Циганският расизъм
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Циганският расизъм
Е то ако задълбаем още малко ще стигнем до Адам и Ева 
- Machtwille
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не опира въпросът до това дали начело на такива групи за защита ще е Расате или някой друг... просто трябва да се създаде нещо подобно, защото нещата излизат извън контрол, а това, което се случва в някои райони на София е нищо в сравнение със ситуацията в някои по-малки населени места в страната. Относно Националната гвардия имаше доста дебати по медиите и навсякъде Боян Расате достатъчно ясно обясни, че всичко в униформите на неговите хора е купувано от Български военни магазини. Замисли се и ще стигнеш до извода, че наистина е така. Въпросните ризи не са кефяви, а бежови и ми изглеждат досущ като тези на офицерите от БА. Доста внимателно гледах интервюто с Расате в сутрешния блок на БТВ от преди няколко месеца, даже мисля, че го има качено в интернет. Там Боян Расате обясни, че хората му ще разполагат с щитове, каски и други подобни приспособления за защита и във всички конфликти ще заемат пасивна позиция. Т.е. няма да атакуват агресорите, а ще защитават нападнатите хора. Освен това Гвардията ще се занимава с помощ на населението при природни бедствия. И като цяло народът подкрепя тази инициатива, повечето ми познати са на същото мнение, освен това трябва да се спомене, че в "Сблъсък" имаше СМС-анкета "За или против Националната гвардия?", в която на 80% от хората гласува "За". Освен това доста странно ми звучи да сравняваш организацията на Расате със "СА", след като и от Български антифашистки съюз подкрепиха идеята за Гвардията, подкрепата си дадоха и от редица демократични и граждански организации.pora_e_priqtel написа:Нямам нужда да ме пази SA, а Расате няма право да организира въоръжени групи. Не знам неговите юнаци дали ще са въоръжени, но дори униформата им наподобява кафяворизците.
И не, не искам да премина през циганско гето, но никой не ме и кара. А че гетата са изтървани, това е напълно вярно.
Относно гетата явно сме на едно мнение. Там цари пълно беззаконие и терор над всеки чужд. Дори полицаите се страхуват да влязат вътре. И не защото не могат да се справят със ситуацията, а защото само като пипнат с пръст някой циганин и срещу тях заваляват купища дела от правозащитни организации. Иначе хората от МВР могат да се справят отлично със ситуацията, ако им се даде свобода на действие. Преди години в Пазарджик беше изчезнало някакво момиче и в циганския квартал бяха пуснати полицаи от специалните части. "Ромите" не можаха да гъкнат. До колкото си спомням въпросното момиче май беше открито там, а също така полицаите бяха открили трупа на друго момиче обявено за издирване да се вари във някакъв казан. Имаше открити също калашници и какви ли не други неща.
pora_e_priqtel, казваш, че не искаш да преминаваш през циганско гето, а и никой не те кара. Само че по-нагоре в темата едно момиче, на което й се налага да минава през цигански квартал, обясни какви унижения и страх й се налага да изживява ежедневно. На нея какво би й казал ти? И не мислиш ли, че утре й ти можеш да си на нейното място?
- Machtwille
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Нека Адам и Ева не ги намесвамеpora_e_priqtel написа:Е то ако задълбаем още малко ще стигнем до Адам и Ева
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Властта на гласа ми не е напълно достатъчна,при положение,че гласуването е измиване на ръцете и бягство от конкретни действия.Гласува и чакам,какво чакам,да ме намушкат на улицата,щото нямат кинти за кале?Мога да застрелям и да увредя непоправимо всеки,който накърнява интересите ми.Не мога ли?Да ще си проваля живота,но нима не мога да го направя.Въпроса е,че ние българите държим изключително много на имуществото си,на дома си,на парите си и затова треперим да не загубим и малкото което имаме.А на мангала какво му трябва,за да оцелява-някфи парцали,някфа колиба и работеща полова система,какво има да губи?Трябва всеки циганин да разбере,че на насилието може да се отговори с насилие,и това е право,което всеки притежава в името на интересите си.Methuselah написа: Властта на гласа ти си е напълно достатъчна. Какво друго мислиш че можеш да направиш за да защитиш интересите си? Освен да си направиш собствена партия, разбира се.
