Редовно или задочно?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- charming
- Драскач
- Курс: завършил
Редовно или задочно?
Тъй като още не съм решила какво да запиша искам да поискам мненията на съфорумци .Искам да питам кой е по- добрият вариан :задочно или редовно? Аз лично бих искала да запиша редовно ,но проблема е там че мисля и да работя и незма дали има начин да съчетая и двете? Който има опит нека сподели нещо по въпроса ,защото съм доста раздвоена ,а не остана за кога

-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Re: Редовно или задочно?
Ако работата ти е постоянна и сериозна - по-добре запиши задочно.Ако мислиш тепърва да почваш, можеш да запишеш редовно, да видиш кои дни ще имаш лекции и как ще можеш да ги съчетаеш с работа.Много хора учат редовно и работят.
Успех ти пожелавам.
- charming
- Драскач
Благодаря за съвета.Ще го имам впредвид. 
- lusence
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Скъпа , и аз това се чудя .Така или иначе смятам сериозно да се захвана с работа,писна ми от ненужни часове или в случая-лекции.Не че има лошо , но смятам,че тези специалности от факултета,в който ти искаш да влезеш,не са чак толкова...абе въпрос на насока,някой да те вкара в материята,а задочното обучение предлага точно това.другото е въпрос на лични качества и труд.мечтата ми е , ако вляза задочно , на 25 години да съм горе-долу вече достатъчно успяла в работата си , а не да започвам тепърва да се изкачвам
желая ти успех в избора,но да видим кога най-накрая излизат резултатите ! 
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
- icequeenka
- В началото бе словото
Аз също се колебая между задочно и редовно. Държа да работя успоредно с учението и сама да си се издържам занапред. И имайки предвид, че не съм от София, май наистина вариантът да се обучавам задочно надделява.
но това всеки сам си го решава
I can't wait to get next to you...
- charming
- Драскач
Ми аз още не съм почнала работа ,чакам да минат изпитите ,за да потърся нещо
и се чудя ..... още не мога да реша .Само да питам при подаването на документите ли се уведомява за това което си избрал (задоно /редовно)? Предполагам че ще е така . 
- Sun Shine
- Драскач
Предполагам че след изпитите се прави това ама не съм наясно
И аз се чудя за същия въпрос...Но пък си е друго да си редовно и да усетиш студентския живот
А пък може да се преместиш....май....Всъщност може ли от редовно да минем задочно?
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Да, пишат си се като отделни неща.charming написа:при подаването на документите ли се уведомява за това което си избрал (задоно /редовно)?
Примерно:
1.Право
2.Философия
3.Право-задочно
4.История
5.Физика
6.ФИлософия-задочно
не знам дали тези имат задочни,просто ги дадох като пример
Иначе..доста колеги работят и изобщо не се вясват на лекции,под изобщо имам предвид..изобщо
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
По мое мнение първата година трябва да се вземе редовно (по възможност) - все пак това е първи досег с теорията, особено при "занаятчийските" специалности. Още повече ако не си от сф при задочно ти отпада възможността за общежитие. Не мисля, че за една година вашите ще колабират или че твоето самочувствие ще се срине. Пък и винаги можеш да хванеш работа на непълен работен ден (4/6 часа). Още повече никоя кантора или изобщо уважаваща себе си фирма не взима първокурсници на по-висок пост от чистач или момче/момиче за всичко.
Пожелавам ти успех независимо от решението ти!
Пожелавам ти успех независимо от решението ти!
Don't think you are, know you are!
- charming
- Драскач
Може ли от редовно да минем задочно?
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Тук не съм съгласен. От моя клас (и като цяло в училището ми от години има такава практика) в момента около 5-6 човека работят за по 1000-2000 лева месечно в едни от най-престижните ИТ фирми в София като програмисти, отделно, че им възлагат проекти, от които, след като си ги разделят в екипа, всеки получава по около 2000 чисто. Така че зависи от специалността. За правистите - да, съгласен съм. НО има много други специалности, в които, ако си достатъчно находчив и можеш да убедиш с реална работа работодателя, че си по-добър от някой четвъртокурсник, дето не знае по какъв повод изучава определената специалност, няма да имаш проблем да си докарваш доходи, от които и завършващите немеят...Grunge_Down написа:...Още повече никоя кантора или изобщо уважаваща себе си фирма не взима първокурсници на по-висок пост от чистач или момче/момиче за всичко.
