МО-всички курсове (reloaded)

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: МО-всички курсове (reloaded)

Мнение от pora_e_priqtel »

Да, и бъди готова за неочакван писмен изпит. И много внимавай да не засегнеш крехкото му самолюбие! Иначе учебниците му ми бяха интересни, наистина. Вярно, че бяха претъпкани с фактология поднесена така, че да не можеш да отсееш основното от по-маловажното. Това ги прави чудесно четиво за удоволствие, което да препрочиташ, но за изпит са доста подвеждащи.
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Той наистина е много странен...На лекции ни питаше дали знаем, че Сикстинската капела не е дискотека... :roll:
Благодаря за отговора! :) Явно наистина ще трябва да се внимава там...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
denichka_d
В началото бе словото

Мнение от denichka_d »

Нас Петко ни питаше за либретото на "Сватбата на Фигаро".Единия път зададе въпрос и каза,че ако някой му отговори ще го освободи от изпит.Един колега отговори и той с мазна усмивка:"Е,вие пък да не се хванахте."Гнусар!За нашия изпит се разболя.Не се радвам на чуждото нещастие,ама наистина си беше късмет да не ни изпитва той(особено за момичетата)!А иначе се подготви и за въпроси от сорта на:"Кой крак на коня на Цар Освободител е вдигнат?"(нито един),"От коя страна се дои кравата", "Аз къде съм роден?", "Какво пише на еди кой си паметник" и има една табличка с подправки в първия учебик,някой каза,че го забил с въпрос по нея :shock: При вас може да е по-добре,все пак и той е историк,но мисля,че твърдо мрази МО!!!
When you talk to God,it's called prayer.When God talks to you,it's called schizophrenia!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Според мен мрази живота
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

И как се случи така щото аз успях да установя едни много приятни отношения с Петков, а не можех да дишам Драганов?

Таблицата с подправки, джинджифилът и кориандърът, ВГО и значението им, странните въпроси - всичко това го имаше и много народ пъшкаше и проклинаше.

И защо - защото Петков искаше едно нещо - не да му бъде казано, че Венеция запада заради турците, а да се покаже наред със зубренето и мъъничко интерес и обич към тази безумна материя - историята. Защото маловажните неща също са важни и това, че Филип II е и винаги е бил Фелипе II също е едно от тях.

Аз далеч не знаех всичко, ама много далеч. И бръщолевех постоянно, като ми дадеше думата - все неща, които преподавателите уж мразят. Но обичах историята и ми личеше. Докато на Драганов му беше през четирибуквието за мисълта и мнението на студентите, той искаше първо да му бъде КУПЕНА книгата, а после НАЗУБРЕНА и изрецитирана с неговите собствени думи.
Изображение
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Аз историята си я обичам,но той е странен...Не знам какво мрази и какво не...твърде малко го познавам като преподавател. Но се надявам всичко да мине добре, защото просто ще си изям ушите ако при него изкарам кофти оценка...с оглед на това, че оцелях при доц. Колев. :lol:
Аватар
denichka_d
В началото бе словото

Мнение от denichka_d »

Boromir,не си много прав!Драганов никога не е искал да му се изпее книгата,за купуването не мога да кажа...но е факт,че иначе може би щеше да се налага пак да ходим в така приветливата библеотека на ИФ(където сме им любимци) и да преписваме книги.Драганов искаше да знаем основни събития за всяка държава,които е срамота да не знаем!Аферата "Уотъргейт" или "маккартизма" не е нещо супер трудно или искащо зубрене.А и човекът си беше нормален,а не с вид все едно ще ти повърне отгоре!
Случи се и аз да отговоря на въпрос на Петков(откога докога е 30-годишната война,знаех го случайно,и аз обожавам историята),на което той вдигна вежди и ме пита как така го знам и какво чета.Ама все едно не вярваше и си го бях написала на ръката...Реакцията беше невероятна!Не знам на изпит как е,но от това което чувам...хубаво е да ти даде примерно бонус за табличката или за допълнителни знания,но не и да те скъса за това,че не го знаеш.Защото управляващите,кризите,войните и т.н. за в крайна сметка по-важни от подправките!!!
When you talk to God,it's called prayer.When God talks to you,it's called schizophrenia!
Dzvero_ide
В началото бе словото

Мнение от Dzvero_ide »

Boromir написа:Защото маловажните неща също са важни...
Тва как става
Dzver 4 Life !
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

В историята няма маловажни неща - ето как става.
Изображение
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

Boromir написа:В историята няма маловажни неща - ето как става.

Доста фундаментално изказване - поучително за тези, на които им предстои сблъсък на историческия фронт! :lol:
Аватар
grrr
В началото бе словото

Мнение от grrr »

каква е тази табличка с подправки, бре хора :) някакво нововъведение ли ? :) при мен нямаше такива работи. Само дето Петков ме пита дали съм ходила на театър някога :D :lol:
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Трябваше да кажеш, че не...и че ей сега слизаш от планината. :lol:
Vel
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Ха, както никога Фортуна беше на моя страна - САЩ 1919-1939, идеалната тема.

Само искам да отбележа как се появи Драганов на изпита - дънки загащени до гръдния кош, червена карирана риза със завратени ръкави и тиранти. Напомняше на марионетка. Или на някой, който в собствения си учебник е определил като "хобо" - скитник, на когото са му взели земята. :Р
Изображение
Dzvero_ide
В началото бе словото

Мнение от Dzvero_ide »

Boromir написа:В историята няма маловажни неща - ето как става.
Важни са тези , които пораждат някакви последици с историческо значение (демек дето променят нещо). Маловажни са тези , от които нищо не следва и нищо не се променя (примера ти с Филип/е 2 е подходящ).
Вторите хич не съм ми интересни и ако някой изисква от тебе да ги знаеш без да обръща голямо внимание на по-съществените , начи нещо не му е наред...
Dzver 4 Life !
Dzvero_ide
В началото бе словото

Мнение от Dzvero_ide »

Някой да може да ми даде някаква информация за начина на изпитване на Евгения Калинова и евентуално на асистента й , ако има такъв ?
Dzver 4 Life !
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”