Циганският расизъм

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Циганският расизъм

Мнение от Pisobella »

Ами да, за съжаление е така.

Освен, че децата са им като начин за печалба и прочие, имам усещането, че на циганите просто им харесва да живеят по този начин. В мизерия и лайна. Сещам се отново за случай в Пловдив, където бяха построени НОВИ двуетажни малки къщички, така че циганите да могат да се нанесат и да живеят там нормално, а не в порутените гнусни бараки. Кво стана с къщите? Бяха направени на гнусни барачки. Направо жал да ти стане.

А що не направят такива жилишни комплексчета и кварталчета за старите хора например? Нямам нищо против да се инвестира в циганите, стига да имаше положителен ефект.

Между другото например докато пътуваш из градския транспорт циганите не ги проверяват. Отново циганинът има повече права. А един дядо без билет контрольорите са склонни да му стъжнят живота, но той е българин, така че спокойно могат да правят каквото си искат. Но мисълта ми е, че например ако има майка с деца цигани, и децата се разхождат из превозното средство, закачат се с хората, пипат ги, пипат и чантите/багажа, просят и са адски нагли когато го правят, на всичкото отгоре са АДСКИ МРЪСНИ и те хваща гнус да те пипне една ръчичка, която не само че е черна от мръсотия ( черна е не щото са мургави, ами щото се е ровила къде ли не) и си бърка в носа и после те пипа... съжалявам, ама мен ме е гнус!Гнус ме е от всеки, който пред мен си бръкне в носа колкото се може по-надълбоко и после се избърше в мен или иска да ме пипне. УААААА!! А майката хич не й пука. Ако й направиш забележка да си държи хлапетата и т.н. реакцията на майката е все едно си никой и си длъжен да й търпиш децата. Хлапетата даже закачайки се удрят. Еми това на нищо не прилича.

Както и да е. Мисля, че всеки от нас може да дава примери до безкрайност за купища такива ... случаи и за съжаление всичките са от този тип. За мое щастие не ми се е случвало да си патя от цигани. Дано и да не ми се случва. Защото както каза dimage и да се случи нещо от държавата помощ и подкрепа не мога да очаквам.

И да - вярно е, че тези, които можем да направим нещо сме именно ние. Ама и ние сме си едно стадо дето само умее да си говори :) Тва е истината. На думи сме много добри и страшни, на действие сме кръгла нула :)

едит: Machtwille ако цитираш цялото мнение и то е дълго, можеш спокойно да го съкратиш с точки ( ..... ) :) По-лесно се чете.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Machtwille
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Machtwille »

На много места в България през годините на циганите бяха подарявани безплатни чисто нови апартаменти, които те за кратко време превръщат в кочина, след което продават и си правят ново гето. Разберете, че проблемът не е в нас, а в циганите. Първо забележете, че в България има много други малцинства, които без никакви проблеми са се интегрирали. Вижте ги арменците - дошли са в България голи и боси и са успели да станат едни нормални граждани. Да сте чули за някоя организация, която да се занимава с интегрирането на арменците? Не сте, няма и да чуете. И други малцинства има в България, но с никое от тях няма проблеми, с изключение на циганите. И забележете, че по цял свят има проблеми с циганската интеграция, просто защото "ромите" не желаят да се интегрират. И тук отново се връщам към статията в началото на темата, там е обяснено защо се получава така.
Аватар
Machtwille
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Machtwille »

