Освен, че децата са им като начин за печалба и прочие, имам усещането, че на циганите просто им харесва да живеят по този начин. В мизерия и лайна. Сещам се отново за случай в Пловдив, където бяха построени НОВИ двуетажни малки къщички, така че циганите да могат да се нанесат и да живеят там нормално, а не в порутените гнусни бараки. Кво стана с къщите? Бяха направени на гнусни барачки. Направо жал да ти стане.
А що не направят такива жилишни комплексчета и кварталчета за старите хора например? Нямам нищо против да се инвестира в циганите, стига да имаше положителен ефект.
Между другото например докато пътуваш из градския транспорт циганите не ги проверяват. Отново циганинът има повече права. А един дядо без билет контрольорите са склонни да му стъжнят живота, но той е българин, така че спокойно могат да правят каквото си искат. Но мисълта ми е, че например ако има майка с деца цигани, и децата се разхождат из превозното средство, закачат се с хората, пипат ги, пипат и чантите/багажа, просят и са адски нагли когато го правят, на всичкото отгоре са АДСКИ МРЪСНИ и те хваща гнус да те пипне една ръчичка, която не само че е черна от мръсотия ( черна е не щото са мургави, ами щото се е ровила къде ли не) и си бърка в носа и после те пипа... съжалявам, ама мен ме е гнус!Гнус ме е от всеки, който пред мен си бръкне в носа колкото се може по-надълбоко и после се избърше в мен или иска да ме пипне. УААААА!! А майката хич не й пука. Ако й направиш забележка да си държи хлапетата и т.н. реакцията на майката е все едно си никой и си длъжен да й търпиш децата. Хлапетата даже закачайки се удрят. Еми това на нищо не прилича.
Както и да е. Мисля, че всеки от нас може да дава примери до безкрайност за купища такива ... случаи и за съжаление всичките са от този тип. За мое щастие не ми се е случвало да си патя от цигани. Дано и да не ми се случва. Защото както каза dimage и да се случи нещо от държавата помощ и подкрепа не мога да очаквам.
И да - вярно е, че тези, които можем да направим нещо сме именно ние. Ама и ние сме си едно стадо дето само умее да си говори
едит: Machtwille ако цитираш цялото мнение и то е дълго, можеш спокойно да го съкратиш с точки ( ..... )