А за някои теми и на мен не ми е ясно какво трябва да се учи.Аз имам някакви развити теми от миналата година май,дето за 2-ри въпрос от 2-ри модул пише само за гърци,власи и албанци
Историции
Модератор: sientelo
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Re: Историциии
Eми,Марто,аз смятам повърхностно по последните 4 теми на 1-ви модул,най-общото да науча,и без това за 1 час няма да изискват от нас да им разказваме с кой знае какви подробности,пък и асистентката каза,че 2-3 страници ще са напълно достатъчни
Дано...
А за някои теми и на мен не ми е ясно какво трябва да се учи.Аз имам някакви развити теми от миналата година май,дето за 2-ри въпрос от 2-ри модул пише само за гърци,власи и албанци
И се чудя сега какво всъщност се изисква от въпроса.А и за 6-ти и 7-ми въпрос от 2-ри модул не ми става ясно за кои точно кръстоносни походи - първите четири или антиосманските???И териториалните княжества от къде до къде...Та общо взето - дано се паднат чумните пандемии 

- novoselskiq
- В началото бе словото
аз ви се чудя на акъла 
ми вие без да знаете османското нашествие на кви изпити сте тръгнали да се явявате
и в балканската и в българската и в османската влиза...
ми вие без да знаете османското нашествие на кви изпити сте тръгнали да се явявате
и в балканската и в българската и в османската влиза...
"Опасно е да си искрен, освен ако не си глупав."
Д.Б.Шоу
Д.Б.Шоу
Да бе, прав си. Тея нашествия толкова ги слушах, че сега ще ми е достатъчно да ги прочета един, два пъти.
За кръстоносните походи - става дума за първите четири. ("създаване образа на другия" сиреч католици - православни)
А тея териториални княжества въобще не ги знам кои са. Ако някой знае да каже.
За кръстоносните походи - става дума за първите четири. ("създаване образа на другия" сиреч католици - православни)
А тея териториални княжества въобще не ги знам кои са. Ако някой знае да каже.
- Mira
- Стенограф
Абе на мен специално нашествията не са ми толкова сложни,колкото сръбската каша,която настава след смъртта на Стефан Душан...дали ще ни трябват мн?
Мерси за отговора,Марто,дано се първите 4 наистина,че ги знам на изуст
А княжествата - не става ли въпрос за образуването на латински държави след превземането на Константинопол през 1204?!
Мерси за отговора,Марто,дано се първите 4 наистина,че ги знам на изуст
А княжествата - не става ли въпрос за образуването на латински държави след превземането на Константинопол през 1204?!

- Ton4eto
- Летописец Виртуоз
- Курс: трети
- Обратна връзка:
не, става въпрос за княжествата след смъртта на Стефан Душан
I don't know where I belong
But I'll be moving on...
But I'll be moving on...
- Mira
- Стенограф
Колеги,в крайна сметка по ИБЗ има ли конспект с точно формулирани въпроси за устния изпит или те питат,каквото си искат от целия материал?

Програмата е и конспект 
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не знам дали знаете,но на устен отиваш само, ако имаш 4 на теста 
поне при нас беше така
поне при нас беше така
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
Тя май е само една програма..за две не знам
Аз имах 3.. Но от колеги разбрах,че мъжа /асистента/ е изпитвал по-гадно от нея и задава подвеждащи въпроси.
Аз имах 3.. Но от колеги разбрах,че мъжа /асистента/ е изпитвал по-гадно от нея и задава подвеждащи въпроси.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- Mira
- Стенограф
Мерси,Раче
Доколкото разбрах системата за оценяване - правиш тест,на който можеш да изкараш най-много 4,от което падаш на 3,ако не са харесали курсовата ти работа,а от 3 не можеш да се бориш за повишаване...яко прецаквация 

- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Аз по ИБЗ мин. година изкарах 6...Ама Светлана изпитва по-човешки.... 
P.S. А да има третокурсници карали изпита при доц. Първев...да споделят как минава...
P.S. А да има третокурсници карали изпита при доц. Първев...да споделят как минава...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
Точно такаMira написа:Мерси,РачеДоколкото разбрах системата за оценяване - правиш тест,на който можеш да изкараш най-много 4,от което падаш на 3,ако не са харесали курсовата ти работа,а от 3 не можеш да се бориш за повишаване...яко прецаквация
- usmivka
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Колко въпроса от конспекта по средновековна обща горе-долу са от книгата (лекционният курс на Гагова) ?
Последните въпроси по конспект нещо ми се губят в книгата ... или зле се ориентирам ?

Последните въпроси по конспект нещо ми се губят в книгата ... или зле се ориентирам ?