Как ще си подредите желанията?
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Как ще си подредите желанията?
Бъди грамотен журналист - учи първо филология!
Шегувам се, това си зависи само от теб и от интересите ти. И все пак подкрепям идеята да си специалист в нещо и да го коментираш, пък когато няма възможност за коментари - да си го практикуваш. КОйто го може - го може.
Шегувам се, това си зависи само от теб и от интересите ти. И все пак подкрепям идеята да си специалист в нещо и да го коментираш, пък когато няма възможност за коментари - да си го практикуваш. КОйто го може - го може.
Don't think you are, know you are!
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Аз съм на периоди. Тъкмо се самоубедя да пиша филология примерно и почне да ми се струва, че Журналистика ще е по-добре. Навия се и пак отначало. Ужасно е. Слава богу поне нямам колебания какво искам да работя, че тогава вече щеше да е наистина ЛОШО!
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
- Osiris
- В началото бе словото
- Специалност: Овцеистика
- Курс: първи
1. Минало и съвремие на югоизточна Европа
2. Публична администрация
3. Политология
4. Социология
5. Културология
6. История
7. Археология
8. История и География и т.н.
3. Политология
4. Социология
5. Културология
6. История
7. Археология
8. История и География и т.н.
НО КОМЕНТ
-
Хаджи Коста
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
А не е ли възможно да запишеш филология и след това да караш магистратура журналистика?di_snooker написа:Аз съм на периоди. Тъкмо се самоубедя да пиша филология примерно и почне да ми се струва, че Журналистика ще е по-добре. Навия се и пак отначало. Ужасно е. Слава богу поне нямам колебания какво искам да работя, че тогава вече щеше да е наистина ЛОШО!
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Мда, аз мисля да карам втора магистратура журналистика... А и има нещо друго, което ме насочи към филологията... Ако завършиш журналистика, можеш да работиш само като журналист, а даже и това не е гаранция, че ставаш за такъв... А ако знаеш език можеш да бъдеш и преводач, и учител, и журналист, и каквото си поискаш... Представи си, че един ден няма да има нужда от толкова журналисти... какъв избор ти остава? А и никой няма да те спре да посещаваш лекции във факултета по журналистика 
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- Silmarien
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
А, бъдещ колега! Най-накрая се намери някойOsiris написа:1. Минало и съвремие на югоизточна Европа
3. Политология
osiris, колко изкара на предварителния?
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
а какво ще кажете за специалността архивистика и документалистика?
- Osiris
- В началото бе словото
- Специалност: Овцеистика
5.00, само че дипломата ми не е перфектна. Колебая се, дали да пиша като първо желание Публична администрация, но за нея балът ми ще е с 50 стотни по-нисък от този за Минало и съвремие. Дано се вредя в някоя от двете специалностиSilmarien написа:
А, бъдещ колега! Най-накрая се намери някой![]()
![]()
osiris, колко изкара на предварителния?
НО КОМЕНТ
- Merry-go-round
- В началото бе словото
Абе хора, вие сте се побъркали! Какво толкова ви е направила тази Културология? Да не би гаджето, дето ви е зарязало, да учи това?! Моля ви, не се излагайте така! Как може да плюете така по специалности без повечето от вас въобще да са наясно какво точно се учи там. Значи, аз уча Културология вече втора година. Да, не е най-страхотната специалност на този свят, не ми е била и първо желание. Има предподаватели, които имат остарели методи на преподаване или пък такива, които незнаят точно за какво са на този свят. Призовавам тези колеги от СУ, които нямат такива преподаватели в специалността си, да се обадят! Съмнявам се, че ще има такива. Ама е трудно да си кажеш, че да, в моята специалност не е стархотно и великолепно. По-добре е да си изкривиш душата и да тръбиш наляво-надясно колко ти е гениална специалността, как после те чакат работодатели с отворени обятия и т.н. По този въпрос - толкова.
Относно самата специалност. Прочетох някъде сред мненията (не ми се занимава да търся къде точно), че било много лесно, не ни занимавали с нищо, приятеля-на-някой-си си живеел живота в тази специалност. Да, ама не:) Програмата ни не е от най-тежката, не смея да твърдя такова нещо, сигурна съм, че на колегите прависти им е доста по-трудно. Но това не прави нашия материал за учене по-лек. Имайки предвид досегашния ми опит, мога да кажа, че изпитите са доста тежки и искат много сериозно учене. Предподавателите държат да им се посещават занятията. Естествено, сега може да се появи някой, и да каже "Ама не, еди-кой-си ходил 2 пъти и си взел изпита.". Факт. Има и такива хора. Навсякъде. Такива, които пръста не си мърдат цяла година, после преснимат на поразия от колеги, учат като зомбита за 1 ден, и имат късмета да им се падне темата, която знаят. Късмет, уважаеми колеги! Днес може да има, ама утре - не. И тогава си получава заслужената оценка.
За реализацията - баща ми не е петролен магнат, нито арабски шейх. Въпреки това уча Културология с удоволствие и нямам желание да се местя. Специалността е изключително интересна. Какво ще работя после - незнам. Нямах мама-адвокат или татко-лекар, за да имам осигурена работа:) Никой не може да ме убеди, че има специалност на този свят, която да ти дава 100% реализация с добри доходи, за каквато всеки мечтае. А от описанието - ако мислите, че реализация в културната сфера или в неправителствени организации и т.н. не е реализация, огледайте се в кой свят живеете. И, хайде да не се лъжем, ако човек е пробивен и има късмет, ще има хубава работа, ако не е, ще чопли семки пред блока.
