Идеалната половинка?!

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Re: Идеалната половинка?!

Мнение от FightForFreedom »

Особено момичетата много обичат да налагат разума над чувствата си. Докато апаратът за контрол над чувствата при момчетата е прост и рядко търпи развитие, то при момичетата задължително имаме сложна система от норми. За да допусне да обича, едно момиче трябва да харесва момчето или чувствата й да са толкова силни, че да преборват нехаресването. При момчето много по-малко е нужно, защото момчето дава много по-голяма важност на един показател "приятност". За повечето момичета изобщо не е достатъчно момчето да е приятно и към него да се чувстват леко положителни чувства, за да си позволяват да отварят сърцата си, а за повечето момчета е повече от достатъчно. Работата е там, че изниква и друг показател: нужда/зависимост, защото момичетата искат защита, но знаят че ще зависят от човека-защитник и трябва да внимават много при избора. Аз пък още от самото начало се опитвам да внушавам идеята, че аз съм леснозаменяем и винаги на разположение, което е все едно казвам "аз съм твой слуга", защото рицар в английския език означава слуга и е пряко свързано и според мен е класически модел на достойно поведение и няма от какво да се срамувам. Намирам моето раздаване за готино. Поне няма как някой да се нарани :)
Последно промяна от FightForFreedom на 20 Юни 2008, 17:23, променено общо 1 път.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

FightForFreedom написа:Особено момичетата много обичат да налагат разума над чувствата си.
Моля? От планетата Мелмак ли идваш? :alien:
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Момичетата са тези които изразяват много по-явно емоциите си и затова някой хора си мислят, че не им е присъщо да си градят схеми за прикриване на чувства. И все пак, правят го. Много, ама много е популярно малките момичета (по акъл малки) да си имат представа за идеалното момче за тях и да си имат критерии. Когато се появи момче на хоризонта, момичето много често вместо да слуша сърцето си, почва да сравнява с представите, които си е градило до момента. Ако съвпаднат на пръв поглед, а после се окаже друго УАААА, "той не беше такъв каквъто го мислех че е"... Момчетата също имат свойството да си градят представи от такъв тип, но са по-склонни да загърбят идеалите си, заради нещо спонтанно. Обяснението защо момчетата са по-страстно-спонтанни, а момичетата по-нежно-романтични е излишно, защото е очевидно, а по-спонтанните реакции са и по-пламенни и същевременно по-необмислени. Аз не говоря как е в 100% от случаите, но тук на земята, нашият биологичен вид е така устроен, защото мъжът е предимно търсещият, а жената- чакащата, а чакането е свързано с очаквания, а разминаването на дадено момче с очакванията на момичето предизвиква съпротива на съзнанието на момичето срещу евентуални топли чувства. Така се случва.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

FightForFreedom написа:Момичетата са тези които изразяват много по-явно емоциите си и затова някой хора си мислят, че не им е присъщо да си градят схеми за прикриване на чувства. И все пак, правят го. Много, ама много е популярно малките момичета (по акъл малки) да си имат представа за идеалното момче за тях и да си имат критерии. Когато се появи момче на хоризонта, момичето много често вместо да слуша сърцето си, почва да сравнява с представите, които си е градило до момента. Ако съвпаднат на пръв поглед, а после се окаже друго УАААА, "той не беше такъв каквъто го мислех че е"... Момчетата също имат свойството да си градят представи от такъв тип, но са по-склонни да загърбят идеалите си, заради нещо спонтанно. Обяснението защо момчетата са по-страстно-спонтанни, а момичетата по-нежно-романтични е излишно, защото е очевидно, а по-спонтанните реакции са и по-пламенни и същевременно по-необмислени. Аз не говоря как е в 100% от случаите, но тук на земята, нашият биологичен вид е така устроен, защото мъжът е предимно търсещият, а жената- чакащата, а чакането е свързано с очаквания, а разминаването на дадено момче с очакванията на момичето предизвиква съпротива на съзнанието на момичето срещу евентуални топли чувства. Така се случва.
:notworthy: :notworthy: :notworthy:
So fuckin' true
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

FightForFreedom написа:За да допусне да обича, едно момиче трябва да харесва момчето или чувствата й да са толкова силни, че да преборват нехаресването.

Не разбирам как можеш да се влюбиш в някого, когото не харесваш. Независимо дали си момиче или момче...
FightForFreedom написа:аз съм леснозаменяем и винаги на разположение, което е все едно казвам "аз съм твой слуга", защото рицар в английския език означава слуга и е пряко свързано и според мен е класически модел на достойно поведение и няма от какво да се срамувам. Намирам моето раздаване за готино. Поне няма как някой да се нарани :)
Аз лично никак не бих искала да съм с някого, когото считам за леснозаменяем и мой слуга.
FightForFreedom написа:но тук на земята, нашият биологичен вид е така устроен, защото мъжът е предимно търсещият, а жената- чакащата, а чакането е свързано с очаквания, а разминаването на дадено момче с очакванията на момичето предизвиква съпротива на съзнанието на момичето срещу евентуални топли чувства.
Аз пък си мислех, че от биологична гледна точка, жената е търсещата... тоест тя търси идеалните гени и идеалния партньор, който може да осигури добро поколение... докато мъжът от биологична гледна точка се старае да има възможно най-голямо поколение и разпръсква възможно най-много семе :lol: Всичко това става на подсъзнателно ниво.

