null-byte написа:abstract написа:FMI,батка неможах да се здържа да попитам . Какъв е смисъла на постовете ти?
Кажи нещо свестно за програмиране кой то интересува правец 16 Basic QBasic и още 50000 разновидности ... какви книги по C++ са помии .... ти знаеш ли какво искаш да правиш?
Хахахах....
Мен най-много ме радва поста с Hello World на няколко езика ^^.
Постовете ти направо ме убиват ..... НЕ съсипват ме психически... ще се самоубия като си прасна C++ тухла в главата ...

.
Я я кажи коя е тая тухла дето си я взел ...и не ставало нищо от нея ...
Ще ти изброя няколко ( обзалагам си че е една от тях) ...
C/C++ Самоучителите ги имам на чичо ХъД

( страхотни са ! .... за да не научиш нещо от тях трябва да си тотален кроманьонец...)
C++ Библия ( Също е добра даже едно време като навлизах в езика с кафенце вървеше идеално .... отзивите ми за нея са много сорс идеално за практика...има доста грешки в кода но като цяло са елементарни и много лесно се усеща къде е сгрешено ... добра книга като цяло...)
C++ В примери я има в нета и нее е тухла така че я отписвам...
Също на Магдалина Тодорова я има в нета и е много добра ...в нея Hello World няма да ти помогне

...
Има също някакви ръководства по C/C++ из нета ама не са тухли а по-скоро като справочници...
Съмнявам се да си чел на Чък Сфар за Visual C++ 6.0 ( 2-та тома ) 'щото ако го беше направил щеше да релаксираш из MSDN а не да ми изкарваш Hello Wolrd и неща от сорта <?php echo "This is my first PHP Program !"; ?> ...
А за тая на Бате Дейвид Круг . e тя е тухла но като имам в предвид по-горните снипети ... я отписвам като възможност

щото там вече ти е нужно много кафе за да продължиш...аз съм доволен от Lavazza ... try it ...
Тая с 30-те начина за подобряването на програмите мен много ми харесва и като за справочник става...има и за 50 ама не ми се дават пари за +20 начина ^^ ...
Стори ми си че пишеш че Assembler бил гавра...да разбирам ли че според теб Асемблер не струва...е...самоубий се

....а относно оптимизацията....съветвам те да си оптимизираш source-вете.
@abstract, Определено знам какво искам и определено нямам пари да го направя!
@null-byte, "C++ Библия" ме посъветваха че било най доброто, но както сам ти потвърди е пълен боклук. Не рзбирам как можеш да кажеш че е пълна с грешки, но е добра за начинаещи?!?!?!!? Та на мен точно синтаксиса ми куца, от къде подяволите да знам къде каква запетайка са збъркали... Трябва да се пуля сумати време, дали е синтактична или логическа или моя грешката, да не говорим че този скапан боклук в книгата е обещал по хубав компилатор, който е трябвало да излезе еди кога си... Разбира се на този който е с диска не работи всичко! Новия не е излизал никога, а и да е излизал, сайта му вече не работи, на e-mail не отговаря... Според мен е незаконно тази книга да се продава в такъв случай. Защото доколкото на мен ми е известно - ако намеря хубав компилатор, едва ли ще е безплатен, т.е. ще ми се наложи да извърша незаконно действие, ползвайки го безплатно
Освен това не е просто за начинаещи, а за малоумни - както вече казах - мразя тухли!
Както вече казах - книга с претенции,че е за абсолютно начинаещи не трябва да има нито една грешка!
Магдали не ме кефи, нито като човек, нито как преподава. Ходил съм и на лекциите по СДП, на които почти никой нищо не разбираше. Аз ако не знаех повече от половината неща, също едва ли щях да разбера нещо от нейното преподаване. Освен това ми се стори някакси много надменна и въобще не ми допада като човек. За съжаление ако вляза ще ми преподава и тя... Затова съм силно предубеден, като ми казваш че има книга. Не бих дал пари за нея, но ако ми попадне ще и хвърля едно око... Всъщност съм ходил и на други лекцийки "нелегално". Още в 10-ти клас, може да се каже че изкарах първия семестър от първи курс

После на втория вече все повече ме изкушаваха залите. Но първия не пропусках, нито лекции, нито практикуми, нито упражнения! И се справях перфектно - много по добре от повечето студенти. Но от това няма полза като не съм влязал, а и ми се наложи дапочна работа и на второ място и съвсем зарязах, иначе давах само нощни смени и ходех през деня във FMI. На по скучните неща, особено вишата математика, която няма как да разбирам, без да знам основната, просто си поспивах