Pisobella, ами не е ли време да покажем, че не сме стадо и можем да действаме? И ако ние младите не донесем промяната, то кой?
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Проблемът не е в тях - те имат правото да бъдат каквито си поискат.
Проблемът е в нас. Те успяват да си правят каквото си искат, защото са едно цяло. Политиката спрямо тях не е добра не заради политиците, които я правят, а заради нас. Не сме единни. Няма и да станем предполагам. Но не губя надежда. Ще гласувам за този, за когото ще гласуват най-много не защото ми харесва, а за да се концентрира властта в една българска партия.
Нямам претенциите ( за разлика от някой кипящи форумци ), че разбирам страшно много от политика и че знам какво и' трябва на държавата да се оправи - това не ми е работа, нямам и висше. Мисля само, че ако мнозинството се откроява ясно - ще е най-лесно да бъдем управлявани.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Machtwille написа:Pisobella, ами не е ли време да покажем, че не сме стадо и можем да действаме? И ако ние младите не донесем промяната, то кой?
Точно че можем да бъдем стадо трябва да покажем веднъж. Стадото най-лесно се управлява. А когато и овчарят се грижи за овцете си - системата е супер.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Единственото, което можеш да направиш, е да гласуваш - не си ли го разбрала. Така е редно, така е нормално, това е цялата ти власт.
Колкото повече хора го осъзнаят по-бързо - толкова по-добре.
Всичко останало е въпрос на личен избор - не можеш да казваш на другите какво да се прави с циганите - има управляващи за тая работа. А тях ги избираш ти.
Аватар
Machtwille
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Machtwille »

Methuselah написа:Единственото което можеш да направиш е да гласуваш - не си ли го разбрала. Така е редно, така е нормално, това е цялата ти власт.
Голяма "власт", няма що. Аз гласувам, но не си правя илюзии, че с това мога да променя нещо. Какво е моят глас, като отсреща застанат няколко стотин хиляди купени цигански гласа + етническия вот на турците и автобусите с турци от Турция? Друг въпрос е, че на "изборите" ни дават да "избираме" между марионетка 1, марионетка 2 и марионетка 3. Всички партии, които сега са в парламента, са част от една и съща продажна система, която работи за унищожението на България. На политическата сцена започват да се появяват и някои честни хора, но за жалост често на тях им е трудно да докажат на народа, че те са по-различни, тъй като крадците пребоядисващи се в червено, синьо, жълто и какви ли не други цветове си свършиха работата, като накараха хората да се обезверят.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Machtwille написа:
Methuselah написа:Единственото което можеш да направиш е да гласуваш - не си ли го разбрала. Така е редно, така е нормално, това е цялата ти власт.
Голяма "власт", няма що. Аз гласувам, но не си правя илюзии, че с това мога да променя нещо. Какво е моят глас, като отсреща застанат няколко стотин хиляди купени цигански гласа + етническия вот на турците и автобусите с турци от Турция? Друг въпрос е, че на "изборите" ни дават да "избираме" между марионетка 1, марионетка 2 и марионетка 3. Всички партии, които сега са в парламента, са част от една и съща продажна система, която работи за унищожението на България. На политическата сцена започват да се появяват и някои честни хора, но за жалост често на тях им е трудно да докажат на народа, че те са по-различни, тъй като крадците пребоядисващи се в червено, синьо, жълто и какви ли не други цветове си свършиха работата, като накараха хората да се обезверят.
Властта на гласа ти си е напълно достатъчна. Какво друго мислиш че можеш да направиш за да защитиш интересите си? Освен да си направиш собствена партия, разбира се.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Спокойно - и за нас ще кажат, че сме марионетки отнякъде и никой няма да гледа делата ни, а ще плюе по нас, защото това е най-лесно.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Добре, много сте гръмки. Какви конкретни действия искате да предприемете?

Съгласен съм с много от изписаното (и съм удивен от продуктивността ви за толкова малко време), но не и с това, че българите сме толерантни. Това е един от големите митове, с които са пълни главите ни.
Аватар
Machtwille
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Machtwille »

