2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)
Re: 1-ви курс ПРАВО (2007-2008)
Някой знае ли на кой етаж са 308 и 291 стая ?
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- loverlips
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Изпитът по РчП се провежда в съдебната зала, а не в кабинети 308/291 както бе обявено. Поне днес 1 и 2 група бяхме там.
На първия етаж, където е ? Може ли да напишеш накратко как протича изпита ? По колко хора влизате, дълго ли изпитват, оценките как вървят и пр.?
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- loverlips
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ами за изненада на всички този път не влизахме по 6-7 човека, а наведнъж цяла една група. Ние- 1гр. влязохме в 8ч. и продължихме до към 10 30-11. Настанявате се по местата, Новкиришка минава през всеки и раздава въпросчета - от 2 купчинки по 1 (съответно 1 въпрос от 1-35 от конспекта, и 1 от 35-70). Имате доста време за подготовка на въпросите и право на избор кой да ви изпита - Пиперков или Новкиришка. При тази с-ма на влизане по цяла група, се проточва мн изпита, затова е по-добре да се въоръжите с търпение. За сметка на това атмосферата е страхотна. И двамата изпитващи правят всичко по силите си за да ви предразположат, да се чувствате добре и да не сте притеснени. Относно самият процес на изпитване... Пиперков изпитва мн по-дълго време от Новкиришка. Около 15мин. не ви мърдат. Той задава по-практически въпроси, разхожда ви из материала и като че ли изисква по-задълбочено четене и осмисляне. Докато Новкиришка залага повече на конкретни въпроси и отговори, съсредоточени в/у теорията. Тя изпитва около 5мин. Скъсани поне от моята група няма. Изискват си хората, пълно 6 трудно пишат, но преобладават 4ки и 5ци, така че спокойно. Това са моите наблюдения, но аз съм едва 1ва гр. После какво се е случвало нз.aL` написа:На първия етаж, където е ? Може ли да напишеш накратко как протича изпита ? По колко хора влизате, дълго ли изпитват, оценките как вървят и пр.?
Относно съдебната зала - намира се с/у отдел студенти и таблото на което изнасят датите за изпитите. В този коридор е, ще я видите. Успех отмен!
Ех, късно
бях тръгнал вече за изпита.
Та аз отидох към 15.30. Пред залата нямаше много хора, за това пък вътре имаше доста. Изпитващ беше само Пиперков и наистина доста се занимава с всеки ( едната мадама дори я въртя към 40мин., за което не го обвинявам
, а преобладаващите оценки - 5 и 4 ( всъщност май най-често колегите показваха петте пръста
) ). Като цяло ми се струва, че и хората си поназнайваха, но определено Пиперков не се е стремял да ни ущетява. Общо взето изпита ми се стори като една лекция, само че и с наше участие и на наш гръб.
Минаваше 21.30. . . тишина. . . "Предпоследния" затвори вратата. Стъпките му отекваха в коридора. Пипериан Вейдър и Ал СкайУолкър бяха останали последните в стаята, впили зачервените си очи един в друг ( кратка пауза за уводните надписи на фона на http://koznitza.data.bg/TRULY%20HOUSE%2 ... 0Theme.mp3 ). Бяха уморени ( СкайУолкър след няколкодневно учене, Вейдър - след няколкочасово препитване ), а в стаята се носеше миризма на цигарен дим и пот. Финалната битка предстоеше. . . Ал СкайУолкър с отмерени стъпки се понесе към Пипериан Вейдър ... последният извади една цигара ( звук от вадене на светлинен меч ) ... СкайУолкър се опипа за светлинния коз ... но не можа да го намери ... миг преди да се паникьоса той си спомни думите на учителя ( "и нека правото бъде с теб" )... за да е равностоен двубоя, Вейдър остави цигарата си ... последва словесен сблъсък и поредица от въпроси и отговори ... от стаята излезе само един ( Вейдър имаше да дооправи малко бумаги )... СкайУолкър с все така отмерени стъпки вървеше по коридора... след всяка негова крачка се чуваше "щрак" последвано от угасване на луминисцентката над него ... ( финална сцена - СкайУолкър отлита с 280, финални надписи ).
