Сигурна ли си в логиката си, защото аз не съм. Ако класирането става така както предлагаш ти то би било неудачно и неразумно, защото не е задължително да си подредил специалностите си по големина на бала. В смисъл ако както казваш ти, на първо класиране ти стигне за "в", но за "а" също ти стига балът, то какво означава, че ще се класираш за третото си желание, въпреки че балът ти е достатъчен за "А"?rachence написа:Давам пример:
1.а
2.б
3.в
4.г
5.д
6.е
Започват да те класират от 6 -> 1
Балът ти стига за 'в' на първо класиране. Но ти искаш по-добра специалност /б или а/. Подаваш молба,че искаш да продължиш на второ класиране. Не можеш да се връщаш на г,д,е. На второ класиране се качваш нагоре и те класират за 'а'. Записваш се.
Ако на първо класиране си класирана на 'а' можеш само да се запишеш,защото никой няма да ти позволи класиране за по-долна специалнст.
Така че мислетеКласират те на първото ти желание отдолу нагоре,за което ти стигне балът
Тогава какъв е смисълът да ги подреждаме. Класирането според мен започва (с ваши думи) отгоре надолу или от 1 към 6. Ако балът ти стигне за първото желание, класирането приключва, защото се очаква, че щом си го поставил на първо място искаш да учиш него. А вашата логика е буквално с главата надолу. И все пак знам ли, не съм компетентен по въпроса, просто споделям моята представа за нещата.