Балообразуване за спец. Биология при държана матура

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

fifobaby
В началото бе словото

Балообразуване за спец. Биология при държана матура

Мнение от fifobaby »

zdraveite
imam v1pros
imam na matyrata po biologiq 6.00,no 4yh po novinite,4e v1v universitetite,koito priemat matyri,bala 6te se obrazyva po razli4ni na4ini...
naprimer
ako kandidatstva6 za specialnost biologiq s izpit,ocenkata ti se ymnojava po koeficient 3,za da se obrazyva bala + ocenka ot diploma(ili DZI) po biologiq + ocenka po himiq (ot diplomata); a ako kandidatstva6 s matyra,vsi4ko e s16toto,no koeficienta e po-mal1k,naprimer 2,5,koeto fakti4eski namalqva bala...
molq,ako nqkoi znae ne6to po temata da pi6e!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: kak se obrazyva bala za kandidatstvane?

Мнение от ^PrincessA^ »

Пиши на кирилица! Следващ пост на латиница ще бъде трит без предупреждение!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
uli
В началото бе словото

Re: Балообразуване за спец. Биология при държана матура

Мнение от uli »

fifobaby написа:zdraveite
imam v1pros
imam na matyrata po biologiq 6.00,no 4yh po novinite,4e v1v universitetite,koito priemat matyri,bala 6te se obrazyva po razli4ni na4ini...
naprimer
ako kandidatstva6 za specialnost biologiq s izpit,ocenkata ti se ymnojava po koeficient 3,za da se obrazyva bala + ocenka ot diploma(ili DZI) po biologiq + ocenka po himiq (ot diplomata); a ako kandidatstva6 s matyra,vsi4ko e s16toto,no koeficienta e po-mal1k,naprimer 2,5,koeto fakti4eski namalqva bala...
molq,ako nqkoi znae ne6to po temata da pi6e!
и аз си мислех точно това...да пише някой който знае отговора...аз също имам 6.00
Lama
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско управление /немски/
Курс: първи

Мнение от Lama »

Доколкото знам в СУ за Биологията можеш да кандидатстваш само с изипт, умножен по 3, а оценката от дипломата е равностойна на тази от матурата и автоматично ти взимат по-високата.

Матурата по биология е равна на изпита май само за Екохимия. Ето разгледайте тук:
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... index.html
Аватар
MBG
В началото бе словото

Мнение от MBG »

здравейте на всички.пиша за 1-и път ,така че ако има нещо нередно моля да ме извините.Аз също се явих на матура по биология и имам 6,00.В СУ ще кандидатствам за специалността рехабилитация и ерготерапия.Но след като прочетох мненията в темата съвсем се обърках.Не мога ли да ползвам оценаката от матурата по биология за тази специалност ,без да е нужно да се явявам на изпит.Тук пише , че "Матурата по биология е равна на изпита май само за Екохимия".Последно трябва или не да се явя на ипит??
uli
В началото бе словото

Мнение от uli »

MBG написа:здравейте на всички.пиша за 1-и път ,така че ако има нещо нередно моля да ме извините.Аз също се явих на матура по биология и имам 6,00.В СУ ще кандидатствам за специалността рехабилитация и ерготерапия.Но след като прочетох мненията в темата съвсем се обърках.Не мога ли да ползвам оценаката от матурата по биология за тази специалност ,без да е нужно да се явявам на изпит.Тук пише , че "Матурата по биология е равна на изпита май само за Екохимия".Последно трябва или не да се явя на ипит??