Макар и да вярвам,че цялата власт за промяна е в ръцете на нас младите и да съм готов да прилагам този потенциал,съм твърдо убеден,че трябва да настъпи радикална глобална промяна,която да нулира съществуващия ред.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По принцип е хубаво да има кой да пази хората в опасните райони през нощта, да. Не знам дали дори тези гвардейци обаче ще се осмелят да влязат в гетата.Machtwille написа:
Относно гетата явно сме на едно мнение. Там цари пълно беззаконие и терор над всеки чужд.
...
pora_e_priqtel, казваш, че не искаш да преминаваш през циганско гето, а и никой не те кара. Само че по-нагоре в темата едно момиче, на което й се налага да минава през цигански квартал, обясни какви унижения и страх й се налага да изживява ежедневно. На нея какво би й казал ти? И не мислиш ли, че утре й ти можеш да си на нейното място?
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Стачки и никакъв ефект. Учителите стачкуваха,а резултатът е гавра с тях. Нищо не направиха, нищо не спечелиха. Но това е друга тема.Гласуването е абсолютно недостатъчно за да се промени нещо. Имаме нужда от гражданско общество. Нужно ли е да ви напомням какво става в Гърция, Франция, Германия или някоя друга страна в Европа, когато се повишат цените или от правителството накърнят интересите на хората по някакъв начин? Започват стачки, протести, хората не ходят на работа, избухват масови безредици по улиците и управляващите се принуждават да приемат исканият на протестиращите.
Наистина са нужни радикални промени, но те трябва да започнат с промени от самото управление. Извинявам се, но не може да ни управляват хора, чиито интереси са съвсем различни от тези на българите, и чиито цели не са в посока БЪЛГАРСКО развитие, а направо заличаване и разрушение.
В интерес на истината не съм абсолютно наясно какво се случва. Аз лично съм на принципа, че не вярвам на думи - само ако видя. Така че в общи линии когато и каквото и да ми се разказва не го смятам на 100% вярно. Винаги има едно съмнение. Но когато слушаш от много места и то все в един и същи дух неща, започваш да си мислиш, че може би наистина са верни.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Machtwille
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Разбира се, че има смисъл от стачки. А защо се провалят стачките в България, като тази на учителите, мисля че съм обяснил.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе ей, това не е форум за флирт!
поне не официално 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако проявяваш интерес имаме скрит раздел "18+", можем да ти дадем достъп 
Имам един въпрос: ако тук сега декларирам, че много ги мразя, без да призовавам и вие да ги мразите, защото съм убеден, че си е ваша работа, нарушавам ли някакви конституции, международни споразумения, закони, ПМС-та или правила на форума?
След отговора на знаещите, ще реша дали да го направя!
След отговора на знаещите, ще реша дали да го направя!
Имаш право да мразиш когото и колкото поискаш, стига да не призоваваш другите към това. Тоест ако посочиш в прав текст "Аз много мразя цигани!" не нарушаваш нищо.
Ако започнеш обаче да обясняваш защо и посочиш генетичните им, расови, социални и прочие недостатъци като причини, става малко лепкаво.
Ето защо е най-политически коректно да кажеш, че мразиш циганите, но вината за това не е в никакъв случай тяхна, а твоя
Етническа толерантност, anyone?

Ако започнеш обаче да обясняваш защо и посочиш генетичните им, расови, социални и прочие недостатъци като причини, става малко лепкаво.
Ето защо е най-политически коректно да кажеш, че мразиш циганите, но вината за това не е в никакъв случай тяхна, а твоя
Етническа толерантност, anyone?

Ъхъ! А, ако единствената причина е щото са мангали? Само питам, да не си помислите нещо? Изяснявам си параметрите... 
Ето как ще звучи най-дипломатично, ънимпийчабъл - "Аз много мразя циганите, защото те са мангали, а аз не съм!"
Общо-взето, можеш да кажеш всичко, стига да е подходящо опаковано

Общо-взето, можеш да кажеш всичко, стига да е подходящо опаковано

Почти ме нави....