Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- joRJetTyYynA
- В началото бе словото
Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Нека се разговорим и за предстоящия устен изпит по журналистика.След като резултатите от предварителния са вече ясни, предполагам всеки си е пресметнал бала, за да прецени каква оценка евентуално би го вкарала в ФЖМК.Някои са обнадеждени предвид достойното си представяне, други пък са настървени за редовния, а трети (като мен) са фифти-фифти...
Та...да споделим опасенията си, слуховете (за комисията например), предположенията относно темите за дискусия и пр.
Дерзай, народе..:!!
Та...да споделим опасенията си, слуховете (за комисията например), предположенията относно темите за дискусия и пр.
Дерзай, народе..:!!
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Вече съм сигурна, че всички настоящи и бъдещи журналисти не са наред
В този форум само теми за журналистика останаха... Според мен, този изпит няма да бъде кой знае колко труден... Трябва да им покажеш, че не се притесняваш от тях, защото притеснението показва, че не си за там.
Един въпрос - трябва ли да се носят публикации? Питам, защото на едно място четох, че трябва... Те дали изобщо ще питат за тях?
Един въпрос - трябва ли да се носят публикации? Питам, защото на едно място четох, че трябва... Те дали изобщо ще питат за тях?
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- joRJetTyYynA
- В началото бе словото
На мен една позната ми разправяше за нейна приятелка, която накарала баща й да я уреди в местния вестник, за да покажела впоследствие на комисията колко е веща и отдадена на занаята, но това определено е плоско..:!!
Ако обаче някой наистина си е 'драскал' някъде през годините...май го приветстват.Все пак т'ва си е опит и то ценен...
Ако обаче някой наистина си е 'драскал' някъде през годините...май го приветстват.Все пак т'ва си е опит и то ценен...
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Естествено. Това си е бонус и се гледа с добро око. Но се има предвид в какъв тип вестник/списание е била тази работа. В комисията има достатъчно хора, че един от тях спокойно да се ангажира да "попрегледа материалите" докато ви разпитват и съответно да пита нещо и по тях. Т.е. ако занесе нещо, колкото да има, можете и да се закопаете.
Ако си е ваше - браво. бонус е, но съвсем не е задължително. В действителност неголям процент хора от кандидатстващите носят такива писания. (Доколкото знам...
)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Еми супер тогава, аз имам публикации в училищния вестник, даже бях главен редактор
Иначе за теми - според мен ще включат матурите 
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- Lilita
- В началото бе словото
аз пък имам публикации в дамско списание... ще си ги занеса, какво да правя и за тях труд съм положила
....I'm mad. You're mad."
"How do you know I'm mad?"said Alice.
"You must be," said the Cat"or you wouldn't have come here."
Аз се надявам да стигна до устния...С тия 350 от 1000, нищо, че нивото е общо взето ниско, но...Никога не знаеш какво може да сепадне на редовния, а и дали ще им "хареса" на преподавателите...Относно материали- доста добре съм подготвен...Публикации в училищен вестник, публикации в общински вестник, сцнеарии от радиопредавания, сцнеарии от телевизионни емисии...Но честно казано пак се притеснявам, защото се боря за едно от некви 10 места... 
- Lilita
- В началото бе словото
абе, не искам да звуча гадно, но след редовния всеки ще разбере какви са му шансовете. ако не си сред първите 100/150 най-високи оценки, шансът ти е ужаасно малък да се пребориш за някое местенце. 
- joRJetTyYynA
- В началото бе словото
На мен ми е интересно как варират по принцип оценките на устния..,в смисъл - трудно ли се изкарват високи оценки (над 5-ца) и процентът на ниските и тук ли е тоолкова заплашително голям ?!???
- lusence
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
По принцип не.Чувала съм,че ако си способен, трудно ще паднеш под 5-ца .
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
- Lilita
- В началото бе словото
искат да видят кка ти тече мисълтта и колко тие общатата култура по обществените проблеми.
разговорът може да "залитне" към най-различни теми.
важното е да не шашкаш, иначе аз знам, че комисиите са добре разположени към кандидатите и не ги притесняват излишно, а напротив-стараят се да потръгне разговора.
дали си се справил добре, ще разбереш още там. особено ако на края на разговора ти кажат: "ще се видим на есен, колега!"
разговорът може да "залитне" към най-различни теми.
важното е да не шашкаш, иначе аз знам, че комисиите са добре разположени към кандидатите и не ги притесняват излишно, а напротив-стараят се да потръгне разговора.
дали си се справил добре, ще разбереш още там. особено ако на края на разговора ти кажат: "ще се видим на есен, колега!"
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Зависи, зависи...Lilita написа:комисиите са добре разположени към кандидатите и не ги притесняват излишно, а напротив-стараят се да потръгне разговора.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Lilita
- В началото бе словото
е, поне на мен така ми казаха. нищо, на 31.07 ще разберем 
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Е аз ли ще бъда единствената без никакви материали на устния изпит???Супер,страхотно...
- lusence
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
И аз , защо се притесняваш ? Няма смисъл , наистина
Пък и за ВО не ми трябват материали ... whatever..
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .