Ъъъ, добре де. Така ще го кажа.
Това, че съм казала че съм "за", означава ли че трябва задължително да кажа и защо съм "за"? За матурите съм, защото мисля, че има нужда от тях. Нямам желанието да задълбавам в тази тема и не знам защо толкова драпаш да го направим. Не ми се обсъждат матурите "за и против" защото е правено в други теми и не ми се пише по 100 пъти какво мисля.Надявам се,че вече ще ме разбереш. До тук добре.
А за преписването - не, не е правилно, но се очаква да го има и да е масово. В смисъл - би трябвало да го очаквате. Особено като си е по принцип редовна практика да се преписва,видяно от подобни изпити. Което не ви лишава от правото на мрънкане естествено

Просто да мрънкаш, че някой има повече от теб,а бил преписал, било не-знам-си-какво-си, не ми се струва много удачно. Успял е - преписал е. Да си бил преписал и ти. Никак не е приятно наистина да си се трудил и накрая някой без усилие да постигне повече от теб.И никак не е честно да се постигне с преписване. Съжалявам за всички, които се чувстват "измамени" и "прецакани" от другите. На конкурсните изпити в СУ ви пожелавам успех! Всъщност те са най-важните за вашето кандидатстване сега(в СУ),а не матурата.
За теб след 7ми клас може да не е било важно, както за много студенти им е все тая какво ще запишат и каква диплома ще имат.И на теб може и да не ти се е отразило - хора всякакви - не казвам в никакъв случай, че това което защитавам е 100% вярно за всеки. За повечето обаче смятам,че е важно. Аз лично имах желания и цели, които бяха строго определени от училището, в което можеше да уча. Така е и със много други седмокласници. Училище, което ти дава професия, не е по-маловажно от университет, който ти дава професия. Най-малкото, че училище ще завършат много много по-голям процент от колкото ще завършат университет. Затова смятам, че не бива да се подценява важността на изпита и приема след 7ми клас.
А колко добри деца сте били не знам.При теб специално може да не се е преписвало, това не значи, че навсякъде е било така.
И ние уж бяхме добри деца, а децата на теста ми по български се разхождаха по чиновете, по математика листове със задачите се разхождаха из цялата стая. Само по литература не се преписваше.
Казвам едни и същи неща с други думи вече няколко пъти. Ако и тоя път не ме разбереш, значи аз явно не мога да обясня какво искам да кажа.