Не разбирам какво не си разбрал в поста ми с "Hello Wolrd" на няколко езика. Там просто съм задал въпрос! "Сега ми кажи безпристрастно погледнато, кое ти допада най много?" Разбира се че на Pascal не мога да го напиша, не ме и интересува, не мисля и да го уча. Разбира се че половината съм ги взел от нета. Не претендирам че зная добре друго освен BASIC. Е мога да го напиша, без чужда помощ и на C++ и на Java и сигурно на поне още 5 езика, но това няма да значи че ги знам, нито пък че имам претенции за това

Със сигурност на Assembler не мога да го напиша, но щеше да е хубаво и него да науча, обаче там... Това вече сам не става... Никога обаче не бих казал такава глупост, че не струва. Не разбирам защо всячески си е опитал да изопачиш всичко казано от мен?! Точно обратното казвам, а именно че е за напреднали и то много. Т.е. казвам 1. Мноо над моето ниво е и 2. Има много слабо приложение във съвременното програмиране. Разбира се без него не може и винаги ще трябва, но мисля че това въобще не подлежи на коментар. Но от 1. и 2. следва че тозно на този етап няма смисъл да си "губя" времето, да се мъча с него. Но не само защото може и да не успея, а защото, дори да почна да пиша на него, няма да си намеря работа! И защото е много по разумнопърво да науча нещо по лесно. Пък и постоянно се променят архитектурите...
Колкото за парите. Бих дал ако имам, сега и за 5 начина нямам, какво да направя според теб?! Попринцип съм споменал в каква сфера съм работил най много, но точно в момента нямам почти никаква работа, защото вече имам лекарска забрана за тежък физичски труд... Съответно съм принуден да не я спазвам и ако ми стане нещо заради това, няма да мога да си платя операцията и понеже нямам и осигуровки, ще си ебе майката. Не знам кога ли ще пребия някой лекар като куче(визирам дин боклук дето един път като ми се наложи да ме шият, директно си ми каза че ако не му дам 50 лева ще ме зашие като чувал, а аз имах не повече от 5 лева и затова го чаках 3 часа, да си изпие кафето, докато ми тече кръвта и дори си мислех че няма да ме зашият въобще, но накрая най вероятно му е доскучало, защото нямаше хора и реши все пак да ме зашие, без упойка - всъщност шева се оказа сравнително сполучлив, но ако беше станало някакво усложнение, тъйкато нито мога да го осъдя, нито това съдене, ще ми помогне за здравето ми, което ако беше се влошило поради некадърноста му или още по лошо, поради това че не съм си платил рекета, защото, тогава бях осигурен! Дори му казах ако иска да ми издаде бележка че дъла тези пари или там какъвто документ трябва, защото нямам тези пари в момента в себе си и нямаше кой да ми даде/донесе толкова! Всъщност ако не бях казал това, да се стресне малко,ч е може да го ебат, май нямаше да ме зашие въобще. Разбира се че не може да ми издаде документ за това

Гнусни рекетиори. Иначе щях да си го платя, имам ли избор... Струвала по скъпо качествената работа и по добрите конци... Един вид в мизерията си съм принуден едва ли не да кажа, да ме зашие както иска. А той е длъжен всеки път да си върши работата на максимално високо ниво! Въобще не ме интересува колко им е ниска заплатата... И колко са "учили" за това - мама им долна... То и аз мналия месец работих за 20 лева на ден и не си върхих по зле работата от когато работих за 100 на ден в схератон! Разбира се не бях в позиция да се заяждам и ми се наложи да търпя това отношение! А аз определено съм от хората които това им се отдава много трудно, но по трудно ми е да го изтърпя лицемерно... Така че да няма допълнителни последствия... И ако се беше издънил оня боклук, щях да го намеря и да го разпоря!!! Но това е друга тема...) Този месец, по точно другата седмица почвам друг обект, за по 35 на ден и пак са само 10-тина дни и пак не се знае дали няма да ми се влоши здравословното състояние от това и пак не се знае дали и кога ще имам друга работа. И всичко това никак не ме кефи. Но така живеят бедните. Е разбира се ако искам мога да ровя и по кофите, стига ЕкоПак да не са ликвидирали възможноста вече

Шегата, на страна, въпреки че един просяк който по цял ден си седи/лежи изкарва много повече от мен, но все пак не бих го направил. Но въпроса е че в крайна сметка пак няма да мога да се подготвя за изпита, защото трябва да се яде, има и разни други консумативи, покрай физическото ми съществуване...
Но все пак няма да послушам съвета ти "самоубий се". Виж ако имасх излисхни книжки или по друг начин решиш да спонсорираш образованието ми, не бих ги отказал