Тема за възхвала на една държава (която и да е)
- charming
- Драскач
- Курс: завършил
Re: Тема за възхвала на една държава (която и да е)
Стига ... че чак ме хваща яд

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Нищо де, Испания няма да избяга - все си е там 
- charming
- Драскач
- Курс: завършил
Е да де .Тя там ,аз -тук 
Re:
Тази "държава" си е румънска земя, барабар с Молдова.sientelo написа:В този дух на темата аз пък ще кажа Приднестровската република![]()
мисля че тама "терористите" доста добре се справятс управлението
![]()
По темата - уважавам Чешката република, Полша, Унгария, Румъния и др.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Re: Re:
Drag написа:Тази "държава" си е румънска земя, барабар с Молдова.sientelo написа:В този дух на темата аз пък ще кажа Приднестровската република![]()
мисля че тама "терористите" доста добре се справятс управлението
![]()
По темата - уважавам Чешката република, Полша, Унгария, Румъния и др.
Мислех, че ще съм единствената, която ще каже Румъния.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Любимите ми държави: САЩ, Англия, Япония, Италия, Гърция. (не броим България, защото се подразбира, че е на първо място).
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Италия... топли хора, хубаво слънце, изкуство, история, музика, море, планина, хубави мъже, добра кухня... сигурно е едно от малкото места, заради което бих напуснала България...
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Няма държава за мен, която може да стъпи и на малкия пръст на моята родина, но ако все пак чувствам някоя държава по-близка, то това е Русия. Уникална държава, най-мощният военен фактор в света, а същевременно води изключително човеколюбива политика и не злоупотребява със силата си / поне в днешни дни/, както го прави сащ.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм съгласен, но това е вече друга тема, която е по - добре да не се отваря тук. Просто за протокола искам да съобщя, че не съм съгласен.kandidatstvasht написа:Няма държава за мен, която може да стъпи и на малкия пръст на моята родина, но ако все пак чувствам някоя държава по-близка, то това е Русия. Уникална държава, най-мощният военен фактор в света, а същевременно води изключително човеколюбива политика и не злоупотребява със силата си / поне в днешни дни/, както го прави сащ.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако беше руски журналист, критичен към властта, щеше да видиш отблизо колко е човеколюбива политиката на Русия, а ако беше обикновен грузинец - как не злоупотребява със силата си.kandidatstvasht написа:Няма държава за мен, която може да стъпи и на малкия пръст на моята родина, но ако все пак чувствам някоя държава по-близка, то това е Русия. Уникална държава, най-мощният военен фактор в света, а същевременно води изключително човеколюбива политика и не злоупотребява със силата си / поне в днешни дни/, както го прави сащ.
Историята не познава период, в който велика сила да не е злоупотребявала с мощта си.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Освен България естествено. 
- Of course not!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
България пък кога е била велика сила? Е да, ако питаш родните ни историци само България не е нарушавала договори, само българските войници не са извършвали зверства срещу цивилно население по време на война, само България не е започвала агресивна война, а когато това се е случвало, (Междусъюзническата война, Втората световна), винаги някой друг е бил виновен - гадният чужденец Кобург Фердинанд, гадният Хитлер (при положение, че Дания например не се е поддала на натиска на нацистите дори с цената на това да бъде окупирана от тях).
Българските учебници по история (както предполагам и тези на другите балкански страни) са пълни с нещо, което много добре отговаря на хубавата българска дума БУЛШИТ.
Но стига с офтопика. Аз лично се възхищавам на Дания и особено на датските журналисти, които с риск за живота си продължават да се възползват от правото си на свобода на словото и отпечатват карикатурите на Мохамед. И съм потресен от това, че светът стремително се надупва под натиска на ислямските фундаменталистки общности. Не изключвам възможността скоро споменаването на "Мохамед" без елемент на благоговение да се счита по цял свят за обида към исляма, а същевременно карикатурите, насочени срещу другите религии, да се считат за нещо напълно нормално.
"Свобода на словото" или "Свобода на словото, стига да не се намесва исляма"? Вторият вариант е на път да се реализира.
Уф, спирам да пиша, че в момента през клавиатурата ми напират да излязат хули гадки срещу всички големи световни несправедливости, а те изобщо не са малко.
Българските учебници по история (както предполагам и тези на другите балкански страни) са пълни с нещо, което много добре отговаря на хубавата българска дума БУЛШИТ.
Но стига с офтопика. Аз лично се възхищавам на Дания и особено на датските журналисти, които с риск за живота си продължават да се възползват от правото си на свобода на словото и отпечатват карикатурите на Мохамед. И съм потресен от това, че светът стремително се надупва под натиска на ислямските фундаменталистки общности. Не изключвам възможността скоро споменаването на "Мохамед" без елемент на благоговение да се счита по цял свят за обида към исляма, а същевременно карикатурите, насочени срещу другите религии, да се считат за нещо напълно нормално.
"Свобода на словото" или "Свобода на словото, стига да не се намесва исляма"? Вторият вариант е на път да се реализира.
Уф, спирам да пиша, че в момента през клавиатурата ми напират да излязат хули гадки срещу всички големи световни несправедливости, а те изобщо не са малко.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Предишният ми пост was meant to be a joke.

- Of course not!
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
pora_e_priqtel написа:Българските учебници по история (както предполагам и тези на другите балкански страни) са пълни с нещо, което много добре отговаря на хубавата българска дума БУЛШИТ.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Ще ми повредите далака от смях по вашето благородно възмущение от българските историци...
В други теми и раздели друго пишете...