Как ще си подредите желанията?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Как ще си подредите желанията?
точка 1. - Кака ви Димаж, изказа гледна точка (лична гледна точка), която я е ръководила при нейния избор на специалност и е нормално да не сте много съгласни сега с нея. Важното не е да се вслушате в нечие мнение, а да го уважавате. Най-малкото, защото тя си има логика за този възглед.
точка 2. - В родовете на нашите се броят на пръстите на ръцете хората, имащи средно образование. Аз съм първия дето учи в ВУЗ. Колко ще завърша и докъде ще стигна е друга тема. Когато минах 12 клас и дойде време на кандидатствам, нашите ме дръпнаха настрани, разказаха ми това, че никой роднина не е стигал до тук и аз ще съм първия кандидатствал за ВУЗ... и викат "Ми ние си изпълнихме нашата си програма за образованието ти, сега влизай където и каквото искаш, ние ще ти гледаме сеир-а отстрани." Яко, а? За какви завети и блянове за професия си говорим?
точка 3. - Разбрах какво ще уча, не като попълвах списъка си, а като излезе класирането. Свиквайте с това. Не беше първо желание, не беше най-пасващото ми желание, не беше най-престижното в моите очи (макар че се води най-добро в университета) и определено не беше каквото очаквах (мислех, че ще е по-задно желание). Но след 1 година, не бих го сменил за нищо друго. Не поради някаква снобска причина, а защото не се виждам другаде. Не, че Философия или Социология не ме кефят като специалности. Напротив - даже много! Въпроса е, дали ме виждате като философ с тонове книги или да правя проучвания като побъркан... както казва един мой асистент: "Цъ"
точка 4. Относно професията и реализацията. На бас, че никой у форума, няма идея какво ще работи, след 10 години, дори и завършващите. Защо, аз - 1 курс, да знам? И защо да имам претенции от сега. Избрали са ме (визирам Съдбата тука) в тази специалност, ще уча тази специалност. Дали ще стане бракоразводен, ще видите като дойде време да се развеждате, а не сега. Отново ще дам примера с една колежка - Вики от Мастило - вече завършила Журналистика, сега учи Право. тя нито е журналистка в момента, нито е адвокатка. Без значение какво планове си е правила като е кандидатствала. Ама съм сигурен, че не се оплаква от реализацията си.
Закл. точка 5. - Като правите списък мислете не само за това какво искате, но и за това какво ще ви пасва, какво бихте искали като работа. Реализация винаги има и то не зависи от една диплома след 5 курс. Още не е свършил 1 курс и имам колеги, които вече работят по специалността ми. Тъй, че какво ви пука...
точка 2. - В родовете на нашите се броят на пръстите на ръцете хората, имащи средно образование. Аз съм първия дето учи в ВУЗ. Колко ще завърша и докъде ще стигна е друга тема. Когато минах 12 клас и дойде време на кандидатствам, нашите ме дръпнаха настрани, разказаха ми това, че никой роднина не е стигал до тук и аз ще съм първия кандидатствал за ВУЗ... и викат "Ми ние си изпълнихме нашата си програма за образованието ти, сега влизай където и каквото искаш, ние ще ти гледаме сеир-а отстрани." Яко, а? За какви завети и блянове за професия си говорим?
точка 3. - Разбрах какво ще уча, не като попълвах списъка си, а като излезе класирането. Свиквайте с това. Не беше първо желание, не беше най-пасващото ми желание, не беше най-престижното в моите очи (макар че се води най-добро в университета) и определено не беше каквото очаквах (мислех, че ще е по-задно желание). Но след 1 година, не бих го сменил за нищо друго. Не поради някаква снобска причина, а защото не се виждам другаде. Не, че Философия или Социология не ме кефят като специалности. Напротив - даже много! Въпроса е, дали ме виждате като философ с тонове книги или да правя проучвания като побъркан... както казва един мой асистент: "Цъ"
точка 4. Относно професията и реализацията. На бас, че никой у форума, няма идея какво ще работи, след 10 години, дори и завършващите. Защо, аз - 1 курс, да знам? И защо да имам претенции от сега. Избрали са ме (визирам Съдбата тука) в тази специалност, ще уча тази специалност. Дали ще стане бракоразводен, ще видите като дойде време да се развеждате, а не сега. Отново ще дам примера с една колежка - Вики от Мастило - вече завършила Журналистика, сега учи Право. тя нито е журналистка в момента, нито е адвокатка. Без значение какво планове си е правила като е кандидатствала. Ама съм сигурен, че не се оплаква от реализацията си.
