Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
jeniaaaaaa написа:Здравейте! Поздравления зя добрите разултати от предварителния изпит!Искам да ви попитам как точно се подготвяхте, ходили ли сте на някакъв курс в СУ? И едва ли критерия за оценяване е само правописни грешки и оригиналност!
За другите не зная, но съдейки по моето "нещо", явно става и без курсове, и без специални подготовки. О, и най-хубавото - без да намесваш политиката.
ПП:Май критерият е точно такъв.
Най-вероятно това е правилната стратегия. Моето есе беше силно политизирано и имам 4.25. Аз също не съм ходила на курсове и никой не ми е казвал какво да пиша, така че мисля на редовния да пробвам да не намесвам политиката.
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
И какво като сме конкуренти, да се сбием ли сега? Или дайте да си правим мръсно един на друг ....
Просто исках да знам горе-долу какъв е критерия за оценяване. Понеже няма кой да ни каже, сами трябва да се оправяме. Не мисля, че съм единствената, която мисли така. Ти ако искаш може да си пазиш знанията за себе си.
"Perseverance is a great element of success. If you only knock long enough and loud enough at the gate, you are sure to wake up somebody."
исках да кажа само,че не всеки ще ти отговори с тази добронамереност,която очакваш...а аз няма какво да пазя за себе си критерий не бива да съществува,ако една работа е добра,в какъвто и да е стил,ще се оцени добре.Бъди себе си
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ... www.myspace.com/lusence
six_sense написа:Най-вероятно това е правилната стратегия. Моето есе беше силно политизирано и имам 4.25. Аз също не съм ходила на курсове и никой не ми е казвал какво да пиша, така че мисля на редовния да пробвам да не намесвам политиката.
Всичко е много субективно хора. Аз писах разказ, абсолютно не съм намесвал политиката, нямам правописни или граматични грешки и имам 3.25...Не може да се определят някакви точни стратегии...Всяка работа е "харесва ми"/ "не ми харесва" според мене...
lisichora, аз също мисля така. Нямам особени проблеми с граматичните правила, гледах да защитя добре тезата си, дадох много аргументи. На мен лично работата ми хареса, но явно всичко е много субективно. Аз също не намесвах политиката, ама имам 3 и 63, изобщо не знам какво искат, за да пишат висока оценка.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
не се притеснявайте. на писмен журналистика обикновено оценките са доста по-ниски от стандартната литература и история.
миналата година имаше условие да имаш над определен резултат по литература, за да те допуснат на журналистика. сега не знам как е, но...не се сдухвайте от по-ниските резултати.
lusence написа:исках да кажа само,че не всеки ще ти отговори с тази добронамереност,която очакваш...а аз няма какво да пазя за себе си критерий не бива да съществува,ако една работа е добра,в какъвто и да е стил,ще се оцени добре.Бъди себе си
Еми да, по принцип е така. Но проблема е, че всеки си харесва работата, а резултатите не са особено желани. Вече незнам в какво се състои тази тяхна "оригиналност".
"Perseverance is a great element of success. If you only knock long enough and loud enough at the gate, you are sure to wake up somebody."
Не мисля, че е точно на принципа "харесва ми/не ми харесва". То е като произведенията в конспекта по литература, да речем. Лично на мен поезията на Далчев не ми допада, но след като е включена, значи си има своите достойнства и човекът е достигнал някъв своеобразен връх.Следователно трябва да бъде оценено творчеството му.О'К..:!!Тук би трябвало да е по същия начин.Ако си достатъчно оригинален, но не тооолкова, че в стремежа си да блеснеш си прекалил, ако си проявил аналитичност, но не просто излагайки сухи факти (колкото и правдоподобен да си), ако проличи широка обща култура, а също и езикова, то смятам - не би трябвало човек да е много ощетен.От друга страна, ако стилът допадне на проверяващия, определено оценката ще е с една идея повече, но обратното - едва ли...Субективизмът играе роля, но смятам, че хората са преди всичко професионалисти...(надявам се ...)
JorjeTyyana или каквато си там...много ми е инресено дали ако имаше по-ниска оценка щеше да разсъждаваш по същия начин, както сега ?!! МАЙ НЕ !!! А и разбирам стремежа ти за оригиналност, но примера с Далчев не беше много сполучлив ! И стига вече с това, че сме конкуренти...преди да бъдем конкуренти ние сме хора обединени от едно общо желание и стремеж, и не мога да разбера тези с много оригиналните творби и високите оценки, защо толкова се притесняват да споделят какво са написали ? НЯМА ДА ВИ ВЗЕМЕМ ИДЕИТЕ СПОКОЙНО..А И НАЛИ СТЕ МНОГО ОРИГИНАЛНИ ЩЕ СИ ИЗМИСЛИТЕ НОВИ !!!
Последно промяна от deizy на 22 Юни 2008, 21:00, променено общо 1 път.