молбата. Обаче едва ли ще те класират преди есента :?
Изображение

Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

От мъка даже изчистих банята :cry:
:lol:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Мини и през наш'та, ако ти е още мъчно! :mrgreen:
Изображение

Psyduck
В началото бе словото

Мнение от Psyduck »

Всъщност малко ме озадачава как ще класират хора за 8ми блок. Наемът там е тройно по-висок (150 лв на легло) и надали всички щастливци ще се чувстват много като такива.

*Клик, клик - няма клик
Blood Countess
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Последното, което аз чух, е, че ще затварят само 51и блок.

А що се отнася до наемите в 8и, 150 лв не са ли само наемите на два етажа?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
KSBVU
В началото бе словото

Мнение от KSBVU »

Привет на всички. Искаме да обърнем внимание на следното:

1.
^PrincessA^ написа:"Социална" е трета класация, а не втора. И тя също е не толкова социална, колкото просто удовлетворяване на индивидуални молби на базата на свободните места. В смисъл ясни социални критерии няма.

Това е абсолютна лъжа и спекулация от страна на студентката, показваща нейната химерна компетентност. Като Комисия по социално-битовите въпроси на учащите се бихме искали да Ви запознаем с нещо, което всички виждате когато излизате от блоковете. Това е разлепената на по входовете Заповед на Ректора на СУ № СБ 03-45/22.05.2008г. за ползване на студентското общежитие за 2008-2009 г. Както повечето от Вас ще се досетите тази заповед указва реда и условията за кандидатстване за общежитие през посочената година. В частност определя и критериите за Трета класация. Ще си позволим да Ви цитираме чл. 15 от нея:
15. Молби от некласирани на Първа и Втора класация студенти от горните курсове и от некласирани новоприети студенти за настаняване в общежитие на Трета класация да се приемат от 29.09.2008 до 04.10.2008 г.
След 04.10.2008 г. КСБВУ да разгледа постъпилите молби и да извърши класация по обявените по-долу допълнителни критерии, която да бъде обявена на 10.10.2008 г. в блок № 42Б, Студентски град, както и в интернет-страницата на ПСБО.
Водещите критерии на Трета класация да бъдат:
- студенти от семейства с още едно дете учещо извън населеното място, където живеят родителите, при доход на член от семейството не по-голям от 220 лв.;
- студенти, на които и двамата родители са безработни; пенсионери; безработен и пенсионер;
- при наличие на свободни места след удовлетворяване на горните два критерия, до изчерпване на контингента за Трета класация кандидатстващите се класират според средномесечния доход на член от семейството по възходящ ред.

2.
Kristo написа:
Да, чух за тази класация, според сайта тя е към септември и октомври, като посочените критерии ме устройват напълно...

Но индивидуалните молби могат ли да бъдат предадени по-рано от тези месеци и пак да включа разни документи за доходи и пенсионни плащания (с родител пенсионер и учаща сестра съм, както и с нисък доход) и какъв е шанса още лятото да ме одобрят?

и

[/quo
^PrincessA^ написа:Мисля, че няма проблем да ги подадеш по-рано, даже е препоръчително, щото се има предвид и входящият номер на молбата. Обаче едва ли ще те класират преди есента :?
te]

Както стана ясно от чл. 15 от Ректорската заповед, молбите за Трета класация се приемат от 29.09.2008 г. до 04.10.2008 г. и нито ден по-рано или по-късно.

Обръщаме се към всички, които по някакво стечение на обстоятелствата разясняват неща, свързани с настанителната кампания - молим Ви нека поне до известна степен да се запознаете с Ректорската заповед, касаеща кампанията. Защото иначе се получава едно ненужно залъгване (съзнателно или не), което може да коства доста на студентите.
Драги студенти, за да не бъдете подлъгвани, молим Ви и Вас да се запознаете с Ректорската заповед. Все пак е разлепена по входовете на всички блокове, а също и в Ректората. Отчитаме факта, че в момента тече лятната изпитна сесия, но прочитът й би Ви отнел не повече от 10-15 мин. Хубаво е когато всички са информирани, все пак сме в информационната ера, нали така?

3. Искаме да дадем мнение и по отношение на ремонтите на блоковете, за да се спрат догадките. Нека не забравяме, че ремонтите се извършват не от Университета и в частност ПСБО, а от държавата. Официално до момента в ремонт ще излезе единствено 51 бл., който няма да бъде използван в контингента за класациите. След приключване на ремонта приоритетно ще се настаняват хората, които са живяли в блока преди ремонта, ако заявят изрично това желание. Това не означава, че студенти, които не са живяли в него не могат да се преместят в него след ремонта, но просто "старите обитатели" на блока ще бъдат с предимство след ремонта. Изричното заявяване евентуално би могло да стане с молба до КСБВУ след като свърши ремонтът на блока. За Ваше улеснение ще бъдат разлепени уточнителни бележи, когато дойде моментът.
Що се касае до ремонта на 18-ти блок.... Официално държавата все още не е поискала освобождаването на блока, което означава, че той ще бъде използван в контингента за класация.

Това е до момента. Напомняме Ви, че за въпроси и отговори по настанителната кампания може да се обръщате към нас на e-mail адрес su.ksbvu@abv.bg, на тел. 02/862 2916 или като дойдете при нас през приемното ни време.

Довиждане и успех на класациите
КСБВУ
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”