Изпит по детска л-ра при Паулина Стойчева!

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

nellliii
Пишете, о, братя

Re: Изпит по детска л-ра при Паулина Стойчева!

Мнение от nellliii »

аз не съм използвала никаква странична литература....но само като знаеш т.нар. "днешна младеж" можеш сам/а да говориш по въпроса :D :D :D
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Добре де, някой от тазгодишните първокурсници да си взе изпита тук (от редовните)?
Нашият е на 20 юни и съм в ужас... чета и се чудя откъде да започна с ученето, че то едно ли е...
Мразя си мързела! :lol: :bounce: :x

И един МНОГО СЪЩЕСТВЕН въпрос - откъде се готвихте с материалите (към по-горните курсове)?
Защото на нас най-демонстративно ни беше съобщено, че НЯМА откъде да четем.. и само от записките на лекциите.. а те великите записки, нали - издиктува ни конспекта :roll:

Ох, с 2 думи - сесия ли бе, да го опишеш!!!
:bounce:
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
Shockwave
В началото бе словото

Мнение от Shockwave »

Нямате повод за паника. 8) Аз си взех въпросния изпит само с материалите, които се мотаеха тук плюс малко обща култура... :twisted:
You just lost the game. U jelly?
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

изпита при Паулина Стойчева е лесен стига да не ти се падне Възраждането! Иначе започваш от началото и само 1-2 прочитания на лекциите ти стигат! Тя не къса много...в сми...винаги ще се опита да ти помогне..само си прочети "Златно сърце", "Ян бибиян" и др-те книги които тя ви е казала и няма да имаш проблем! Тва ти е един от най-лесните изпити ;) така че място за паника тука няма! а материали няма и смисъл да има ;)
УСПЕХ и после пиши да кажеш какво е станало :)
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

И не се обличайте леко и предизвикателно, сериозно говоря, една колежка я скъса, защото нещо деколтенце и крачета много се виждаха ...
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Оруел
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Хаха, ми тогава ще гледам да вляза да ме изпита преди куклите от кокошарника ни :mrgreen:
че като почнат да се изреждат, ще й стане лошо и един преминал няма да има след това :lol:

И нормален въпрос сега... явно вие сте чели доста приказки за този изпит...
а на нас ни даде книги - критика... и от десетината задължителни заглавия, се намира само едно в наличност по библиотеките (+ още 1 за читалня...) - "Граматика на фантазията", Джани Родари (нищо против автора - просто не сме от една кръвна група...).................
Но като ви чета, май трябва да си поприпомня и голям брой детски приказки...
Как по-точно протича изпитът?! Теглиш си въпрос (пу наистина да НЕ е Възраждане, мисля да го пропусна - няма време...) и ако си изпееш всичко от него, говориш за допълнителния въпрос (в моя случай Ал. Милн - "Мечо Пух" :mrgreen: )?
Критиката ми е много, ама много стара... чета само за чавдарчета, пионерчета и т.н.... учи ли ми се от тия книжки?! :bounce: :mrgreen:

P.S. Много, много ви благодаря за информацията!
Съвсем мъничко се успокоих, 'щото нервата си е нерва =)
Петък вечерта ще се похваля как сме свършили семестъра... ;) (ако не получа удар по Антична литература в четвъртък, разбира се :mrgreen: )
Аватар
Shockwave
В началото бе словото

Мнение от Shockwave »

kRiss написа:Как по-точно протича изпитът?! Теглиш си въпрос (пу наистина да НЕ е Възраждане, мисля да го пропусна - няма време...) и ако си изпееш всичко от него, говориш за допълнителния въпрос (в моя случай Ал. Милн - "Мечо Пух" :mrgreen: )?
Именно. 8) Късмет в оставащите изпити. :twisted:
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

Охооо..ти по антична си с нас(1ва група) да ти кажа и аз съм на егати и тръните за този изпит :shock: направоо...няма такава паника :roll:
marywinny
В началото бе словото

Мнение от marywinny »

kRiss,
мисля, че не е лошо да си прочела нещичко за литературата на Възраждането, още повече Стойчева я преподава в някой от по-горните курсове, т.е. държи доста на нея. А и въпросите/листчетата са около 6-7, така че ако ти се падне точно това, няма къде да ходиш. Всъщност дори да не го знаеш перфектно, имаш втори шанс - ако си подготвила добре следващия въпрос / за "Мечо Пух" ще й направиш страхотно впечатление, ако споменеш за другите книги, написани по него като "Дао-то на Пух", "Пух и философите", както и новия превод на български/. Сигурно ще те пита по този въпрос и за традициите на нонсенса и различните характери в книгата.
Успех!
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

МИНАХМЕЕЕЕ!
Сесията свърши!

ще се черпим ли? :lol: :mrgreen: :D
време е за живот! 8)

P.S. И знаете ли к'во... Мечо Пух е пич!!! :D
Аватар
Shockwave
В началото бе словото

Мнение от Shockwave »

Поздравления! :twisted:
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

охооо..кой ще черпи :D нашата сесия приключва след 2 седмици :roll: стискайте палци :(
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

nellliii написа:охооо..кой ще черпи :D
Ама заповядайте... дата - 27 юни, час - 23.00, място - клуб Ялта, вход свободен... парти на Радио Витоша... ;)
DJ MARTEN ще се погрижи за претенциите ви, но се наредете на опашКата! ;)

СТИСКАМ ПАЛЦИ! ;)
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Не съм останала с добри впечатления от Стойчева! Толкова злобно и неприветливо същество! Тази жена няма подход към възрастните, а какво остава да ми говори за детска психика и литература. След като я чакахме от 8ч сутринта (понеже беше "забравила, че все пак някои студенти не си отлагат изпитите, а искат да се явят още на първата посочена дата) дойде в 14ч.. Аз бях с много ниско кръвно и едва се държах на краката си, помолих я да мина първа, а тя не стига, че не ми влезна в положението, а 40минути ме въртеше с всякакви завъртяни въпроси.
Все пак сме хора, как може такова нещо!
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

ауу...и сте я чакали 6 часа :shock: аз нямаше да издържа толкова време да я чакам :shock: и в крайна сметка си взе изпита,нали?
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”