егаси това ние как да го разберем^PrincessA^ написа:Само за педагогиките и логопедията е. И не е балообразуващ, оценява се с "да" и "не" , и съответно, ако не си го минал, нямаш право да участваш в класиранията за споменатите специалности.
Проверка на говорни и комуникативни способности?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Sun Shine
- Драскач
Re: Проверка на говорни и комуникативни способности?
-
uli
- В началото бе словото
а кои специалности изискват този изпит???Pisobella написа:Гледай сега.
Като отидеш да се записваш за редовните си изпити нали в Ректората, милите лелки, които ти проверяват нещата/документите по записването, като им кажеш нали, че искаш да караш и този изпит, те пращат в една заличка някъде из Ректората, където можеш да минеш веднага.Мисля, че първо си плащаш изпита на касата при тях и после заминаваш да те изпитват. Като си минеш изпита - връщаш се при милите лелки и им даваш някаква бележчица ли какво беше, че си минал изпита. Тогава вече можеш да запишеш специалностите, които изискват този изпит.
Из целия ректорат има хора, които могат да те упътят и да ти помогнат.
Не помня как ставаше точно процедурата, но няма нужда да ходиш друг ден специално за този изпит.
- Sun Shine
- Драскач
Явно логопедия....аз много се чудих дали да я пиша ама щом трябва да ходя на изпит май ще изпусна
Нз някой има ли добри отзиви от тази специалност..Вече приемат с матура и изпит по георафия ....ама сега и проверка 
-
*ShawTy*
- В началото бе словото
- Специалност: PRIMARY SCHOOL EDUCATION AND FOREIGN LANGUAGE TEACHING
- Курс: втори
Добре, аз имам "леки" проблеми с Р-то
Дали е възможно, заради това да немога да си карам иьпита?

- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
е ама не може да стане логопед човек, който не може да казва р или л...все пак...това е човек, който трябва да учи хората как да говорят...нормално е да има такава проверка...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
-
*ShawTy*
- В началото бе словото
- Специалност: PRIMARY SCHOOL EDUCATION AND FOREIGN LANGUAGE TEACHING
- Курс: втори
Не, не... аз не мисля да ставам логопед
Не че има лошо, просто това прословуто Р ми пречи много! Исках да попитам ако си ориентиран към СП, примерно, дали ще е проблем тази толкова интересна буквичка Р 
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
не аз отговарях на предния пост, щото на тебе не знам как да ти отговоря...може и да няма проблем знае ли човек щом няма да ставаш логопед
някой който знае ще ти каже 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Ами можеш да направиш няколко посещения при логопед за р-то и да видиш дали има подобрение...*ShawTy* написа:Не, не... аз не мисля да ставам логопедНе че има лошо, просто това прословуто Р ми пречи много! Исках да попитам ако си ориентиран към СП, примерно, дали ще е проблем тази толкова интересна буквичка Р
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Този изпит се минава ако искаш да запишеш педагогически специалности.
Ако изобщо не можете да говорите няма как да стане. Обаче ако имате малки говорни проблеми - то не е проблем, поправими са.
Както и ако имате по-сериозни, може да ходите на логопед за да ги оправите там в началото - ще се запишете и ще ходите паралелно на логопед - стига да е възможно да ги оправите. Нещо такова мисля че можеше да има. Идея си нямам.
А СП какво е? Социална или Специална Педагогика?
Sun Shine този изпит не би трябвало да те притеснява. И не е само за Логопедия, а за ВСИЧКИ педагогически специалности, или поне за тези, които са във Факултета по Начална и Предучилищна Педагогика ( поне така знам ).
Да - оценка няма. Има "да" и "не". И да не го минете, то това няма да повлияе на обшия ви бал.
Ако изобщо не можете да говорите няма как да стане. Обаче ако имате малки говорни проблеми - то не е проблем, поправими са.
Както и ако имате по-сериозни, може да ходите на логопед за да ги оправите там в началото - ще се запишете и ще ходите паралелно на логопед - стига да е възможно да ги оправите. Нещо такова мисля че можеше да има. Идея си нямам.
А СП какво е? Социална или Специална Педагогика?
Sun Shine този изпит не би трябвало да те притеснява. И не е само за Логопедия, а за ВСИЧКИ педагогически специалности, или поне за тези, които са във Факултета по Начална и Предучилищна Педагогика ( поне така знам ).
Да - оценка няма. Има "да" и "не". И да не го минете, то това няма да повлияе на обшия ви бал.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Добре де, аз най-накрая се сдобих с справочника за тази година и там изобщо няма споменат този изпит
изобщо съществува ли още. макар според мен да е тъпо да приемат Логопедия без подобен изпит.
изобщо съществува ли още. макар според мен да е тъпо да приемат Логопедия без подобен изпит.
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
Втори курс, Румънска филология
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Доколкото знам,съществува от скоро и е абсолютно елементарен.
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
И не можеш да го минеш,по време на изпитите?Стига феее...Документите ще ми ги подава една приятелка...
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
За тези,които все още не знаят този изпит вече са го премахнали!!!!
-
raztrevojena
- В началото бе словото
Грешен пост
Последно промяна от raztrevojena на 08 Юли 2008, 23:52, променено общо 1 път.
- kaamos
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
Звънни на някой от номерата за информация (846 74 29, 9308 380) после можеш да пишеш и тук как стои въпроса