И последно, тъй като стана малко дългичко, към кандидат-студентите, ако искате да не учите, но да имате хубави оценки, изберете си друга специалност. В Културологията може да се избута и с 3-ка, но все пак всеки има поставени по-високи цели. А тук постигането им не е никак лесно.
Съвет към останалите форумци - не плюйте специалностите, без да сте запознати в подробности за какво става въпрос. Не е етично просто.
Относно самата специалност. Прочетох някъде сред мненията (не ми се занимава да търся къде точно), че било много лесно, не ни занимавали с нищо, приятеля-на-някой-си си живеел живота в тази специалност. Да, ама не:) Програмата ни не е от най-тежката, не смея да твърдя такова нещо, сигурна съм, че на колегите прависти им е доста по-трудно. Но това не прави нашия материал за учене по-лек. Имайки предвид досегашния ми опит, мога да кажа, че изпитите са доста тежки и искат много сериозно учене. Предподавателите държат да им се посещават занятията. Естествено, сега може да се появи някой, и да каже "Ама не, еди-кой-си ходил 2 пъти и си взел изпита.". Факт. Има и такива хора. Навсякъде. Такива, които пръста не си мърдат цяла година, после преснимат на поразия от колеги, учат като зомбита за 1 ден, и имат късмета да им се падне темата, която знаят. Късмет, уважаеми колеги! Днес може да има, ама утре - не. И тогава си получава заслужената оценка.
За реализацията - баща ми не е петролен магнат, нито арабски шейх. Въпреки това уча Културология с удоволствие и нямам желание да се местя. Специалността е изключително интересна. Какво ще работя после - незнам. Нямах мама-адвокат или татко-лекар, за да имам осигурена работа:) Никой не може да ме убеди, че има специалност на този свят, която да ти дава 100% реализация с добри доходи, за каквато всеки мечтае. А от описанието - ако мислите, че реализация в културната сфера или в неправителствени организации и т.н. не е реализация, огледайте се в кой свят живеете. И, хайде да не се лъжем, ако човек е пробивен и има късмет, ще има хубава работа, ако не е, ще чопли семки пред блока.
И последно, тъй като стана малко дългичко, към кандидат-студентите, ако искате да не учите, но да имате хубави оценки, изберете си друга специалност. В Културологията може да се избута и с 3-ка, но все пак всеки има поставени по-високи цели. А тук постигането им не е никак лесно.
Съвет към останалите форумци - не плюйте специалностите, без да сте запознати в подробности за какво става въпрос. Не е етично просто.
- erquebrand
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз имам един приятел, който ми каза, че един негов приятел има братовчед, дето му казал, че Културологията е супер тъпа. Как звучи това? Лошото е, че има хора, които се връзват на такива мнения. Първо помисли, провери, после говори, защото кандидат-студентът е объркан. На мен не ми стигна оценката по история, за да влезна право, време е да ходя да поплюя специалността. Подредете си специалностите както желаете, не се водете по слуховете на единия или злобата на другия. Изберете каквото ви се учи. Ако такива мнения могат да ви разубедяд.... успех!
- erquebrand
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
История, археология, социология, антропология, психология, журналистика... това са само някои от сферите, които покрива Културологията. Малко са найстина! Срам. Аз познавам хора с две висши, които са безработни и не знаят какво да работят!!! Това е положението в страната, никой от Културологията не е виновен за това!!! За някои хора много неща си струват на тоя свят, за други- само работата и парите. Щом трябва да падаме на нивото на сметкаджиите - октрадни кола, продай я и си гледай кефа! Нали печалбата е важна!
- erquebrand
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Митак , ти ли си?
- Merry-go-round
- В началото бе словото
dimage, ти знаеш ли какво ще работиш? Аз мога да ти кажа, че ще стана екскурзовод примерно, куратор на изложби, ще работя в еди-си-коя неправителствена организация и т.н. Мога да каже даже, че ще стана Министър на Културата. Това означава ли, че наистина ще стана? Има разлика между това да знаеш какви са възможностите ти за реализация до това да знаеш какво наистина ще работиш след 2-3-4 години. Вторите способности граничат с паранормалните
Ако ме разбираш какво искам да ти кажа... И още един въпрос, кажи ми една специалност, която да ти дава каквато и да е била гаранция, че ще си намериш работа именно по тази специалност?
p.s. Ако не искаш да се заяждаш с хората, просто не го прави.
p.s. Ако не искаш да се заяждаш с хората, просто не го прави.
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
Аз ще си пиша психологията на първо място , културологията на второ и други неща ще пиша след това и ако нещо ме приемат ще съм щастлива и много ще мразя тези дето учат психология , защото съм комплексарка и завиждам , след това ако се прехвърля в психология пак ще мразя тези дето са си влезли нормално , защото ще завиждам и в краина сметка ... най- вероятно много ще завиждам , ще мразя и ще избивам комплекси след тази сесия .Ако желаете да бъдете по - малко мразени недейте я писа тази специалност .
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
аз не знам още как ще си пиша желанията...значи преди стояха горе долу така:
1. Културология
2. Социални дейности
3. Журналистика
4. Социална педагогика
5. Връзки с обществеността
6. Книгоиздаване
и после някакви други неща... ама сега ще видим..тея връзки с обществеността може и да ги изместя на 1во място...не знам...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.