МО-всички курсове (reloaded)

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Vel
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: МО-всички курсове (reloaded)

Мнение от Vel »

Благодаря много!
Изображение
Dzvero_ide
В началото бе словото

Мнение от Dzvero_ide »

Някой може ли да ми каже даскала/ите по Пол. ист. на Европа и САЩ какво иска на изпита , общи факти и горе долу да можеш му кажеш кво става или набляга на подробности и дати ? А , и дали изпитва само Драго Чай сички групи или има и друг също би било полезно да се знае... Ае
Dzver 4 Life !
Аватар
denichka_d
В началото бе словото

Мнение от denichka_d »

Накратко,че и мене ме мъчат изпити - моите впечатления:
При нас изпитваше Драганов+една асистентка.При нея НЕ СЯДАЙТЕ по възможност,по-строга е.Драганов дава време да си пишеш на листче и като седнеш да те изпитва ти го гледа-за което сте сигурни,каквото и да е,нахвърляйте си го!Иначе пита основни неща(аз се прецаках да уча партии до припадък).Най-важни личности(президенти,хора дето не може да не ги знаете),дати(например обединението на Германия) и събития(кризи например,мене ме пита за Уотъргейт).Усмихнат е,не те забива.
Пак казвам-така беше при мен и при една приятелка,но като цяло трябва да си доооста зле да те скъса.Говорете уверено!
Успех!!!
When you talk to God,it's called prayer.When God talks to you,it's called schizophrenia!
Dzvero_ide
В началото бе словото

Мнение от Dzvero_ide »

Много мерс !
Dzver 4 Life !
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Драганов е неприятен. Знаех повече от него за Франция между двете войни, но си личеше, че не съм му дори и чел глупавата книга и ме закопа. Срам за него! Адски ме дразнеше отдавна, а на изпита си пролича, че имало защо да не го харесвам.
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

На мен не ми е правил лошо впечатление, което не мога да кажа за Петко Петков. Изключително заядлив субект. На изпита по външна политика на САЩ и Европа, който държах при него и Дора Калчева, изписах цял ферман по неговия въпрос и смея да твърдя - верни и изчерпателни неща по темата. Темата беше нещо адски абстрактно между другото, нещо като "основни фактори, които влияят на външната политика по принцип". По въпроса за Калчева успях да напиша едва половината от това, което исках поради липса на време. Резултатът - при всеки от двамата имам 4. Да не говорим, че при предишния изпит при Петков оценката зависеше и от това дали си носиш студентската книжка и дали си изписал правилно титлата му. Не мога да го трая тоя, сериозно!

Даже преди първия изпит, когато пристигнах във фоайето, където се бях ме събрали, някой ми каза, че Петко е решил изпитът да не бъде устен а писмен. Така в последния момент. Много се издразних и се изцепих на висок глас "Абе Петко мо'е ли да ме 'фане за..." и тъкмо в този момент видях, че той минава зад гърба ми и ме поглежда учудено. Изведнъж се зарадвах, че изпитът е писмен :lol:
Vel
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Хубавото на учебника на Драганов е, че е писан именно за студенти от МО, както пише в предговора. И не е особено обемен. За разлика от черния некрономикон по нова история от първия семестър, написан от Пантев и ко.
Изображение
Аватар
denichka_d
В началото бе словото

Мнение от denichka_d »

Vel,ти си първият човек,който харесва учебника на Драго :D
Единственото му хубаво нещо е,че е точно като за нас-т.е. зубърски :) и не се налага да събираш информация от 50 места(като по Балканска история,на която евала,че се минава с курсова).Отваряш,почваш,нищо друго не ти трябва освен него,излиза ти душата и го затваряш на ръба на нервна криза-това е учебникът на Драго!Но е претъпкан с факти,което хич не е приятно.Още повече,че на излизане от стаята на изпита вече не помниш и 1/10 от наученото.Все пак щом си положително настроен,чакаме 6 от теб :)
When you talk to God,it's called prayer.When God talks to you,it's called schizophrenia!
Vel
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Да съм казал някъде, че го харесвам? Харесвам Стефан Цвайг и Греъм Грийн. Отбелязвам само, че има положителни качества, за разлика от черното нещо от първия семестър. А като стил също значително го превъзхожда. Поне няма тема озаглавена "Европа в революционен фермент". Освен това фактор е, че го чета след учебника по конституционно право, който е съпоставим с творението на Пантев. А дали в петък ще е 6 или не, е въпрос на шанс. :Р
Изображение
Аватар
denichka_d
В началото бе словото

Мнение от denichka_d »

Какъв е тоя учебник на Пантев!?Само мислят нови гадости...Ние по първата част си имахме две учебничета на П.Петков,които за разлика от него бяха много приятни(изключвам Френската революция :) )В съчетание с Драго ставаше страхотия,но самите те не бяха лоши-като приказка бяха написани,особено първия.На техен фон това на Драго ми се видя(а и още ми се вижда) като най-гадния учебник на света.Сънувах го дълго...
Vel,давай уверено и в петък чакаме да се похвалиш.Пожелавам ти президентите на САЩ!(на мен тва ми се падна,мисля,че е най-лесно :) )
Vel
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Ами учебникът на Пантев, какво да кажа за него - 650стр, шрифт 6 на word, напечатан на тоалетна хартия. Освен това стилът му е изпълнен с високопарни изрази и архаизми, а средният брой подчинени в едно изречение е някъде към 5-6. Мога с ръка на сърцето да кажа, че по-тягостно нещо не съм чел.

http://www.2dadventure.com/ags/conceptphot.jpg

Иначе аз си пожелавам отборът, на който симпатизира Драганов на европейското, предишната вечер да е победил, след което да си е легнал спокойно и да се е наспал. :Р
Изображение
Аватар
denichka_d
В началото бе словото

Мнение от denichka_d »

Да се похваля,Колев и Калинова ме уважиха с 6.Мога да кажа,че тва беше един от най-приятните ми изпити,мина като разговор!Кеф на бучки сега...разлагам се доволно!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Хе-хе! Така и никой не може да разбере: цербери ли са или ангелчета? Тук всеки срещнал ги говори обратното на предишния... :roll:
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

dimage написа:Не искам... Не... не .. не... не искам изпит утре... ООоо това ще е крахът на моята сесия - неееееееее
Напротив - утре ще се похвалиш с голям успех - обикновено големите паники вадят шестици! успех!
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Joker написа:Хе-хе! Така и никой не може да разбере: цербери ли са или ангелчета? Тук всеки срещнал ги говори обратното на предишния... :roll:
Доц. Колев е строг, но е страхотен преподавател! Мога само комплименти да говоря по негов адрес. Изпитът минава наистина като разговор, дори и тогава можеш да научиш нещо ново (както в моя случай :lol: )...И лекциите му не само за отбиване на номер. Много се радвам, че ми преподаваше. Той е един от преподавателите, към когото мога само адмирации да отправя.

П.С. От ИФ съм. :) И съвсем случайно видях, че сте имали изпит при Петко Петков...И аз ще имам - устен...От 2-та му учебника се учи, нали? :roll:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”