Тревата

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Е,сори, нямам намерение да си провалям организма само, за да не съм конформистка и "да бъда различна". Аз съм си различна по доста други параграфи. И нека бъда тесногръда - щом се отнася за здравето ми, съм си абсолютна консерва. Тя като иска да се уврежда - да се , но не покрай мен и да не ме убеждава колко е прекрасно.
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

И в двата варианта се крие конформизъм ако това е проява на подражание. Аз съм склонен да твърдя, че именно пропушващите са конформистите, на които някой им е казал, че е яко и вече няма други опции освен и те да пушат щото е яко,cool и т.н. Моя избор не е напук на някого или някакъв опит за псевдо-оригиналнечене, избора е резултат от съвкупност от аргументи против пушенето достатъчни за мен, че да се лиша от 'хубавите' страни на тревата.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да, съгласна съм с Боби. 8)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

не разбирам защо всички се палите толкова.. тук нито някой кара пушещите трева да спрат да го правят, нито пък зарибява въздържателите.. ако не ви харесва, не пушете. но не заклеймявайте тези които го правят, и особено ако не сте опитвали и говорите използвайки чужд опит. щото се получава нещо от типа "аз не пуша и никога не съм опитвал, много съм горд със себе си - а ти щом пушиш трябва да си загубеняк!".. не мислите ли? :wink:

и аз не шмъркам стрита тухла, но това не ме прави по-малко пич от Жоро, нали 8)
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

Tripio написа:...нито пък зарибява въздържателите...
Не съм много съгласен :!: Приказки от сорта, 'аз си пахфкам от 10 години, и много ме кефи, и ми помага да виждам нещата по-трезво и т.н.' са си скрита (ако не и явна) пропаганда и ако някой нерешен го види, като нищо ще пропуши.
Tripio написа:...но не заклеймявайте тези които го правят, и особено ако не сте опитвали и говорите използвайки чужд опит. щото се получава нещо от типа "аз не пуша и никога не съм опитвал, много съм горд със себе си - а ти щом пушиш трябва да си загубеняк!".. не мислите ли? :wink:
Ми точно така се получава. Защо пък да не съм горд че не съм слагал цигара в устата си (да не говорим за трева) и да не заклеймявам тези които го правят? Самото пушене е абсолютно безсмислено, да не говорим за дрога било то и лека. Още повече че пропушване не става просто така; човек или се подава на натиска на околните (т.е. проявява слабост) или го прави от любопитство, но любопитството далеч не винаги е полезно или добро. Човек може и да убие от любопитство; може даже и да му хареса - това не значи че убийството е добро нещо или още по-малко че трябва да се търпят такива хора!

Ако не използваме чужд опит, то хайде направо да не ходим на училище/университет и всичко сами да си откриваме и разбираме - това е същото. Има и такъв момент, че доргата и пушенето (вероятно) са приятни и като ги 'опиташ' (т.е. придобиеш собствен опит) то естествено ще ти харесат. Но това не значи, че не вредят на организма ти; т.е. и собственият опит лъже, така че по-добре да вярваме на лабораторните изследвания и т.н.
kuponka
В началото бе словото

:)

Мнение от kuponka »

Искам да ви благодаря че се включихте към първата ми публикувана тема. Но не искам да си мислите че зарибявам някой, че карам някой да опитва. Нито отричам че тревата вреди на телесното. Просто се опитвах да ви обясня и другата гледна точка, да не си мислите че само някакъв навик и пристрастяване карат човека да пуши трева. Просто наистина има неща които ти дава и които ти зема. Както очаквах повечето от вас са много наясно с това какво ти взема и гледат супер едностранчиво на цялата история. А на Vintersorg много добре му го казаха
" Цванцих, не са тесногърди тези, които не шмъркат стрита тухла, а тези, които заклеймяват шмъркането на такава. Capisce? "
Аватар
gitty
Драскач

Re: :)))

Мнение от gitty »

Vintersorg написа:
kuponka написа: Съжалявам че нямате въображение, съжалевам и за тесногръдието.
Шмъркам стрита тухла...Шмъркам стрита тухла бе! Яко е! Изпълва ме с ентусиазъм, ходя си на лекции, взимам стипендия от Софийския, Марко Семов ми е личен приятел, а Лозанов ме кара до Студентски град и обратно. И шмъркам стрита тухла.
След година ще ходя накъм Аулата с медальон на гърдите и лилава дрешка. И шмъркам тухла..