Закл. точка 5. - Като правите списък мислете не само за това какво искате, но и за това какво ще ви пасва, какво бихте искали като работа. Реализация винаги има и то не зависи от една диплома след 5 курс. Още не е свършил 1 курс и имам колеги, които вече работят по специалността ми. Тъй, че какво ви пука...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Sun Shine
- Драскач
Няма да е зле да ги разместиш...бе то си е личен избор ,но защо тея соц дейности са на 2ро мяста...Всяка една от следващите е по-добраbubbly_water написа:![]()
![]()
![]()
![]()
- а това е заради това дето го написа ShadeOfShane
аз не знам още как ще си пиша желанията...значи преди стояха горе долу така:
1. Културология
2. Социални дейности
3. Журналистика
4. Социална педагогика
5. Връзки с обществеността
6. Книгоиздаване
и после някакви други неща... ама сега ще видим..тея връзки с обществеността може и да ги изместя на 1во място...не знам...
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Съгласна.
Както и Културологията и Соц Педагогика. Изобщо знаеш ли какво точно е соц педагогика?
Както и Културологията и Соц Педагогика. Изобщо знаеш ли какво точно е соц педагогика?
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- Merry-go-round
- В началото бе словото
Аз имам склонността да уважавам мнението на хората, но само и единствено, когато то е аргументирано и подкрепено с доказателства. Всякакви други бръщолевици от сорта на "разбрал-неразбрал" за мен са празни приказки. Лесно е да дрънкаш, ама е трудно да говориш смислени работи. Живейте в мир 
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
Лично аз имам 3 приятели/ки Културология и изобщо не са впечатлени. Да не кажа - даже са огорчени.
Не искам да навлизам в подобен спор,не ми е цел. Просто казвам каквото знам
Не искам да навлизам в подобен спор,не ми е цел. Просто казвам каквото знам
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Ем то като опирало до пробивност и късмет,що толко хора учат,що се трепят,що си губят времето.Айде стига с тия глупости,за всяко развитие в професионална сфера е нужна основа.А който не иска да се развива може да си чопли слънчоглед и пред супермаркета,в който бачкаMerry-go-round написа: И, хайде да не се лъжем, ако човек е пробивен и има късмет, ще има хубава работа, ако не е, ще чопли семки пред блока.
Не съм целял да обидя когото и да е,изказах мнение основано на мои лични впечатления,създадени на база прочетеното от мен,на мненията на познати и приятели от вашата специалност,както и изводите,които съм извадил за себе си.Тоест помислил съм,проверил съм и после говоря според указанията на Радо.И имам стабилни впечатления от културологията именно поради доволния брой хора,които познавам оттам.Не казвам,че са всички,не казвам че мнението им или моето е меродавно,но сме в кандидатстдудентския раздел и всяко мнение е важно.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
абе хора всеки трябява да учи това, което иска...ако не знае какво иска (като мен) все някога разбира...или пък учи повече (срещу, което нямам нищо против) пък и както често се оказва в нашата действителност - това какво ще учиш, далеч не определя заниманията ти след това...важното е човек да е щастлив
нали понеже не харесвате някоя специалност не я учите, ама защо някой друг да не се учи в нея
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Момичето може пък това да го предпочита, няма как да и кажете кое е най-добро за нея самата. Все едно аз да се бях трогнала като някой ми каже, че Скандинавистика е по-добра специалност от Румънска филология и трябва Румънската да отиде на последно място, а Скандинавистиката на първо (а не обратното, както всъщност бях направила). За някои може и така да е, но за мен лично не е и нито за миг не съм съжалила за избора си, колкото и странен да изглежда отстрани.Sun Shine написа:Няма да е зле да ги разместиш...бе то си е личен избор ,но защо тея соц дейности са на 2ро мяста...Всяка една от следващите е по-добра
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