и аз съм за рехабилитация и ерготерапия...навсякъде пише ,че можем да използваме оценката си по биология от матурата за екохимия,рехабилитация и ерготерапия...също пише ,че оценката от матурата е равностойна на оценката от изпита за тези две специалности...за сега аз искам да се пробвам и на кандидатстудентските изпити,но за рехабилитацията ще използвам оценката от матурата
Аватар
MBG
В началото бе словото

Мнение от MBG »

Да ясно.Аз също знам,че матурата по биология замества изпита за рехабилитация и ерготерапия,но след като видях публикуваното от Lama си помислих да не би да се е промeнило нещо ;)
uli
В началото бе словото

Мнение от uli »

MBG написа:Да ясно.Аз също знам,че матурата по биология замества изпита за рехабилитация и ерготерапия,но след като видях публикуваното от Lama си помислих да не би да се е промeнило нещо ;)
ако са променили ще съдим СУ и пак ще си влезим там :D
Аватар
MBG
В началото бе словото

Мнение от MBG »

хахаха. :D Съгласна съм :)
Аватар
BraziLianka
В началото бе словото

Мнение от BraziLianka »

Здравейте!!! Кандидат-студент съм за специалността Медицинска ерготерапия и рехабилитация. След прочетеното дотук във форума съм съсвсем наясно, че мога да кандидатствам с оценката си от матурата по биология. НО...не ми става отникъде ясно какви са сроковете за подаване на документи за кандидатстване; такса плащам ли със сигурност за кандидатстудентския изпит, на който няма да се ява; какви са документите и т.н. Сигурно някои ще се ядосат на моя въпрос, но все пак нека да даваме път на новаците... :roll: ..като мен... ако някой има някаква информация поне откъде мога да си намеря отговори на тези въпроси...МОЛЯ ПОМОЩ!!! ...че :banghead:
Изображение Изображение
uli
В началото бе словото

Мнение от uli »

BraziLianka написа:Здравейте!!! Кандидат-студент съм за специалността Медицинска ерготерапия и рехабилитация. След прочетеното дотук във форума съм съсвсем наясно, че мога да кандидатствам с оценката си от матурата по биология. НО...не ми става отникъде ясно какви са сроковете за подаване на документи за кандидатстване; такса плащам ли със сигурност за кандидатстудентския изпит, на който няма да се ява; какви са документите и т.н. Сигурно някои ще се ядосат на моя въпрос, но все пак нека да даваме път на новаците... :roll: ..като мен... ако някой има някаква информация поне откъде мога да си намеря отговори на тези въпроси...МОЛЯ ПОМОЩ!!! ...че :banghead:
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... ti+bg.html
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... ta+bg.html
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... al+bg.html
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... si+bg.html

мисля че ще ти помогнат
Аватар
BraziLianka
В началото бе словото

Мнение от BraziLianka »

:book: Много, много благодаря, някои от нещата бях чела 6483296453265732 пъти, но това с приема още не беше излязло...Благодаря отново... :thumbleft:
Изображение Изображение
uli
В началото бе словото

Мнение от uli »

BraziLianka написа: :book: Много, много благодаря, някои от нещата бях чела 6483296453265732 пъти, но това с приема още не беше излязло...Благодаря отново... :thumbleft:

няма проблем...нали ще станем колежки :lol:
а на матурата 6 ли имаш??
Аватар
BraziLianka
В началото бе словото

Мнение от BraziLianka »

uli, не е точно 6.00, а е 5.96..но мисля,че ми стигат..макар, че малко съм притеснена за приемната бройка, която видях...И ти ли с матура ще кандидатстваш? :confused3:
Изображение Изображение
uli
В началото бе словото

Мнение от uli »

BraziLianka написа:uli, не е точно 6.00, а е 5.96..но мисля,че ми стигат..макар, че малко съм притеснена за приемната бройка, която видях...И ти ли с матура ще кандидатстваш? :confused3:

да и аз с матурата-имам 6.00 ,но иначе в дипломата имам една петица по биология...и аз видях ,че бройката е 10 момичета,но миналата година са приели около 35

http://www4.speedyshare.com/data/347533 ... 7-08-1.pdf
http://www4.speedyshare.com/data/583446 ... 7-08-2.pdf
http://www4.speedyshare.com/data/131128 ... 7-08-3.pdf
Заключено

Обратно към “Матури”