Как се готвите за изпита по Литература? Как протича изпитът?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
joRJetTyYynA
В началото бе словото

Re: Как се готвите за изпита по Литература? Как протича изпитът?

Мнение от joRJetTyYynA »

Явно не се изразих правилно...
rueva написа: абсолютно всички автори присъстват в кошницата. но си права, че някои от тях присъстват с повече теми. мисля, че темите в кошницата са абсолютно сигурни някъде семица преди изпита, примерно. нз защо така смятам, сиг някой ми го е казвал :lol:
Та, след като вси4ки влизат, кел файда някой преди това да ми подшушне как точно ще зву4и темата...За кво ми е ..-за едната пуста теза..ем, все ще я измисля.......Друго е ,ако ми кажатт, че някои автори отпадат.Някак си ще се ограни4и кръга и тва ве4е си е офрта,.Но запознатите по въпроса ве4е отрекоха изти4ането на информация, в каквато и да е форма, така 4е ......

И тъкмо, 4е НЯМА разлика (в това дали ще ми кажат формулировката, или просто авторите) ми беше думата ..........

Ех, виж, ако Вазов влиза само с една тема - да.Значи вси4ко останало (я разкази, роман или лирика) отпада. Ама дали участва само с една тема .!??!
Последно промяна от joRJetTyYynA на 12 Юни 2008, 17:13, променено общо 1 път.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

joRJetTyYynA Едно е темата да е върху ЛИРИКАТА на Вазов, друго е да е върху Под Игото! Мисля, че разликата изобщо не е малка. Ето това имаше тя предвид според мен.Защото двете са две различни теми! Ето ти едно ограничаване на кръга.

И ако може пиши "ч" вместо "4"
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

rueva , върху ,,Кървава песен'' може да си убедена , че няма да е :) . Аз си мисля ,че си има теми ,които си присъстват просто за цвят в конспекта и никога не се падат.Ботев не си представям да се падне с публицистиката например.Нереално ми е някак . :grommit: :grommit: :grommit:
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

ShadeOfShane написа:rueva , върху ,,Кървава песен'' може да си убедена , че няма да е :) . Аз си мисля ,че си има теми ,които си присъстват просто за цвят в конспекта и никога не се падат.Ботев не си представям да се падне с публицистиката например.Нереално ми е някак . :grommit: :grommit: :grommit:
Славейков ми е най-нелюбим и ако вече не бях студентка, много щях да се зарадвам на поста ти ;)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

100% гаранции няма, че дадено нещо няма да се падне.
Изображение
inna
От дъжд на вятър

Мнение от inna »

Аз искам да попитам как точно ще става записването за изпита- с дипломата отиваме там и попълваме и документите и по този начин се записваме за самия изпит или записването е отделно от тази процедура..не намерих това в сайта на СУ, д който и без това нещата са дадени доста неясно. :roll: :oops:
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

GRRRRR! Има 1000 процента гаранция за ,, Кървава песен'' ,защото въобще не присъсва в конспекта. А що се отнася за Пенчо , много ми е симпатичен ,асоциирам го с доктор Хаос :)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

ShadeOfShane Не съм запозната с конспекта. Но ако някоя тема я има там, то няма как да бъде 100% изключена като възможна да се падне. ShadeOfShane не помня някъде да си споменала, че "Кървава песен" липсва в конспекта, че да се ядосваш за каквото и да е било.

inna ако можеш си купи предварително документите за кандидатстването. Попълни ги на спокойствие вкъщи ако искаш. Можеш и като си ги купиш непосредствено преди самото записване, но е малко хаос.

Как да попълниш е обяснено в самият плик, в самите документи. Пишеш с какъв/какви изпит/и кандидатстваш и пишеш за кои специалности искаш да се състезаваш. Нужно е да носите дипломата си задължително, както и копие от нея Лична карта не помня дали искаха.

Като си подадеш документите, там си плащаш на касата ( която е в същата зала - поне така мисля, че ще е и тази година) за желаните изпити, на които искаш да се явиш. От там ти дават едно картонче, на което пише на какъв изпит ще ходиш и на коя дата, като също така там е записан и номерът ти, с който после можеш да си провериш оценките.

Тва е. Нищо сложно.
Изображение
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Pisobella ,ядосвам ли се ? :roll:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

ShadeOfShane написа:GRRRRR!
От това такъв извод си вадя.
Изображение
Аватар
WhatSOeveR
В началото бе словото

Мнение от WhatSOeveR »

Хораа, изправена съм пред непреодолима трудност..досега винаги съм писала темите сама, на базата изцяло на лични разсъждения и с неизменното присъствие на произведението пред мен...Сега тепърва трябва да се давам отг на ? "Що е то литературна критика и има ли място тя у нас?"...и съм меко казано обезверена... Ще може ли някой да даде предложения към кои точно книжки да се насоча, че работата стана дебела...мерси предварително
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

"Теория на литературата" и "Творци и проблеми", стари соц издания, няма как вашите да ги нямат. С изключение на някои конюнктурни изследвания са добри за начало. И учебниците по литература, не знам на кое издателство са, на корицата на този то 11. клас е Пенчо, автор е В. Стефанов (мисля) - статиите са подходящи. Никъде няма да намериш идеалната кработа от типа ЛНС, но е хубаво да добиеш обща представа за концепциите на критиците - минимум да свериш своите виждания, изскачат нелепици от време на време.
Don't think you are, know you are!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ха, препоръчвам ти няколко по-нови издания. "120 литературни теми" том.1 и том.2 :) Новички са и са написани прилично. Също така двата учебника за 11 и 12 клас на Булвест 2000 са написани нормално :) На места между учебниците и 120-те теми критиката се припокрива, защото са писани от едни и същи хора някои статиипросто.
Изображение
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Учебникът на Анубис, писан от В.Стефанов и Панов май...
Доста добри статии има вътре, аз сега от него чета.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

Готвя се като чета произведенията.Талантлива съм доста,смея да твърдя.Но разбира се не съм готова за всеки автор и нищо чудно да се издъня.Най-важното е да умееш да пишеш.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”