Но ако тепърва ще си търсиш работа, charming, може би е по-добре отначало да запишеш редовно. За прехвървляне "задочно" -> "редовно" съм чувал, за обратното не знам, но би трябвало да е възможно. Обади се и попитай за конкретната специалност във факултета. И успех!
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
Че като имаш работа, за какво ти е унито?charming написа:Тъй като още не съм решила какво да запиша искам да поискам мненията на съфорумци .Искам да питам кой е по- добрият вариан :задочно или редовно? Аз лично бих искала да запиша редовно ,но проблема е там че мисля и да работя и незма дали има начин да съчетая и двете?
Аре от мен да мине задочно.
А ти си един от смислените кандидатстуденти, слушащ хубава музика
Работата е на приоритети. Помисли си.

-
ophidia
- В началото бе словото
- Специалност: Биология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз лично предпочитам редовно, поне първата година, за да свикна с обстановката, с колегите ... пък и си харесвам специалността и ще ми е интересно.
За сега имам възможност да съчетавам и работата с ученето, пък и ученето в по-важно. Поне първата година се полагат основите на едно образование
За сега имам възможност да съчетавам и работата с ученето, пък и ученето в по-важно. Поне първата година се полагат основите на едно образование
"Some people look at things the way they are and say, 'Why?' I see things the way they never were and I say, 'Why not?'"
Robert Kennedy
Robert Kennedy
-
nightlight
- В началото бе словото
Здравейте! И аз съм пред голямата дилема - задочно или редовно? Искам да хвана живота си в ръце и да не тежа на ничии рамене! Ще кандидатствам право, с идеята, колкото и странно да звучи, да не ставам правист! Искам това да ми е основа знания за журналистическа професия по-нататък! И от тази гледна точна си мисля да е задочно! Смятам, че животът така по-отрано потръгва и на 25 малко или много си по-узрял най-малкото! Успех на всички
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Това "първата година поне да е редовно" е пълна глупост. Прехвърлянето от една в друга специалност си е достатъчно трудно и без това, пък вие с целия си акъл от редовно ще минавате задочно...
В повечето факултети лекциите и упражненията не са задължителни. Което значи, че сте в редовна форма на обучение, но никой не ви задължава да посещавате семинарните занятия. Можете да си работите спокойно цялата година и накрая само да се явите на изпитите.
Някои, като ЮФ, имат задължителни само упражнения. Упражненията са ви 3 пъти седмично по 2 часа. Преживява се.
Проблемът е, ако сте в някоя нова или малка специалност. Защото в право, например, можете да си купите всякакви учебници, от които да учите. А интернет е препълнен с материали. Но новите и малките специалности нямат учебници и всичко, което учите, ви се преподава на лекции.
Добре проучете обстоятелствата около гореописаните неща преди да си подадете документите и, съответно, подредбата на специалностите.
В повечето факултети лекциите и упражненията не са задължителни. Което значи, че сте в редовна форма на обучение, но никой не ви задължава да посещавате семинарните занятия. Можете да си работите спокойно цялата година и накрая само да се явите на изпитите.
Някои, като ЮФ, имат задължителни само упражнения. Упражненията са ви 3 пъти седмично по 2 часа. Преживява се.
Проблемът е, ако сте в някоя нова или малка специалност. Защото в право, например, можете да си купите всякакви учебници, от които да учите. А интернет е препълнен с материали. Но новите и малките специалности нямат учебници и всичко, което учите, ви се преподава на лекции.
Добре проучете обстоятелствата около гореописаните неща преди да си подадете документите и, съответно, подредбата на специалностите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.