Има хора всякакви, аз съм против такова деление на половете. Човекът винаги се е стараел да върви срещу природата си. Има романтични мъже, има и не толкова романтични жени. Има и жени, които не искат деца, но никак не смятам, че това е резултат от пола.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

И само трябва да има още една половинка като тебе за да се сглоби? :P
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Хм... а замисляли ли сте се, че половинката би означавала нещо, противоположно на самия теб? В смисъл, колкото и странно да звучи, там, където ти си по-ръбат, половинката ти трябва да е по-...вдлъбната и обратно (и не се правете на неразбрали, не искам това да влиза в темата с бисери), за да се получи перфектното цяло...
И, пак в този смисъл - смятате ли, че бихте си подхождали с такъв човек? Защото, мен лично, противоположностите никога не са ме привличали особено. :?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Разбрах те, да те допълва там където си вдлъбнат, както и ти да я допълваш където е вдлъбната. :lol: Има резон! Ама не значи че трябва да ти е пълна противоположност. :thumbleft:
Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Търговецът на кристал написа:Хм... а замисляли ли сте се, че половинката би означавала нещо, противоположно на самия теб? В смисъл, колкото и странно да звучи, там, където ти си по-ръбат, половинката ти трябва да е по-...вдлъбната и обратно (и не се правете на неразбрали, не искам това да влиза в темата с бисери), за да се получи перфектното цяло...
И, пак в този смисъл - смятате ли, че бихте си подхождали с такъв човек? Защото, мен лично, противоположностите никога не са ме привличали особено. :?

Зависи в какво точно се изразява различието. Например: тъй като понякога съм доста нерешителна имам нужда от човек, който е решителен. Но не мога да си представя да съм с някой, който да има съвсем различни интереси (музика, филми, изкуство и т.н.), защото това е моят свят и бих се чувствала много самотна в него, ако и той не е там.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Модерният човек е способен и да търси и да чака, независимо от пола. Аз говорех НЕ за това до къде се простират възможностите на волята на човешкия дух, а за това кое е по-очаквано от момче и кое от момиче. Жената не е търсещата по принцип, тя чака да бъде ухажвана. Аз се отвращавам от момичета, които ме свалят. Момичетата не бива да "зарибяват", не е достойно и никой истински заслужаващ си мъж няма да хареса някаква дето му се слага. Айде, откривам спора, всички са поканени!
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

FightForFreedom написа:Модерният човек е способен и да търси и да чака, независимо от пола. Аз говорех НЕ за това до къде се простират възможностите на волята на човешкия дух, а за това кое е по-очаквано от момче и кое от момиче. Жената не е търсещата по принцип, тя чака да бъде ухажвана. Аз се отвращавам от момичета, които ме свалят. Момичетата не бива да "зарибяват", не е достойно и никой истински заслужаващ си мъж няма да хареса някаква дето му се слага. Айде, откривам спора, всички са поканени!
Добре че мъжете все още вярват, че те са главните фигури в ухажването :lol: И флирта няма нищо общо със слагането... брей какви предрасъдъци, след малко очаквам да прочета и че жената трябва да си седи само у дома и да готви... а и спора май не е много по темата...
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Знаеш много добре отношението ми към флирта...
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

FightForFreedom написа:Знаеш много добре отношението ми към флирта...
Затова няма да флиртувам с теб :wink:
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

ако някоя жена хареса много някой мъж,то тя не бива да го показва,макар и съвсем безобидно,понеже е недостойно ? ами цял живот ли ще чака при нея да дойде идеалният,човек търси това,което обича,а не обича това,което намира. все пак и аз не смятам,че сваляето е приятна гледка,но има разлика м/у интерес и флирт.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Дъждът върху лицето написа:
FightForFreedom написа:Знаеш много добре отношението ми към флирта...
Затова няма да флиртувам с теб :wink:
Знаех си, че ще ме приемеш такъв какъвто съм :) Модерната дума за човек с предразсъдъци е задръстеняк, а модерната дума за човек с принципи е сухар. Как така няма да пие и да пуши? Как така няма да гледа футбол и да играе карти? Как така ще уважава жена си и никога няма да й вдига скандали? Пълен скучняга, нали?
Последно промяна от FightForFreedom на 20 Юни 2008, 23:16, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”