Айдеееееее секи да си учи квото иска, ако исках културология щях да я запиша без да ми дреме, ама хич, кво ми обясняват за великите реализации. Баси. Има хора без висше даже, които могат да сложат в джоба си секфи умници с прехвалени специалности, в прехвалени университети. Ако човек има нюх, ако ще и патагонска филолофия да е завършил пак ще си уреди живота, за разлика от хора, чиито път е предначертан, щото са завършили нещо, което разииш ли им давало страхотен шанс за развитие. Културологията била кофти специалност - bullshit 
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
И ти що искаш да следваш,като явно според тебе няма нужда.Объркан си?blackout написа:Айдеееееее секи да си учи квото иска, ако исках културология щях да я запиша без да ми дреме, ама хич, кво ми обясняват за великите реализации. Баси. Има хора без висше даже, които могат да сложат в джоба си секфи умници с прехвалени специалности, в прехвалени университети. Ако човек има нюх, ако ще и патагонска филолофия да е завършил пак ще си уреди живота, за разлика от хора, чиито път е предначертан, щото са завършили нещо, което разииш ли им давало страхотен шанс за развитие. Културологията била кофти специалност - bullshit
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Merry-go-round
- В началото бе словото
Плазмодий, не помня наистина да съм казала, че за да има човек хубава работа, няма нужда от необходимата квалификация. Ако съм го казала, моля, припомни ми къде точно.
dimage, последно обръщение към теб, защото наистина не виждам смисъл да водим какъвто и да е спор, след като имаш намерение да дрънкаш само. Та, щом смяташ, че "да намериш плана на тази специалност и да прочетеш какво аджеба става от теб като я завършиш" е достатъчно, за да се сметнеш за компетентна и то до толкова, че да даваш акъли на неориентирани кандидат-студенти, go on. Съветвам те да си кажеш мнението за твоята специалност (може и да си го направила вече), там където си НАИСТИНА компетентна, остави другите да разяснят подробности по останалите специалности. Идеята на тази тема е който може да помогне с ясно и вярно описание на това, което учи, учил е, или действително познава в подробности. А, и още нещо - момиче, никой не те смята за ужасна, дишай:)
От тук нататък по темата подкрепям напълно становището на blackout, човекът го е написал доста точно:)
dimage, последно обръщение към теб, защото наистина не виждам смисъл да водим какъвто и да е спор, след като имаш намерение да дрънкаш само. Та, щом смяташ, че "да намериш плана на тази специалност и да прочетеш какво аджеба става от теб като я завършиш" е достатъчно, за да се сметнеш за компетентна и то до толкова, че да даваш акъли на неориентирани кандидат-студенти, go on. Съветвам те да си кажеш мнението за твоята специалност (може и да си го направила вече), там където си НАИСТИНА компетентна, остави другите да разяснят подробности по останалите специалности. Идеята на тази тема е който може да помогне с ясно и вярно описание на това, което учи, учил е, или действително познава в подробности. А, и още нещо - момиче, никой не те смята за ужасна, дишай:)
От тук нататък по темата подкрепям напълно становището на blackout, човекът го е написал доста точно:)
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
Ммм Обичам полемични личности, винаги си измислят как да та метнат в друга посокаПлазмодий написа:И ти що искаш да следваш,като явно според тебе няма нужда.Объркан си?
Има ли смисъл от десет висши?!(Опа нова темичка, дай да си полафим за нея
Как живеят простосмъртните завършили само гимназия?!
Хайде. Раззззпитвай ме Бареков!
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
1.Право
2.Политология
3.Междунар. отн.
4.Европеистика
2.Политология
3.Междунар. отн.
4.Европеистика
Абе хора да ви питам...Не се ли подават документи за всеки изпит, на който се явяваш...В смисъл, гледам, че някои от вас са писали да кажем:
1. Журналистика
2. Българска филология
А за журналистика се влиза с изпити по журналистика, пък за БГФ- с български...
1. Журналистика
2. Българска филология
А за журналистика се влиза с изпити по журналистика, пък за БГФ- с български...
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
Хахаха как така за всеки изпит отделно 
Дават ти листа и си пишеш всичките желания
Дават ти листа и си пишеш всичките желания