Та аз отидох към 15.30. Пред залата нямаше много хора, за това пък вътре имаше доста. Изпитващ беше само Пиперков и наистина доста се занимава с всеки ( едната мадама дори я въртя към 40мин., за което не го обвинявам
Минаваше 21.30. . . тишина. . . "Предпоследния" затвори вратата. Стъпките му отекваха в коридора. Пипериан Вейдър и Ал СкайУолкър бяха останали последните в стаята, впили зачервените си очи един в друг ( кратка пауза за уводните надписи на фона на http://koznitza.data.bg/TRULY%20HOUSE%2 ... 0Theme.mp3 ). Бяха уморени ( СкайУолкър след няколкодневно учене, Вейдър - след няколкочасово препитване ), а в стаята се носеше миризма на цигарен дим и пот. Финалната битка предстоеше. . . Ал СкайУолкър с отмерени стъпки се понесе към Пипериан Вейдър ... последният извади една цигара ( звук от вадене на светлинен меч ) ... СкайУолкър се опипа за светлинния коз ... но не можа да го намери ... миг преди да се паникьоса той си спомни думите на учителя ( "и нека правото бъде с теб" )... за да е равностоен двубоя, Вейдър остави цигарата си ... последва словесен сблъсък и поредица от въпроси и отговори ... от стаята излезе само един ( Вейдър имаше да дооправи малко бумаги )... СкайУолкър с все така отмерени стъпки вървеше по коридора... след всяка негова крачка се чуваше "щрак" последвано от угасване на луминисцентката над него ... ( финална сцена - СкайУолкър отлита с 280, финални надписи ).
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Високобюджетна история 
Плаша се, явно всеки ден различен изпитва, според зависи кой е там и му се изпитва
Дано сте доволни, отзиви всякакви, материата - една - дълллга и слоооожна 
Плаша се, явно всеки ден различен изпитва, според зависи кой е там и му се изпитва
Love, life, meaning ...
OVER
- Лорката
- В началото бе словото
Какво стана с другите групи по Римско право? Защо нищо не се чува?

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз ще разказвам довечера... макар, че имам планирано напиване...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Превод, Кристо има 6
))) Честито да му е 
Love, life, meaning ...
OVER
Благодаря за отговорите:) Всичко вече мина и замина успешно, хехе
Имам обаче още едно въпросче
Кога ще излезнат оценките от изпита по Философия на правото? И кой и къде трябва да търся, за да ми бъде нанесена оценката в книжката? Благодаря предварително 
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Мисля, че в петъка, 27.06., от 17ч в кабинет 299 - ама не е на 100 % сигурно 
Love, life, meaning ...
OVER
От 17 ли? Не е ли от 8... 
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
1. Лекции по УКУ няма никъде в нета. Моя съвет е - гледайте в гугъл за всеки отделен въпрос, от записките гледайте или от учебниците по ППУ и ОУД.
2. За ФП, ми казаха, че е от 13:00 в 272, и имам уговорка за тогава. Дори днес ми дадоха няколко книжки да занеса (книжки на колеги) за да бъдат вписани оценките... Но едва ли информацията ми е по-вярна от другите такива, така, че можем само да гадаем кога ще е нанасянето...
3. Кефа че имам 6 по РЧП донякъде е намален от факта, че по ОТП ме поискаха септември...
2. За ФП, ми казаха, че е от 13:00 в 272, и имам уговорка за тогава. Дори днес ми дадоха няколко книжки да занеса (книжки на колеги) за да бъдат вписани оценките... Но едва ли информацията ми е по-вярна от другите такива, така, че можем само да гадаем кога ще е нанасянето...
3. Кефа че имам 6 по РЧП донякъде е намален от факта, че по ОТП ме поискаха септември...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...