Гласуването е абсолютно недостатъчно за да се промени нещо. Имаме нужда от гражданско общество. Нужно ли е да ви напомням какво става в Гърция, Франция, Германия или някоя друга страна в Европа, когато се повишат цените или от правителството накърнят интересите на хората по някакъв начин? Започват стачки, протести, хората не ходят на работа, избухват масови безредици по улиците и управляващите се принуждават да приемат исканият на протестиращите. T.e. в нормалните държави гражданите не чакат избори, когато са недоволни за нещо, а излизат на улицата на момента и постигат своето. В България в последните години хората спряха да ходят по протести, защото взимаха участие в много такива и резултатите все ги нямаше. Причината се корени в липсата на водачи или по-скоро във факта, че повечето водачи в България са хора на ДС, хора част от системата, които провалят всякакъв вид стачни действия и убиват ентусиазма на хората. Например КНСБ са си един казионен синдикат, който винаги е ръка за ръка с властта. Та за това водачите трябва да се издигат из народната среда, т.е. когато дадена група хора се надигне за нещо, тя трябва да излъчи ръководителите си из своята среда, а не да чака някой мазен костюмиран канцеларски плъх да ги води, защото КНСБ и други подобни са слуги на упарвляващите и работата им е да провалят протестите. Другото нещо, което прави отвратително впечатление в България е, че хората не са солидарни по между си. Когато таксиметровите шофьори се вдигнат на протест учителите не ги подкрепят. Когато учителите излязат да протестират млекопроизводителите не ги подкрепят. Когато млекопроизводителите се надигнат нито шофьорите, нито учителите им подават ръка. И т.н., и т.н. А всъщност ние сме един народ, ние сме едно цяло, един общ организъм и трябва да си помагаме във всичко, защото всички сме жертви на продажната политическа мафия.
Аватар
Machtwille
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Machtwille »

pora_e_priqtel написа:Добре, много сте гръмки. Какви конкретни действия искате да предприемете?

Съгласен съм с много от изписаното (и съм удивен от продуктивността ви за толкова малко време), но не и с това, че българите сме толерантни. Това е един от големите митове, с които са пълни главите ни.
След като държавата не си върши работата и не се грижи за здравето и живота на Българите, то Българите сами трябва да се погрижим за себе си. Добри примери за доброволните граждански организации като "Ангелите пазители"(надявам се да не бъркам името) в САЩ и "Маджар гарда" в Унгария. Това са доброволни граждански сформирования, чиято цел именно е да пази реда. Хубаво би било и в България да има подобна структура за защита на нормалните Български граждани от бандитите, които ден и нощ сноват по улиците и се гаврят с деца, жени, а когато имат числено превъзходство от рода на 20:1 и с мъже. Между другото такава структура се изгражда в момента, става дума за Националната гвардия на Расате.

Българите наистина сме толерантни. Но грешката ни е в това, че си мислим, че трябва да се гордеем с това. Напротив! Прекалената ни толерантност ни доведе до там, че едно нагло малцинство ни тъпче в собствената ни държава. И ако ние не сме толерантни, то кой е? Може би "братята роми"? Ако е така защо не се опиташ да преминеш по тъмно (а защо не и по светло) през някой цигански квартал? И направи тук съпоставката с циганин преминаващ през Български квартал - никога не би имал никакви проблеми. Но в обратната ситуация се получават доста неприятни неща.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Нямам нужда да ме пази SA, а Расате няма право да организира въоръжени групи. Не знам неговите юнаци дали ще са въоръжени, но дори униформата им наподобява кафяворизците.

И не, не искам да премина през циганско гето, но никой не ме и кара. А че гетата са изтървани, това е напълно вярно.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Пишете по темата! Ако искате да плюете София, има си друга тема за това!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Machtwille
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Machtwille »

dimage написа:Хах то май първо трябва да оправим нас си и после да мислим за циганите, а? :cry:
Да, но как да не мислим за циганите, след като те доста активно се занимават с нас - побои, кражби, изнасилвания, убийства. Аз съм Българин и мен ме интересуват моите сънародници, Българите, а малцинствата ме засягат само косвено, т.е. когато извършват действия насочени срещу моя народ. Ти би ли стоял с кръстени ръце, ако видиш, че някой ти ограбва апартамента? Аз не. Това което най-накрая трябва да осъзнаем е, че освен върху личното си имущество, трябва да имаме чувство за собственост и върху държавата, защото тя си е наша. Също така трябва да осъзнаем, че сме един народ, едно цяло и всеки Българин ни е роднина, така както роднина ни е нашият брат, сестра, братовчед или чичо. Ако тръгнете да си проследявате родословните дърва до 200 години назад ще разберете, че имате десетки хиляди роднини в цяла България, а ако се задълбае по-дълбоко ще се види, че всички Българи сме роднини и имаме някаква далечна кръвна връзка. С две думи - една кръв сме и трябва да сме единни във всичко.
Публикувай отговор

Обратно към “България”