егати тесногръдите хора сте вие дето не шмъркате тухла! :evil: :evil: :evil: :evil:

Добре бе , който те кара да пушиш?? Това , което имаше предвид тя беше , че трябва да приемате хората, които го правят без предразсъдъци.. А не да ви зариби ???
Изображение --> ИзображениеИзображение
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

Crematory написа:Ох!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Стига простотии...Купонка, едва се сдържам да не се ядосам. Аз пък предвидих твоята реакция - както всички пушачи на трева, се оправдаваш и приказваш колко е хубаво. Е, да, ама не е. И , моля те, не ми казвай,че за 10 години тая трева няма вредно влияние върху теб или върху когото и да било, употребявал я толкова дълго време.
Аз съм категорично против цигари,алкохол,трева,твърди наркотици. ... ... ... :evil:
Бъди си против алкохола, трева, цигари и т.н. и т.н. важното е да не си против хората, които ги употребяват заради това.. и да не ги осъждаш толкова остро.. всеки си има причина, а има съответно и избор.. Не виждам защо трябва да се реагира толкова озлобено??
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Temporary, всичко е въпрос на някакви "норми", наложени ни насила от обществото. сигурен съм че има и други неща, които също са вредни - като например нездравословното хранене (разни мазни манджи, "калорийни бомби" и т.н.) - но на никой не му пречи че си вредим на организма по този начин. да, има и вегетарианци.. а тях предполагам не ги зарибяват рекламите на разни месни продукти по телевизията? идеята ми е че хората които твърдо са решени да не се поддават на изкушението да опитат трева, няма да се повлияят от мненията в тази тема. а тези които се поддадат - е, не сме единствените които "рекламират" марихуаната ;) целта на темата е просто да разчупи (донякъде поне) общоприетия, и пак повтарям - НАЛОЖЕН модел на отношение към наркотиците.

пак ще повторя - не карам никого да пуши, нито да спира. но айде да се уважаваме въпреки слабостите си ;)
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Гити, аз винаги съм си била остра :lol: Съжалявам. Характер. Осъждам си колкото искам, то все едно на някого му пука :lol: Че като я осъдих, да не би да спре тревата? А и имам много приятели, които пушат трева, пият и пушат цигари - и тях ги осъждам, но продължават да ми бъдат приятели,знаейки много добре мнението ми :wink:
Последно промяна от Crematory на 13 Окт 2005, 21:45, променено общо 1 път.
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

Tripio написа:Temporary, всичко е въпрос на някакви "норми", наложени ни насила от обществото. сигурен съм че има и други неща, които също са вредни - като например нездравословното хранене (разни мазни манджи, "калорийни бомби" и т.н.) - но на никой не му пречи че си вредим на организма по този начин. да, има и вегетарианци.. а тях предполагам не ги зарибяват рекламите на разни месни продукти по телевизията? идеята ми е че хората които твърдо са решени да не се поддават на изкушението да опитат трева, няма да се повлияят от мненията в тази тема. а тези които се поддадат - е, не сме единствените които "рекламират" марихуаната ;) целта на темата е просто да разчупи (донякъде поне) общоприетия, и пак повтарям - НАЛОЖЕН модел на отношение към наркотиците.

пак ще повторя - не карам никого да пуши, нито да спира. но айде да се уважаваме въпреки слабостите си ;)

подкрепяммм =)) А това за слабостите мммдаааммм аз си ги имаам в изобилие :lol:
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Тревата е нещо, което никога няма да пробвам! И никой не може да ме накара
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

иииииииии
"голям залък лапни, голяма дума не казвай" му викат на твойто
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Дам..и жената от SAW сигурно си е мислила, че никога не би бъркала в червата на жив мъж който току що е разпорила за да на вземе ключ от там, ама ето ... :wink:
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

arielle написа:иииииииии
"голям залък лапни, голяма дума не казвай" му викат на твойто
А, не и за това! Просто няма как да стане
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение