За подмазването...

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Re: За подмазването...

Мнение от radja »

юристите нямат чувства.
те не знаят как да благоразположат някого, защото не знаят какво те кара да се чувстваш добре.
те не знаят какво е да се чувстваш добре.
е...освен ако не го пише в Корпус Юрис Цивилис, в което силно се съмнявам.
отивам да погледна.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

:laughing3:Тва беше добро... :drunken:
Red^Rose
В началото бе словото

Мнение от Red^Rose »

Здравейте!
Според мен подмазването си го има навсякъде в различна степен. Имаше го в гимназията, ще го има цял живот и на работното място. Иначе, да - и в университета се нагледах на колеги, които седят на първите редове, гледат влюбено и разбиращо преподавателите, опитват се да взимат професионално участие (къде адекватно, къде - не) и прочие. Мен това не ме дразни особено - всеки си има приоритети. За мен лично е шизофренично да се нагласяш на мисловната вълна на този и онзи преподавател, заради една оценка. Работодателите после искат качествена работа, способности и знания, няма убеждаване, че като имаш 6,00, та всички врати автоматично ти се отварят...Пък и, мисля, че проблемът е и в преподавателите, защото те толерират подмазването. Имало е случаи в следването ми, когато определени колеги си изкараха отлично оценки, тъй като през семестъра го караха на сладки приказки с доцентката. Останалите получихме по-ниски, никой не успя да си види писмените работи за рецензия. Ако преподавателката си беше на място, нямаше да оценява така и щеше да игнорира сладките студентски усмивки на първите банки. Но тя не го направи...Тогава значи колегите са си свършили работата... :wink:
Това, което мен ме дразни по-скоро е фактът, че, когато сме в почивка или на кафе - всички се изказват негативно за някой преподавател, ако не го харесваме. Всички "така и така" - на едно мнение. После, при влизане в аудиторията, някои пред него започват да му "се слагат" излишно и да демонстрират преданост и възхищение. Двуличието е грозно, не кой как си урежда живота...:-) :albino: :wink: 8)
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Аз пък много мразя някой да коментира как тези на първите редове били подмазвачи :evil: И какво пречи ако ти е интересно да попиташ нещо лектора? :evil: Гледайте си във вашата паница и оставете другите! Аман от завистчии :evil:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

uktc написа:Аз пък много мразя някой да коментира как тези на първите редове били подмазвачи :evil: И какво пречи ако ти е интересно да попиташ нещо лектора? :evil: Гледайте си във вашата паница и оставете другите! Аман от завистчии :evil:
Не винаги тези дето сядат на първите редове са подмазвачи, аз самата често сядам там, особено когато сме много малко хора (2,3) и никак не върви да седна по-назад... Но пък и не съм забелязала някой натегач да седне на последните... независимо дали е интересно или не.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Аз обикновено сядам на първите редове, просто защото по - назад не чувам нищо :| ...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

И аз обикновено гледам да седна по-напред. В крайна сметка съм отишла на лекция, за да чуя нещо, а не да разгледам новия каталог на Avon или да обсъдя коя си сменила прическата, понеже приятелят й я зарязал... просто назад е шумно обикновено...

П.С.: Блъди, за Avon нищо лично, аз каталозите пак си ги разглеждам, само че в къщи. :mrgreen:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

А аз бях на първия ред по време на лекция точно пред преподавателката и взех, че
Захърках! После се събудих стреснат от смеха ...

Не винаги като си на първият ред си натегач и лицемер...

аз съм пример :alien:
My will be done!!!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Мразя да съм на първия ред,най-малкото поради неконтролираното слюноотделяне на някои начуни светила
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Плазмодий написа:Мразя да съм на първия ред,най-малкото поради неконтролираното слюноотделяне на някои начуни светила
Ходи с чадър :roll:
My will be done!!!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

На втория/третия ред е добре. Чувам всичко. Уж не съм глуха, ама искам да записвам,слушам и да чувам добре. По-удобно ми е просто.

Макар че нашите стаи са малки - с по 20 чина в 4 редички :) Така че почти винаги където и да седнеш е удобно. Но отпред ми е удобно да стоя. Особено ако говорят тихо.

А подмазвачи и натегачи при нас няма. Поне не съм видяла такова отношение :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

При нас до първите редове не можеш да се доредиш! :lol: Не че умирам от желание де, ама съм късогледа и не хвърлям до дъската обикновено, та ръчкам тия до мене да ми диктуват! :oops: :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Плазмодий написа:Мразя да съм на първия ред,най-малкото поради неконтролираното слюноотделяне на някои начуни светила
Не с лошо за Бардов :lol: :mrgreen: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Ми не знам дали преподавателите са малоумни,
но им харесва да им се подават фитили. Факт.
Аз също стоя на първия ред, което не значи, че
прилагам някои нежни прийоми за привличане
на вниманието на висшестоящите, докато колегите...
особено някои, направо сА забравят. После 6+. Шанс.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

При нас помазване няма. Леки изключения съм наблюдавал. Даже напротив - оплюваници има.
И когато защитя някой преподавател в спор някакъв като се започне (вие знаете, че обичам да споря, а на колегите все нещо не им изнася), излизам аз подмазвач :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”